in , ,

“Star Wars” Evreninden Obi-Wan’ın Tatooine’de İnzivaya Çekilmesinin Gerçek Nedeni 47 Yıl Sonra Açıklandı

Obi-Wan Kenobi’nin Tatooine’deki inzivasının gerçek nedeni 47 yıl sonra ortaya çıktı. Yeni “Star Wars” dizisi “The Acolyte”, Yıldız Savaşları’ndaki bir boşluğu doldurdu.

Obi-Wan Kenobi - Tatooine - The Acolyte Dizisi
- Reklam -
- Reklam -

The Acolyte dizisi Obi-Wan Kenobi karakterinin Tatooine’deki inzivasının gerçek sebebini açığa çıkartıyor. Jedi Ustası sadece Luke Skywalker’ın güvenliğinden emin olmak için değil aynı zamanda kendi iç dengesinde de doğru noktaya varabilmek için Tatooine gezegeninde kalmış.

Order 66 sonrası Jedi Konsülü dağılmış ve İmparatorluk yaklaşık 200 yıl boyunca evrene hükmetmişti. Bu süreçte birçok Jedi uzak gezegenlerde saklanmış ve hayatta kalmayı başarmıştı. Obi-Wan Kenobi de Tatooine gezegeninde inzivaya çekilmiş ve burada Luke Skywalker’a göz kulak olmuştu.

Star Wars Rebels animasyonu Kenobi’nin Tatooine’de kalmasının ve sürgün hayatını yaşamayı seçmesinin sebebini Luke’a olan inancına bağlamıştı. Kenobi güce denge getirecek kişinin aslında Luke Skywalker olduğuna inanmış ve zamanı geldiğinde onu yetiştirebileceğini ifade etmişti. Ancak Disney+ üzerinden izleyicilerle buluşan Obi-Wan Kenobi dizisi ise bu sürgünün aslında daha derin bir anlam taşıdığını ifade ediyor. Şimdi ise bu bilginin üstüne yeni bir katman ekleniyor.

- Reklam -

“The Acolyte” Dizisinde Yer Alan Barash Yemini, Obi-Wan Kenobi Hakkında Bir Gerçeği Öne Çıkartıyor

Modern Star Wars eserleri ile birlikte Jedi topluluğunun bilinmeyen bir yönü de böylelikle ortaya çıktı. İlk defa 2017 tarihli Darth Vader çizgi romanında tanıtılan ve daha sonrasında The Acolyte dizisinde de tekrar edilen Barash Yemini, bir Jedi üyesinin görevlerini yerine getiremediğinde ettiği bir yemin olarak açıklanıyor. Yüzyıllar boyunca 14.000’ün üzerinde Jedi’ın bu yemini ettiği tahmin ediliyor ve görünen o ki Obi-Wan da bu yemini edenler arasında.

Obi-Wan Kenobi - Tatooine - The Acolyte Dizi - Barash Yemini

Obi-Wan Kenobi dizisinde gösterildiği üzere Kenobi, Anakin’in karanlık tarafa geçmesinden dolayı kendisini sorumlu hissetmiş ve bir Jedi Ustası olarak görevini yerine getiremediği için kendisini suçlamıştı. Hatalarının ardından Barash yeminini eden Jedi, Güç içerisindeki dengeyi yeniden yakalamak için kendini inzivaya çekmişti. Böylelikle Kenobi’nin Tatooine’de başladığı yeni yaşam sadece Luke Skywalker’a göz kulak olmak değil aslında kendi içsel bütünlüğünü yeniden sağlamak amaçlı olduğu ifade ediliyor.

- Reklam -

Kenobi için inzivayı tamamlayan ve onu yeniden harekete geçiren şey ise Prenses Leia’nın holografik mesajı olmuştu. Star Wars: A New Hope filmiyle başlayan olaylar Kenobi’nin Barash Yemini’ni geride bırakıp yeni öğrencisi Luke ile evreni kurtarmak üzere yola çıkmasına sebep olmuştu.

Obi-Wan Kenobi - Tatooine

Siz Kenobi’nin Tatooine’de kaldığı süreci nasıl değerlendiriyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir ve daha fazlası için bizi Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Yıllarca bu ve buna benzer sorulara cevap aradık. Acaba o boşlukta hangi olaylar meydana gelmişti diye merak edip durduk. Serinin en gizemli dönemiydi belki de. Bu sorulara cevap verecek, o dönemde hangi olaylar olduğunu anlatacak bir üçleme bekledik. Bakalım bu diziler bu anlamda doyurucu olabilecek mi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Legend of Vox Machina 3. Sezon: Exandria'ya Dönüş

“The Legend of Vox Machina”nın 3. Sezon Açılış Jeneriği Yayında: Exandria’ya Yeni Bir Dönüş

The Talamasca Dizisi - Anne Rice - AMC

Anne Rice’ın Immortal Universe’ü “The Talamasca” Dizisi ile Genişliyor