in

Pinball, 1973: Haruki Murakami’nin İlk Eserlerinden Birisi 40 Yıl Sonra Türkçede

Haruki Murakami’nin ikinci romanı olma özelliğini taşıyan Pinball, 1973 raflardaki yerini alıyor. Eser, Doğan Kitap etiketiyle yayımlanıyor.

Pinball 1973 Haruki Murakami
- Reklam -
- Reklam -

Çağdaş Japon edebiyatının sevilen yazarlarından Haruki Murakami’nin Pinball, 1973 adlı romanı Türkçeye kazandırıldı. Eser, yazarın diğer kitaplarında olduğu gibi yine Doğan Kitap etiketini taşıyor.

Dünya çapında olduğu kadar, Türkiye’de de hatırı sayılır bir okur kitlesine sahip olan Murakami’nin kaleme aldığı ikinci roman olma özelliğini taşıyan “Pinball, 1973” artık Türkçe raflarında.

Şimdiye dek Haşlanmış Harikalar Diyarı ve Dünyanın Sonu, 1Q84, Renksiz Tsukuru Tazaki’nin Hac Yılları, Koşmasaydım Yazamazdım, Uyku, Kadınsız Erkekler, Sputnik Sevgilim, Tuhaf Kütüphane, Karanlıktan Sonra, Fırın Saldırısı ve Rüzgârın Şarkısını Dinle gibi sayısız eserini dilimizde gördüğümüz Murakami; bir kez daha dilimize konuk oluyor.

- Reklam -

Yazarın ilk romanı Rüzgârın Şarkısını Dinle sonrasında kaleme aldığı ve orijinal dilinde 1980 yılında yayımlanan eser 40 yıl sonra Türkçe raflarında.

1949 yılında Kyoto, Japonya’da doğan Haruki Murakami 21. yüzyılın en önemli yazarları arasında yer alıyor.

Pinball, 1973 – Haruki Murakami | Arka Kapak Tanıtımı

Pinball 1973 Haruki Murakami

İyi oyunlar!

Bir pinball makinesinden hiçbir şey kazanamayız. Sayıya dönüştürülmüş gurur dışında. Öte yandan kaybedeceklerimiz gerçekten de çok fazladır.

Siz pinball makinesinin başında tükenmeye devam ederken bir başkası Proust okuyor olabilir. Bir diğeri açık hava sinemasında kız arkadaşıyla İz Peşinde filmini izlerken arabasında onunla oynaşıyor olabilir. İşte bu adamlar belki de dönemlerinin dikkat çeken yazarları ya da mutlu kocaları olacak kişilerdir.

- Reklam -

Pinball makinesi sizi bir yere götürmez. Olsa olsa en fazla replay ışığı yanar. Replay, replay, replay… Kim bilir, belki de pinball makinesinin asıl amacı sonsuzluğu göstermektir.

Haruki Murakami’nin yazdığı ikinci roman olan Pinball 1973 yazarın kült romanlarında karşımıza çıkan temaların tohumlarını atan hikâyelere götürüyor bizi. Kız arkadaşı genç yaşta ölen kahramanımız, gençliğinde saatler, günler boyunca oynadığı pinball makinesinin peşine düşüyor. Murakami’nin sonraki romanlarında yeniden karşımıza çıkacak olan Fare, anlamsızlıkla savaşıyor, aşkın sınırlarını keşfediyor. Murakami ise daha otuzlu yaşlarının başında yazdığı bu romanla uzun yıllar boyunca bizi büyüleyecek edebiyatının temellerini sağlamlaştırmaya başlıyor.

Ali Volkan Erdemir tarafından Türkçeye kazandırılan eserin editörlüğü Handan Akdemir tarafından gerçekleştiriliyor. 144 sayfadan oluşan kitap Kasım 2020 itibarıyla raflardaki yerini alıyor.

Kitap, aynı zamanda birbirinden bağımsız da okunabilen The Rat serisinin ikinci basamağını oluşturuyor. Serinin ilk kitabı ise Rüzgarın Şarkısını Dinle idi.

Yazarın şimdiye kadar dilimizde yayımlanan eserlerine buradan göz atabilirsiniz.

Peki siz Murakami’nin eserlerini okuyor musunuz? Yazarın edebiyatına dair görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Bir Yorum Yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

GTA temalı market San Andreas Ukrayna

GTA Temalı Süpermarket: San Andreas Rüzgârları Ukrayna’da

Canım Kardeşim Film İncelemesi

Canım Kardeşim Film İncelemesi: Eşitsizliğin Sinemasına Günümüzden Bir Bakış