in ,

Haruki Murakami’nin Popüler Kitaplarını Tek Ciltte Toplayan “Fare Dörtlemesi” Raflarda

Haruki Murakami’nin edebiyat yolculuğunda önemli yer tutan 4 kitabı bir araya getiren “Fare Dörtlemesi” eseri Türkçe raflarındaki yerini alıyor.

Fare Dörtlemesi: Haruki Murakami'nin 4 Kitabı Bir Arada
- Reklam -
- Reklam -

Haruki Murakami imzalı Fare Dörtlemesi kitabı okurla buluşuyor. Eser, Doğan Kitap etiketiyle yayımlanıyor.

Çağdaş Japon edebiyatı denince akla ilk gelen yazarlardan olan Haruki Murakami, Türkçedeki yolculuğuna Fare Dörtlemesi ile devam ediyor. Eser, yazarın daha önce dilimizde de yayımlanan Rüzgârın Şarkısını Dinle, Pinball 1973, Yaban Koyununun İzinde ve Dans Dans Dans romanlarını tek bir cilt altında buluşturuyor.

Daha önce anlatıcı kahramanın arkadaşı “Fare” nedeniyle Fare Üçlemesi olarak anılan seri; Dans Dans Dans’ın da eklenmesiyle dörtleme hâline getiriliyor.

- Reklam -

Fare Dörtlemesi – Haruki Murakami | Arka Kapak Tanıtımı

Fare Dörtlemesi: Haruki Murakami'nin 4 Kitabı Bir Arada

“Fare Dörtlemesi” zamanımızın yaşayan en önemli yazarlarından biri olarak kabul edilen Haruki Murakami’nin edebiyat yolculuğunun en önemli izleklerinden birini temsil ediyor.

Başlarda “Fare Üçlemesi” olarak anılan seri Rüzgârın Şarkısını Dinle, Pinball 1973 ve Yaban Koyununun İzinde’den oluşur. Bu üç kitabı birbirine bağlayan, anlatıcı kahramanın arkadaşı “Fare”dir. Ama Yaban Koyununun İzinde’de Fare ortadan kaybolur. Yerine Koyun Adam’ı bırakır. Ve Koyun Adam hikâyeyi bir sonraki kitap olan Dans Dans Dans’a bağlayarak seriyi bir dörtleme haline getirir.

Gençlik, aşk, edebiyat, gizem, yalnızlık, kayıp duygusu… Murakami severler için gerçek bir okuma şöleni olan bu dört kitap şimdi tek cilt halinde bir arada…

Toplamda 928 sayfadan oluşan eserde Yaban Koyununun İzinde’nin tercümesi Nihal Önol’a, diğer romanların Türkçe çevirisi ise Ali Volkan Erdemir’e ait. Çalışmanın yayına hazırlığından Handan Akdemir sorumlu. Edisyon gri ve yeşil olmak üzere iki farklı kapak tasarımıyla Ocak 2024 tarihinden itibaren raflardaki yerini almaya başladı.

- Reklam -

Haruki Murakami Hakkında

1949 yılında Japonya’nın Kyoto kentinde doğan Haruki Murakami, üniversiteyi Vaseda Üniversitesi’nde klasik drama bölümünde okudu. Adı sıklıkla Nobel Edebiyat Ödülü ile beraber anılan yazar; edebiyat yolculuğuna ilk romanı  Rüzgârın Şarkısını Dinle ile 1979’da başlıyor.

Haruki Murakami - Yazar

1Q84, Sahilde Kafka, Haşlanmış Harikalar Diyarı ve Dünyanın Sonu ve Zemberekkuşu’nun Güncesi gibi eserleriyle dünya çapında milyonlara ulaşan Murakami, Türkiye’de de adından çokça söz ettirmeyi başarıyor.

Haruki Murakami eserleri ve Fare Dörtlemesi hakkındaki görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Yeni kitap haberleri için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Disney Plus Abonelik Ücretleri Zam

Disney Plus Abonelik Ücretleri İki Katına Çıktı: İşte Güncel Paket Fiyatları

Sevgililer Günü - Romantik Komedi Film Önerileri

Sevgililer Günü’nde Partnerinizle İzleyebileceğiniz 5 Romantik Komedi Filmi Önerisi