in , ,

“The Simpsons”ın Yapımcısı, Yanlış Anlaşılmayı Düzeltti: Homer, Bart’ı Boğazlamaya Devam Edecek

Homer Simpson, “The Simpsons”ın yeni bölümlerinden birinde ‘artık zamanın değiştiğini ve Bart’ı boğazlamayı bıraktığını’ söylemişti. Çizgi dizinin yapımcısından yeni bir açıklama geldi.

Homer Simpson - Bart Boğazlama Açıklaması
- Reklam -
- Reklam -

Homer Simpson, oğlu Bart’ı boğazlamayı sürdürecek. The Simpsons çizgi dizisinin yapımcılarından James L Brooks, bir süredir ortaya atılan iddiaların ardından değişen hiçbir şeyin olmadığını dile getirdi.

Geçen haftalarda bir X (eski adıyla Twitter) kullanıcısı, 34 yılın ardından The Simpsons dizisinde yaşanan bir değişimi gündeme taşımıştı. Yapımın 22 Ekim 2023 tarihinde yayınlanan 35. sezon 3. bölümü McMansion & Wife’ta Homer Simpson, eşi Marge ile beraber yeni komşularıyla tanışıyor ve bu esnada artık zaman zaman eleştiri konusu da olan çocuk boğazlama eyleminden vazgeçtiğini ilan ediyordu.

Dan Castellaneta’nın seslendirdiği Homer’ın tanıştığı bir karakter, Homer’a elinin ne kadar da sıkı olduğundan bahsediyor ve Homer da cevap olarak, “Çocuk boğmak işe yaradı. Şaka yapıyorum, artık zaman değişti ve bunu yapmıyorum,” diyordu.

- Reklam -

The Simpsons - Homer - Bart Boğazlama Sahne

Bu kesitin sosyal medyada paylaşılmaya başlanmasıyla birçok izleyici yıllar sonra bu sert sahnenin yapımdan kaldırılmasını takdirle karşıladı. Kimi izleyiciler ise diziyi kodlarından uzaklaşmakla suçladı. Tartışmalara çizgi dizinin yapımcılarından Brooks da dahil oldu ve konuya noktayı koydu.

Homer Simpson ile Bart Arasındaki İlişkide Bir Değişiklik Yok

James L Brooks, People’a verdiği demeçte The Simpsons dizisinin dilinde herhangi bir “yumuşama” yapılmadığını açıkladı.

Medyada uzun süredir devam eden şakanın “emekliye ayrıldığı” yönündeki haberlere yanıt veren Brooks şöyle konuştu:

“Bir an için bile olsa hiçbir şeyi değiştirdiğimizi düşünmeyin.

“Hiçbir şey yumuşatılmıyor. Hiçbir şey, hiçbir şey, hiçbir şey. Bart boğazlanmaya ve babası tarafından belirli bir şekilde sevilmeye devam edecek.”

- Reklam -

Brooks’ın açıklamasına The Simpsons resmi X (eski adıyla Twitter) sayfası da kayıtsız kalmadı ve baba-oğul ilişkisini gözler önüne seren bir illüstrasyon paylaştı.

The Simpsons - Homer ve Bart

Yayınlanan karede “Artık Boğazlanmak Yok” başlıklı bir haberi okuyan Bart, Homer tarafından boğazlanırken görülüyor ve Bart, tık tuzağı yapmakla suçlanıyor.

Öte yandan Homer Simpson’ın Bart’ın boğazını sıkarken resmedildiği son an, dizinin 2019 yılında yayınlanan 31. sezonunda kaldı. Çizgi dizi zaman zaman tartışmalı davranışlara konu olan babalık problemlerini eleştiren bölümlerle izleyicilerin karşısına çıkmıştı.

1989’da başlayan Fox yapımı The Simpsons, TV tarihinin en uzun soluklu çizgi dizisi olarak anılıyor.

Siz bu açıklamayı nasıl değerlendiriyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bukalemunlar Kitabı - José Eduardo Agualusa

Ödüllü Yazar José Eduardo Agualusa İmzalı “Bukalemunlar Kitabı” Yeniden Türkçede

Wednesday 2. Sezon Lokasyon

Netflix Dizisi “Wednesday” 2. Sezonda Kritik Bir Değişikliğe İmza Atıyor