in ,

Kayıp Rıhtım 16 Yaşında

Kayıp Rıhtım 16. yaş gününü kutluyor. Üstünde kara bulutlar eksik olmayan 2023 yılında bizlerle olan bütün okurlarımıza teşekkür ediyoruz!

Kayıp Rıhtım 16 Yaşında
- Reklam -
- Reklam -

Yeni yılı, yeni yaşımızla karşılıyoruz. Kayıp Rıhtım 16 yıldır okurlarıyla buluşmaya devam ediyor.

Zamanın nasıl geçtiğinden bihaberiz. 15. yıl için kutlama yazısını yazalı yalnızca birkaç hafta geçmiş olmalı. Fakat işin aslı öyle değil. Hayatın önemli bir kısmı dijital dünyada geçince beraberinde gelen yanılsamalar da aynı ölçüde tuhaf ve hızlı oluyor.

Ama yanılmaktan yana derdimiz yok. Kayıp Rıhtım’da biraz da kurgunun gücünden ilham alan, alternatifleri aramaktan çekinmeyen, düşlerin gücüne inanan bir grup insanla yoldaşlık ediyoruz. Yanılmak tüm bunların hamurunda var. Tüm gerçeğin bir illüzyondan ibaret olmasına alışığız.

- Reklam -

Kurgu dünyaların illüzyonları hayatı katlanabilir kılıyor. Edebiyat, sinema, sanat, müzik ve hatta kimi zaman tarih. Geleceğin tohumlarını eken bilim, geçmişin hikâyelerini arayan arkeoloji. Hikâyeleri takip edebileceğimiz çok kanal var. Zaplayıp durmak yorucu olsa da “an”ın karanlığından kaçınmak için hikâyenin büyülü gömleğini üstümüze geçiriyoruz.

Ocak 2008’de bir grup arkadaşın hikâyenin peşinde çıktığı bu yolculuk, şimdi tarif etmesi her sene giderek zorlaşan devasa bir maceraya dönüştü. Sesimizin gerçekten duyulduğunu bilmek ise çok özel. Yayıncılık şartlarının giderek zorlaştığı bugünlerde, bağımsız bir internet platformu olarak ayakta kalmak yalnızca sesimizi duyan okurlarımız sayesinde mümkün.

Kayıp Rıhtım bizim için sesimize ses katan harika konukların buluşma noktası.

Kayıp Rıhtım 16 Yaşına Girdi

Her sene olduğu gibi bu yıl da yazar ve çizer söyleşileri, film – dizi ve kitap incelemeleri, köşe yazıları, Yazarının Kaleminden ve Çevirmenin Çemberi gibi özel köşelerle kültür dünyasını yakından takip etmeyi sürdürdük. Medar-ı iftiharımız Kayıp Rıhtım Aylık Öykü Seçkisi 14. yaş gününü kutladı ve 161 sayılık devasa bir dijital öykü arşivine dönüşmeyi başardı.

Kayıp Rıhtım 2023 Yılı İstatistikleri

Kayıp Rıhtım bu yıl, tıpkı önceki sene olduğu gibi yine kendi rekorlarını kırdı. 2023’te Kayıp Rıhtım internet sitesi 19.7 milyon defa görüntülendi.

- Reklam -

Okurlarımızla doğrudan buluştuğumuz Kayıp Rıhtım Forum platformumuz 12.800 üyeyi aşarken 2023 yılı içerisinde toplam 3.7 milyon defa ziyaret edildi.

Kayıp Rıhtım Aylık Öykü Seçkisi 14. yılında da okur ve yazarlara yoldaşlık etmeyi sürdürdü. 2023’te toplam 126 öyküyü okurlarımızla buluşturduk. Arşivimizdeki toplam öykü sayısı ise 3.234’e ulaştı. Seçkimiz bu süreçte 136 bin defa ziyaret edildi.

Artık yalnızca bir tür ardiye görevi gören Portal Arşiv 23 bin, Forum Arşiv ise 17 bin defa okurların karşısına çıktı.

Sayılara bakmak çok şey söylese de bizi asıl etkileyen 16 yıldır bize güven veren okurlarımız oldu.

Yeni yılda da bağımsız yayın anlayışımızı kimseden çekinmeden sürdürmeye devam edeceğiz. Bu yolculukta bizleri yalnız bırakmadığınız için sizlere bir kez daha teşekkür ediyoruz.

Kapak: Midjourney

Onur Selamet

1993 İstanbul. Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü mezunu. Çeşitli kısa ve orta metraj film projelerinde yer aldı. Öyküleri kimi dergi ve fanzinlerde yayımlandı. 2013'ten beri üç arkadaşıyla birlikte Marşandiz Fanzin'in makinistliğini yapmaya devam ediyor. İlk öykü kitabı "Ölü Dalgıcın Sonbaharı" ise Eylül 2018'de yayımlandı.

13 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    gandalf-fireworks

  2. Avatar for erce erce dedi ki:

    Oldumu ya o kadar? :confused:
    Ekonomi iyi olaydı bir çekiliş yapaydık…

  3. Avatar for cankutpotter cankutpotter dedi ki:

    Benim de Rıhtım’daki on dördüncü yılım olacak. :slight_smile:
    Kayıp Rıhtım her zaman kitaplığıma ve kültür dünyama katkısı olan bir yer oldu. Hortkuluk Avcısı da burası da beni hiçbir zaman üzmedi, pişman etmedi. Rıhtım sayesinde okuduğum kitapların, haberlerin, izlediğim filmlerin ve forumda geçirdiğim vakitlerin haddi hesabı yoktur. Nice yıllara Rıhtım! :fireworks:
    Yalnız yalan söylemeyeceğim, Rıhtımın eski günlerini de özlüyorum. Yıllık şenlikleri, öykü çevirilerini ve fantastik edebiyat adına yapılan onca projeyi. Bence bu tür etkinlikler geri dönerse işte o zaman çok daha keyifli olur buralar.

  4. Avatar for Waxillium Waxillium dedi ki:

    Vay canına! Rıhtım’ın yeni yaşını ilk kez “yaşlandık ulan” duygusuyla kutluyorum. 30’uma 1 adım kaldı. 18 yaşımda keşfetmiştim burayı. Her gün bir kez de olsa mutlaka uğruyorum. Eskisi kadar yazamasam da okumaya aynı seviyede devam ediyorum “cağnım” Rıhtım’ı.

    İyi ki varsın Rıhtım, nice yıllara :birthday: İyi ki varsınız arkadaşlar :pray:. Özellikle 2023’ün o karanlık dilimini buradaki arkadaşlar sayesinde akıl sağlığımı yitirmeden atlattığım için mutluyum. 2024 bizlere bol sağlık ve mutluluk getirir umarım.

  5. Avatar for SJack SJack dedi ki:

    İyi ki varsın Rıhtım. 6 sene gibi uzun bir süre boyunca edebiyata ve diğer birçok alana olan açlığımı gidermemde çok büyük katkısı oldu bu oluşumun. Hem rıhtıma hem de rıhtımı bir bütün yapan diğer tüm arkadaşlara teşekkür ederim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

8 cevap daha var.

Vincent Van Gogh Hakkında 9 Şaşırtıcı Bilgi

Vincent van Gogh Hakkında 9 Şaşırtıcı Bilgi

One-Punch Man Çizeri Anime Stüdyosu Kurdu

“One-Punch Man”in Çizeri Kendi Anime Stüdyosunu Kurdu: İşte Village Studio’nun İlk Projesi