in ,

80’lerde Geçen Korku-Komedi Filmi “Lisa Frankenstein”dan Fragman Yayınlandı

Lisa Frankenstein filmi için fragman yayınlandı. Gotik bir genç kızın aşk hikâyesini konu alan yapım, Zelda Williams’ın ilk yönetmenlik deneyimi.

Lisa Frankenstein Fragman
- Reklam -
- Reklam -

Lisa Frankenstein filminden fragman paylaşıldı. “Retro korku komedisi” olarak tanımlanan yapım, Mary Shelley’nin klasik romanını bir gençlik macerasıyla bir araya getiriyor.

Kathryn Newton (Big Little Lies, Ant-Man and the Wasp: Quantumania) ve Cole Sprouse’un (Riverdale, Friends) başrollerini paylaştığı Lisa Frankenstein için geri sayım başladı.

Yönetmen Zelda Williams’ın ilk uzun metrajlı filminde Newton ve Sprouse, Mary Shelley’den esinlenen sıra dışı bir aşk hikâyesine konuk oluyor. Newton, 19. yüzyılda balo için bir eşe ihtiyaç duyan ve yanlışlıkla Viktorya döneminden kalma bir ölüyü hayata döndüren yanlış anlaşılmış Lisa adlı liseli bir genç kızı canlandırıyor. Korkunç bir hata olarak başlayan bu olay, Lisa için sonunda “her zaman arzuladığı sevgiliyi şekillendirme şansına sahip olduğu bir rüya senaryosuna” dönüşüyor.

- Reklam -

Yapımdan yayınlanan fragman, Lisa’nın (Newton) mezardan kaldırdığı lise aşkına hayat vermeye çalıştığı hikâyenin komedi dozuna dikkat çekiyor.

Lisa Frankenstein Fragmanı | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için bu bağlantıya tıklayabilirsiniz.)

Filmin oyuncu kadrosunda Mike Flanagan’ın The Fall of the House of Usher uyarlamasında Verna’ya hayat veren Carla Gugino’nun da aralarında bulunduğu dikkat çekici isimler yer alıyor.

Newton ve Sprouse’a eşlik edenler arasında Gugino ile birlikte Liza Soberano, Henry Eikenberry ve Joe Chrest de yer alıyor.

Lisa Frankenstein 2024

- Reklam -

Yapımın yönetmenliğini Zelda Williams üstlenirken senarist koltuğuna daha önce Juno ile Oscar kazanan ve Jennifer’s Body ile bir başka korku komedi hitine imza atan Diablo Cody oturuyor. Cody aynı zamanda Mason Novick’le birlikte filmin yapımcılığını da üstleniyor.

Lisa Frankenstein filmi Sevgililer Günü takvimine uyacak şekilde 9 Şubat 2024 tarihinde sinemalarda olacak.

Öte yandan son dönemde Frankenstein esintili eserlerin perde ve TV yolculuğu da hız kesmeden devam ediyor. Yorgos Lanthimos başrollerinde Emma Stone ve Mark Ruffalo’nun yer aldığı Poor Things ile izleyicilerle buluşurken Türkiye’de de Çağan Irmak imzalı Netflix dizisi Yaratılan ekranlardaki yerini almaya başladı.

Lisa Frankenstein Film

Lisa Frankenstein hakkındaki beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Terzi 3. Sezon Fragmanı: Final Kapıda

Çağatay Ulusoy’lu Netflix Dizisi “Terzi” Final Yapıyor: İşte 3. Sezon Fragmanı

The Killer Fragmanı

Michael Fassbender’lı David Fincher Suç Filmi “The Killer”dan Yeni Fragman