in , ,

Hayao Miyazaki’nin “The Boy and the Heron”da Bir Rol için Seslendirme Sanatçısından Özür Dilediği Ortaya Çıktı

Hayao Miyazaki’nin yeni filmi “The Boy and the Heron”daki ‘tuhaf bir rol’ için karakteri seslendirecek sanatçıdan özür dilediği öğrenildi.

Hayao Miyazaki, The Boy and the Heron için Özür Dilemiş
- Reklam -
- Reklam -

Hayao Miyazaki, yen filmi The Boy and the Heron’daki bir karakteri seslendiren sanatçıdan özür diledi. Masaki Suda ise cevap olarak, “bunun kendisi için hiç sorun olmadığını” söyledi.

Hayao Miyazaki’nin son filmi Çocuk ve Balıkçıl, uzun zamandır izleyicilerle buluşmayı bekliyordu. Miyazaki’nin kendine has dünyasını perdeye taşıyan film, aynı zamanda ilginç bir olaya da ev sahipliği yaptı. Japon oyuncu Masaki Suda, Miyazaki’nin kendisine “tuhaf bir rol” verdiği için özür dilediğini paylaştı. Suda, bu deneyimin herhangi bir sorun teşkil etmediğini ve işbirliği sürecinin oldukça ilginç olduğunu vurguladı.

30 yaşındaki Suda filmde II. Dünya Savaşı’nda annesini kaybeden bir çocuğa rehberlik eden, tuhaf bir dönüşüm geçirmiş balıkçıl formundaki yaşlı bir adamı seslendiriyor.

- Reklam -

Suda’nın aktardığına göre Miyazaki, bu özel karakterin seslendirmesi için oyuncuya rolü teklif ederken kendisini aktörden özür dilemek zorunda hissetmişti.

Hayao Miyazaki’nin son filmi, hayranlarına sadece büyüleyici bir hikâye sunmakla kalmıyor, aynı zamanda seslendirme sanatçısılarıyla kurduğu özel iletişimiyle de öne çıkıyor.

Hayao Miyazaki The Boy and the Heron Masaki Suda

Hayao Miyazaki’nin Son Filmi “The Boy and the Heron” Sınırlı Olarak Türkiye’deki Gösterimine Devam Ediyor

Suda, karakterin sesini bulmaya çalışırken insan ve turna seslerini birleştirmek zorunda kaldığını açıkladı. Yönetmenin sessizliğini bozduğu anı aktaran oyuncu, farklı sesleri denediği sırada Miyazaki’nin “İşte bu!” dediğini de paylaştı.

“Nasıl yaklaşacağımı gerçekten bilmiyordum. Farklı sesler denedim ve prodüksiyondaki diğer arkadaşla fikir alışverişinde bulundum. Hayao Miyazaki’nin kendisi o zamana kadar hiç konuşmamıştı. Ama dinlediği için bir gerginlik hissi vardı. Ve sonra ben farklı sesler denerken, onun, ’İşte bu!’ dediğini duydum.”

- Reklam -

Japonya’da bu yaz (14 Temmuz) vizyona giren ve ilk olarak How Do You Live? ismiyle anılan The Boy and the Heron, Türkiye’de ilk olarak 20 Ekim 2023 tarihinde Filmekimi kapsamında gösterilmişti. Yapımın Amerikan sinemalarında gösterime girecek İngilizce dublajlı versiyon ise Christian Bale, Robert Pattinson, Florence Pugh, Dave Bautista, Willem Dafoe ve Mark Hamill dahil olmak üzere birçok ünlü ismin yer aldığı zengin bir seslendirme kadrosuna sahip.

Hayao Miyazaki Yeni Film - The Boy and the Heron

Çocuk ve Balıkçıl, Amerika Birleşik Devletleri’nde 8 Aralık 2023 Cuma günü ülke genelinde sinemalarda seyirciyle buluşacak.

Genel olarak olumlu eleştiriler alan The Boy and the Heron ile ilgili hazırlanan bir incelemeye ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz. Yapım ülkemizde şu an için belirli sinema salonlarında gösterimine devam ediyor.

Miyazaki’nin bu değerlendirmesi hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, anime dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Indie Wire

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2023 The Game Awards Adayları Belli Oldu

2023 The Game Awards’ta Adaylar Belli Oldu

The Garfield Movie Filminden İlk Fragman

Chris Pratt’li Yeni Garfield Uyarlaması “The Garfield Movie”den İlk Fragman