in , ,

“Inside Out 2” Açılış Haftasında Gişe Rekorları Kırmayı Başardı

“Inside Out 2” filmi açılış haftasında gişe performansı ile dikkat çekti. Pixar imzalı devam macerası, ilk üç günde beklentilerin üzerinde bir hasılat elde etti.

Inside Out 2 Gişe Hasılatı
- Reklam -
- Reklam -

Inside Out 2 filmi izleyicilerin karşısına çıktı. Türkiye’de Ters Yüz 2 adıyla vizyona giren yapım, açılış haftasında hem ABD hem de global gişede dikkat çeken gişe performanslarına imza attı.

Pete Docter ve Ronnie del Carmen ikilisi tarafından yaratılan yaratılan Ters Yüz’ün ilk macerası 2015 yılında sinemalara konuk olmuş ve 175 milyon dolarlık bütçesiyle 857 milyon dolar hasılat elde etmişti.

9 yılın ardından gelen devam filmi Inside Out 2 da, öncülünün güçlü gişe performansına rakip olacağını şimdiden göstermiş durumda.

- Reklam -

İlk macerada çocukluk duygularıyla mücadele eden Riley, yeni filmde ergenliğin zorlu duygu dünyasına adım atıyor. Riley’nin yeni macerası ise beyaz perdede büyük ilgi görüyor.

“Inside Out 2” Filmi Açılış Haftasında Gişe Performansıyla Ses Getirdi

14 Haziran 2024 tarihinde vizyona giren Inside Out 2, açılış haftasında şimdiden ciddi bir başarı yakalamış durumda.

Ters Yüz 2’nin ABD içinde 155 milyon dolar hasılat kazandığı belirtilirken bu miktarın Dune: Part Two (82,5 milyon dolar) ve Godzilla x Kong: The New Empire (80 milyon dolar) gibi güçlü rakiplerin neredeyse iki katı oranında olduğu dikkatlerden kaçmadı.

Inside Out 2 Gişe Hasılat

Inside Out 2 böylece geçen yaza damga vuran Barbie’den beri ilk üç günde 100 milyon dolar hasılatı geçen ilk film olma başarısını da gösterdi.

Yapım ABD dışında da 140 milyon dolar hasılat elde etti. Bu veriler, dünya gişesinde 135 milyon dolar hasılatla açılış yapan Frozen 2’nun da geride bırakıldığını gösteriyor. Böylelikle yapım, ABD dışında vizyona giren filmler arasında açılış haftasında en çok kazandıran animasyon olarak da kayıtlara geçti.

- Reklam -

İlk üç gününde toplamda 295 milyon dolar gişe hasılatı elde eden Inside Out 2, mevcut döviz kurlarıyla karşılaştırılabilir pazarlarda en büyük animasyon açılışı rekorunu elinde tutuyor.

Filmin güçlü açılışı, yaz mevsiminin başında durgun geçen sinema salonlarına ihtiyaç duydukları bir canlanma da getirdi. Aynı zamanda pandemiden dolayı bazı filmlerini doğrudan Disney+’ta yayınlayan Pixar için de önemli bir geri dönüş oldu.

Ters Yüz 2 - Vizyonda - Inside Out

Inside Out’un da yönetmeni olan Pete Docter verdiği bir demeçte filmlerin doğrudan dijitale çıkmasının izleyicileri evde film izlemeye “alıştırdığını” ve bunun da Lightyear ve Elemental gibi filmlerin sinema performansını etkilediğini belirtmişti.

Tüm bu veriler ışığında Inside Out 2, Pixar tarihindeki en büyük ikinci açılış hasılatını elde etmiş oldu. Yapım, yalnızca 2018 tarihli Incredibles 2’nun 182 milyon dolarlık ABD açılışının gerisinde kaldı.

Inside Out 2 filminin gişe performansını nasıl değerlendiriyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından yeni haberler için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Emily Blunt, Steven Spielberg'ün Yeni Bilimkurgu Filminde Yer Alacak

Emily Blunt, Steven Spielberg’ün Yeni Bilimkurgu Filminin Başrolünde Yer Almaya Hazırlanıyor

The War of the Rohirrim Gösterim Tepkiler

“Yüzüklerin Efendisi”nin Yeni Filmi “The War of the Rohirrim” Özel Gösterimde Ayakta Alkışlandı