in ,

“GTA 6” Fragmanı Sonrası Gerçek ‘Florida Jokeri’nden Rockstar’a Çağrı: “Bir Konuşmamız Lazım”

“GTA 6” fragmanının ardından ‘Florida Jokeri’ olarak da bilinen Lawrence Sullivan, oyunda kendisine çok benzeyen karakter nedeniyle Rockstar’a çağrıda bulundu.

GTA 6 Tanıtımı Florida Jokeri Davası
- Reklam -
- Reklam -

GTA 6 fragmanı tüm dünyada ses getirirken Florida Jokeri lakaplı Lawrence Sullivan, oyunda yer alan ve kendisinden ilham aldığını düşündüğü karakter için Rockstar Games’e seslendi.

Florida Jokeri’nin 2017 yılında meşhur olan sabıka fotoğrafı GTA 6 fragmanında oldukça benzer bir karakterin görülmesinden sonra tekrar viral oldu. Gerçek adı Lawrence Sullivan olan Florida Jokeri, “yüzünün ve hayatının çalındığı” gerekçesiyle Rockstar Games’ten 1 – 2 milyon dolar arasında para talep ediyor.

GTA 6 fragmanı geçen hafta oyuncularla buluşturuldu. Grand Theft Auto VI, Florida’dan esinlenerek tasarlanmış Leonida adlı eyalette geçiyor. Dolayısıyla oyun yıllar boyunca gündem olmuş, manşetlere çıkmış Floridalılara, viral videolara, önemli olaylara ve internet meme’lerine de atıfta bulunuyor. Bunların arasında Florida Jokerine oldukça benzeyen bir karakter de var.

- Reklam -

GTA 6 Tanıtımı Florida Jokeri Dava

Yüzü dövmeyle kaplı olan Lawrence Sullivan’ın sabıka fotoğrafı birkaç yıl önce viral olmuştu. Sullivan, Jared Leto’nun canlandırdığı Joker’a çok benzediği için internette Florida Jokeri olarak anılıyordu. GTA 6 tanıtımında Florida Jokeri’ne oldukça benzeyen bir karakterin yer alması ile 5 yıl sonra tekrar gündeme geldi.

GTA 6 Fragmanı Sonrası Florida Jokeri Rockstar’a Açık Çağrıda Bulundu

Fragmanın yayınlanmasından kısa bir süre sonra Florida Jokeri bir video aracılığıyla sosyal medya üzerinden Rockstar Games’e seslenmişti ve ,”GTA, bir konuşmamız lazım” demişti. Yakın zamanda bir video daha yayınladı ve bu sefer Rockstar’dan para talep ettiğini dile getirdi.

Rockstar’ın ona 1 ila 2 milyon dolar arası para borçlu olduğunu iddia eden Florida Jokeri, yüzünün ve hayatının rızası dışında kullanıldığını düşünüyor. Videoda ayrıca Florida Jokeri’nin benzerliğe vurgu yapmak için kendisini GTA 6 fragmanındaki o karakterle karşılaştırması da görülüyor.

GTA 6 Florida Jokeri

- Reklam -

Konu hakkında bir değerlendirme yayınlayan GTA 6 Trailer Countdown Twitter hesabı, avukat Rob Freund’un görüşlerini paylaştı. Freund; karakterin saçı, dövmeleri ve yüzü farklı olduğu için Sullivan’ın Rockstar’dan para alabilme ihtimalinin oldukça düşük olduğunu dile getirdi. Freund, fragmanda görülen malum karakterin “sadece yüzünde dövme olan başka bir adam” olduğu görüşünü Rockstar’ın başarılı bir şekilde savunabileceğine inanıyor.

Florida Jokeri henüz Rockstar’a bir dava açmadı fakat 2 milyon dolar talep ettiği düşünülürse yakın zamanda bir hamlede bulunması olası gözüküyor. Joker’ın kazanması oldukça düşük bir ihtimal olsa da davanın işleyiş sürecinin ilginç olacağı düşünülüyor. Üstelik bu karakterin oyunda yer alıp almayacağına dair bir kesinlik de yok. Sadece GTA 6 fragmanı için oluşturulmuş bir görüntü olup olmadığı da ancak oyun çıkış yaptığında öğrenilebilecek.

GTA 6 Tanıtımı Florida Jokeri

GTA 6 oyununun çıkış tarihi ise 2025 olduğu için hayranların bunu öğrenmek için önünde oldukça uzun bir zaman var.

Siz Florida Jokeri’nin bu talebi hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Game Rant

Beyza Can

İngilizce Öğretmenliği okudum. Okur, yazar ve oyun oynarım. Gerçek hayattan uzaklaşmak için daima fırsat kollarım. Bunun için sık sık fantastik, bilimkurgu ve korku içeren şeylere sığınırım. 8 yaşımda dolabımdan bir geçit bulamadım, 50 yaşımda kapımda Gandalf’ın belirmesini bekliyorum. O zamana kadar da kendimi edebiyata ve oyunlara vermeyi planlıyorum. Kitaplara ve oyunlara ilgim beni dil öğrenmeye itti. Daha fazlasına ulaşabilmek ve başkalarına ulaştırabilmek için yeni diller öğreniyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Eyes of Wakanda Animasyon Dizisi Geliyor

“Black Panther” Animasyon Dizisi “Eyes of Wakanda” Geliyor

Kolomb Öncesi Deforme Kafataslı Amerikan Yerlisi Yüzü

Kolomb Öncesi Yaşamış, Kafatası Deformesine Sahip Bir Amerikan Yerlisinin Yüzü Yeniden Canlandırıldı