in ,

Insomniac’ın 42 Milyon Dolar Bütçeli “Sunset Overdrive”dan Yalnızca 567 Dolar Kazandığı Ortaya Çıktı

Insomniac Games’in 2014 yılında Xbox One için yayınladığı “Sunset Overdrive” oyunundan yalnızca 567 dolar kazandığı ortaya çıktı.

Insomniac Games Sunset Overdrive Gelirleri
- Reklam -
- Reklam -

Sızdırılan Insomniac Games belgeleri, devasa bütçeli Sunset Overdrive oyununun yaklaşık 50 milyon dolar gelir getirmesine rağmen yapımcısına komik miktarda paralar kazandırdığını gösterdi.

Insomniac Games, Marvel’s Spider-Man oyunları ile daha önce elde etmediği kadar büyük bir ticari başarı kazandı. Fakat stüdyonun son 10 yılda çıkardığı oyunların hepsinin benzer göz yaşartıcı başarı hikâyeleri yok. Hatta söz konusu Sunset Overdrive olduğunda stüdyonun elde ettiği kâr dört haneli bile değil.

Insomniac Games, yakın zamanda bir fidye yazılımı grubu tarafından hacklenmişti. Siber saldırı sonucunda sızdırılan verilerin arasında geçmiş Insomniac oyunlarının satış rakamlarının bulunduğu bir liste de yer alıyordu. ResetEra’da bir kullanıcının paylaştığı belgeye göre  2014’te Xbox One için piyasaya sürülen ve 2018 yılında PC’ye gelen Sunset Overdrive, yayınlanmasından bu yana yaklaşık 1,9 milyon adet satıldı.

- Reklam -

Insomniac Games - Sunset Overdrive Gelir

Oyunun 42,6 milyon dolarlık bütçesi vardı. Buna rağmen 49,7 milyon dolarlık net gelir getirdi. Yani satılan her oyun şirkete yaklaşık 26 dolar kazandırdı. 7,1 milyon dolarlık kazancın ise yalnızca 567 doları stüdyoya kaldı.

Insomniac Games, Sony tarafından 2019 yılında satın alındığında Sony stüdyo tarafından geliştirilen önceki tüm oyunların haklarına sahip olduğunu belirtti. Sony, Sunset Overdrive oyununun yeniden canlandırılması konusunda kararsız olsa da stüdyonun kendisi bu duruma sıcak bakıyor.

Insomniac Games - Sunset Overdrive

- Reklam -

Insomniac Games’in Kâr Edemediği Tek Oyun “Sunset Overdrive” Değil

Insomniac verilerine göre düşük ticari performans gösteren bir oyun daha var. Üstelik bu oyun Sunset Overdrive’a kıyasla daha güncel. Stüdyo, 2021 yılında yayınlanan Ratchet and Clank: Rift Apart ile yaklaşık 8 milyon dolar zarar etmiş.

73 milyon dolarlık gelir getiren oyun 81 milyon dolarlık bütçeye sahip. Sızdırılan veriler ile seri için planlanan yeni bir oyunun olduğu da ortaya çıktı. Dolayısıyla 8 milyonluk zararın serinin geleceğine dair bir etkisi olmamış gibi gözüküyor.

Siz oyun stüdyosunun Sunset Overdrive’dan elde ettiği kâr oranı hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Gaming Bolt

Beyza Can

İngilizce Öğretmenliği okudum. Okur, yazar ve oyun oynarım. Gerçek hayattan uzaklaşmak için daima fırsat kollarım. Bunun için sık sık fantastik, bilimkurgu ve korku içeren şeylere sığınırım. 8 yaşımda dolabımdan bir geçit bulamadım, 50 yaşımda kapımda Gandalf’ın belirmesini bekliyorum. O zamana kadar da kendimi edebiyata ve oyunlara vermeyi planlıyorum. Kitaplara ve oyunlara ilgim beni dil öğrenmeye itti. Daha fazlasına ulaşabilmek ve başkalarına ulaştırabilmek için yeni diller öğreniyorum.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Estranged Estranged dedi ki:

    Sadece bu değil, Ratchet & Clank: Rift Apart’tan da zarar etmişler. Insomniac’ın Marvel oyun stüdyosuna dönüşmesine üzülmüştüm fakat şu satış rakamlarını görünce kendilerince mantıklı karar vermişler.

  2. Avatar for Elmakurdu23 Elmakurdu23 dedi ki:

    Sunset Overdrive herkesin tarzı değil, o yüzden anlıyorum. Ama Riftapart nasıl zarar eder onu anlamıyorum. Ps 5’in gerçek gücünü gösteren oyun sloganı ile çıkmıştı piyasaya. Bu bile satışların coşması için yeterli. Bence Sackboy oyunuda kesin zarar etmiştir.

  3. Avatar for AhmetUsay AhmetUsay dedi ki:

    Dün videoyun youtube kanalında paylaştığı video içinde bu konudan bahsetti. Ratchet & Clank oyununda denedikleri teknoloji paketlerini spiderman içinde falan kullanmışlar. Orada aldıkları bütçe sayesinde diğer oyunları falan da geliştirebilmelerini sağlamış gibi durum var.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Warner Bros. Discovery ve Paramount Global Birleşmesi

Warner Bros. Discovery ve Paramount Global, Devasa Bir Birleşmeye İmza Atabilir

Ridley Scott Yeni Film Bomb

Ridley Scott’ın Sıradaki Filmi Belli Oldu: Aksiyon ve Gerilim Türündeki “BOMB” Bir Rehine Kurtarma Hikâyesini Anlatacak