in , ,

135 Yıllık National Geographic Dergisi Son Defa Raflara Çıkıyor

National Geographic yaygın basılı yayın hayatına Aralık 2023 tarihli sayısıyla son veriyor. Ünlü dergi yolculuğuna dijital dünyada devam edecek.

National Geographic Son Defa Yayımlanıyor
- Reklam -
- Reklam -

National Geographic son defa raflara çıktı. Bilim, keşif ve araştırma dergisi 135 yıllık klasik matbuat yolculuğunu Aralık 2023 tarihli sayısıyla sona erdiriyor.

1988 senesinde kurulan ve bir asrı aşan serüveninde devasa bir bilim markasına dönüşen National Geographic; günümüzde sırtını The Walt Disney Company gibi bir medya devine dayıyor. Geçen sene Türkiye pazarından çekilen dergi, şimdi de İngilizce yayınında yaygın basılı formatı terk etme kararı aldı.

Güncel olarak 1,8 milyon aboneye sahip olan dergi, geçen haziran ayında yaptığı açıklamada artık dijital üretime odaklanacağını açıklamıştı.

- Reklam -

National Geographic Son

National Geographic Dergisi Aralık 2023’te Son Defa Raflara Çıktı

135 yıl önce National Geographic Society tarafından kurulan dergi, bünyesinde Alexander Graham Bell gibi unutulmaz isimlerin de bulunduğu akademisyen, bilim insanı ve maceraperestlerden oluşan vakıf tarafından idare edilmişti.

Öte yandan geçen son 10 yılda derginin kontrolü iki defa değişti. Yayın önce önce 20th Century Fox’a satıldı. Sonrasında Fox’un varlıklarının önemli bir bölümü 2019 senesinde 71 milyar dolara The Walt Disney Company’ye devredildi. Tüm bu süreçte şirket pek çok çalışanıyla yollarını ayırma kararı aldı.

Aralık 2023’teki son sayısıyla birlikte NatGeo artık yalnızca mevcut aboneleri için basılı yayımlanacak. Dergi için herhangi bir yaygın dağıtım gerçekleştirilmeyerek ürün gazete bayileri ve kitapçılardan çekilecek.

- Reklam -

National Geographic Dergisi Sona Eriyor

Dergi bu yılın ortasında düzenli yazarlarının tamamıyla yollarını ayırmış ve bundan sonra yalnızca konuk yazar ve sanatçılarla devam edeceklerini duyurmuştu.

NatGeo zirvesini 1980’li yıllarda görmüş, yayın yalnızca ABD’de 12 milyon aboneye ulaşmış, dünya çapında ise çok ciddi bir okur kitlesi yakalamıştı.

National Geographic dergisinin matbu yolculuğunu sonlandırması hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: NPR

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kate Micucci Kanser

“The Big Bang Theory”nin Yıldızı Kate Micucci Kanseri Yendiğini Açıkladı

İşte 2023'ün En Önemli 10 Bilim Haberi

Bilim İnsanlarına Göre 2023’ün En Önemli 10 Bilim Haberi