in ,

Haruki Murakami Tokyo’daki Bir Etkinlikte Yeni Öyküsünü Okudu

Haruki Murakami, Tokyo’da düzenlenen bir edebiyat etkinliğinde “Kaho” adlı yeni öyküsünü okudu.

Haruki Murakami Yeni Kısa Öykü Yazdı
- Reklam -
- Reklam -

Haruki Murakami, Tokyo’da düzenlenen bir edebiyat etkinliğinde hayranlarını yeni bir öyküyle buluşturdu. Kaho adını taşıyan öykü, sınırlı sayıda dinleyiciye yazarın kendi sesinden okundu.

Japonya’nın en saygın yazarlarından biri olan Haruki Murakami, Tokyo’da düzenlenen bir edebiyat etkinliğindeydi. Yazarın hayranları için unutulmaz bir deneyime dönüşen etkinliğine toplamda 1.100 şanslı kişi katılabildi. Okuma, Murakami’nin Tokyo’daki mezun olduğu okulda bulunan Waseda Uluslararası Edebiyat Evi kütüphanesi için bir bağış toplama etkinliği için gerçekleşti.

Kaho’yu etkinlikten yaklaşık 10 gün önce kaleme aldığını belirten Murakami, öykünün tipik tarzına uygun olarak melankolik ve gizemli bir atmosfere sahip olduğunu belirtti. Etkinliğe katılan gazetecilerin sadece öykünün ismini paylaşmasına izin verildi. Öykünün içeriği hakkında fazla bilgi verilmese de, etkinliğe katılanlar öyküdeki karakterlerin iç dünyalarına ve duygusal karmaşıklıklara dair ipuçları verdi.

- Reklam -

Haruki Murakami Yeni Kısa Öykü Yazdı

Haruki Murakami’nin Kısa Öyküsü Gelecek Aylarda Yayınlanacak

Waseda Üniversitesi’ndeki etkinlik sırasında kaleme aldığı öyküyü uzunluğu sebebiyle iki bölüm halinde okuyan 75 yaşındaki yazar, şunları söyledi:

“Okunmak üzere yeni bir öykü yazmak aslında oldukça zor. İçeriği ve tarzı ezbere uygun olmalı ve nispeten kısa olmalı.”

Öykünün önümüzdeki aylarda Japonya’da bir dergide yayınlanacağını açıkladı. İngilizce çevirisinin de yakın zamanda okuyucularla buluşması planlanıyor.

- Reklam -

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: Haruki Murakami: “Kalbinizle Düşünmezseniz İyi Bir Roman Yazamazsınız”


Haruki Murakami - Yazar

Son olarak popüler kitaplarını tel ciltte toplayan Fare Dörtlemesi ile Türkiye’deki okurlarıyla buluşan yazar, şimdiye kadar Kumandanı Öldürmek, Doğum Günü Kızı, Sahilde Kafka, Ortadan Kaybolan Fil, 1Q84 ve Rüzgârın Şarkısı Dinle gibi çok satan romanlara imza attı. Yazarın eserleri, Japonya’da ve dünya çapında milyonlarca hayran tarafından okunuyor ve edebiyat dünyasında önemli bir yere sahip.

Haruki Murakami’nin öykülerini sizler nasıl buluyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: AP News

Ethem Yekta Ulaş

21 yaşındayım ve Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyorum. Çocukluğumdan beri bir şeyler üretmeyi seviyorum ve farklı alanlarda deneyim kazanmak istiyorum. Tutkum, öğrenme isteğim ve bu alanlarda kendi tarzımı oluşturma çabamla ilerlemeye devam ediyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2024 Crunchyroll Anime Ödülleri Kazananları Açıklandı

2024 Crunchyroll Anime Ödülleri Kazananları Açıklandı: “Jujutsu Kaisen” Zirvede

Güney Pasifik'te 100'den Fazla Yeni Deniz Canlısı Keşfedildi

Güney Pasifik’te 100’den Fazla Yeni Deniz Canlısı Keşfedildi