in ,

Telifi Serbest Kalalı Saatler Olmamıştı: “Mickey Mouse” Temalı Korku Oyunu Geliyor

Mickey Mouse temalı korku oyunu “Infestation 88” duyuruldu. Ünlü karakterin telifi yeni yılda serbest kalmıştı.

Infestation 88 - Mickey Mouse Korku Oyunu
- Reklam -
- Reklam -

Infestation 88 adını taşıyan Mickey Mouse temalı hayatta kalma / korku oyunu resmi olarak duyuruldu. The Walt Disney Company’nin ikonik karakteri, 1 Ocak 2024 itibarıyla telifi serbest bırakılan ürünler arasına katılmıştı.

İlk defa 1928 yılında yayınlanan kısa film Steamboat Willie’de görülen Mickey Mouse ve Minnie Mouse, 2024 itibarıyla orijinal tasvirleriyle herkesin kullanımına açıldı.

Dünyanın en çok ses getiren medya şirketlerinden Disney’in sembolü hâline gelen karaktere dair ilk uyarlama ise Mickey’s Mousetrap adlı korku filmi olmuştu. Karakterin sıradaki yolculuğu ise telifi serbest kaldıktan saatler sonra açıklanan Infestation 88 oyunu oldu.

- Reklam -

Infestation 88 - Mickey Mouse Oyun

“Infestation 88” Oyunu Mickey Mouse Temalı Korku Macerası Olacak

Oyun stüdyosu Nightmare Forge Games Infestation 88 adını taşıyan ve merkezini Mickey karakterini alan bir korku oyunu yapacağını duyurdu. Tanıtımda şu ifadelere yer verildi:

“1988 yılında ilk başta bir haşarat istilası olduğu düşünülen şey göründüğünden çok daha uğursuz bir şeye dönüştü. Infestation 88, sizin ve arkadaşlarınızın bu gizemli istilaları ortadan kaldırmak için çağrılan kişileri canlandırdığınız, bölümlerden oluşan ve 1-4 oyunculu bir kooperatif hayatta kalma korku oyunudur.”

Oyun geliştiricileri yapım için bir de fragman yayınladı. Yaklaşık bir dakika uzunluğundaki tanıtım videosunda, grotesk görünümlü bir Mickey Mouse’u ortadan kaldırmaya çalışan koruyucu giysili karakterlere yer veriliyor.

Infestation 88 Fragmanı

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Tanıtımda Mickey’nin hâlâ Steamboat Willie filmindeki formuyla ancak bu defa yüzü ve bedeni kan içindeyken tasvir edildiği görülüyor.

Oyun stüdyosundan bir temsilci yapıma dair şu açıklamayı yaptı:

- Reklam -

“1928 yapımı Steamboat Willie kısa animasyonunun kamu malı hâline gelmesi, filmin başkarakterinin istilaya neden olan bir antagonist olarak mükemmel bir şekilde uyan kendi oyunumuza dahil etmemizi sağladı.”

Infestation 88 - Mickey Mouse Korku Oyun

Temsilci ayrıca oyunun “klasik karakterlerin ve şehir efsanelerinin defalarca çarpıtılmış versiyonunu içereceğini” de sözlerine ekledi.

Geçen yıl Winnie the Pooh kamu malı hâline gelmiş ve Blood and Honey adlı korku filmine konu olmuştu. Bu yapımda Pooh, en yakın arkadaşı Christoper Robin’in üniversiteye gitmek için onları terk etmesinin ardından arkadaşını vahşi bir şekilde öldürmeyi planlamıştı.

Infestation 88 için henüz resmi bir çıkış tarihi açıklanmasa da yapımın Steam sayfasında oyunun 2024 içerisinde yayınlanacağı belirtiliyor.

Mickey Mouse temalı korku yapımlarına dair sizin düşünceleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Business Insider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

One-Punch Man Çizeri Anime Stüdyosu Kurdu

“One-Punch Man”in Çizeri Kendi Anime Stüdyosunu Kurdu: İşte Village Studio’nun İlk Projesi

Severance 2. Sezon Geliyor

“Severance” 2. Sezon ile Geri Dönüyor: Apple TV+’tan İlk Paylaşım