in , ,

“Oppenheimer” Filminin Senaryo Kitabı Kısa Süre İçinde Tükendi

Oppenheimer filminin senaryo kitabı satışa çıktıktan kısa bir süre içerisinde tükendi. Christopher Nolan imzalı yapım ise gişede adından söz ettirmeye devam ediyor.

Oppenheimer Senaryo Kitabı
- Reklam -
- Reklam -

Oppenheimer filmi ilhamını Kai Bird ve Martin J. Sherwin’in Pulitzer ödüllü kitabından alsa da yapımın senaryosunu içeren kitap da geniş kesimlerde ilgiyle karşılandı.

Yapım gişede 1 milyar doları geçen Barbie’nin ardında, 600 milyon dolar hasılatla sinema salonlarına milyonları çekmeyi sürdürüyor.

Christopher Nolan’ın yeni filmi, atom bombasının mucidi J. Robert Oppenheimer’ın hikâyesini konu alıyor.

- Reklam -

Cillian Murphy, Florence Pughy, Robert Downey Jr., Emily Blunt, Matt Damon ve Rami Malek gibi yıldızları kadrosunda barındıran film yalnızca sinemada değil kitap dünyasında da ilgi görüyor.

Oppenheimer Senaryo Kitabı Okurlarla Buluştu

Senaryo, alışıldık Hollywood senaryo yazım tekniklerinin farklı olarak çoğunlukla birinci tekil şahıs anlatımını kullanıyor. J. Robert Oppenheimer’ın sahneleri bu şekilde anlatılırken Lewis Strauss’un sahneleri üçüncü şahıs tarafından aktarılıyor. Bu durumun ayrımı perdeye renkli sahneler ve siyah beyaz sahneler olarak taşınıyor. Yönetmen Christopher Nolan renkli sahnelerin öznel bakış açısıyla görülmesi gerektiğini açıklamıştı.

Senaryo, dayandığı Pulitzer ödüllü kitaba sadık kalarak Oppenheimer’ın karmaşık karakterini ve tarihsel bağlamı etkili bir şekilde yansıtmayı hedefliyor.

Oppenheimer Senaryo Kitabı Satışları

Senaryo kitabının girişi ise filme kaynaklık eden kitabın yazarlarından Kai Bird imzasını taşıyor. Bird önsözde Nolan’ın son derece karmaşık bir yaşam öyküsünü ustalıkla “hem tarihsel anlatıya hem de karakterin kendisine sadık kalan görsel bir sanata” dönüştürme becerisinden övgüyle bahsediyor.

- Reklam -

“Aslına Sadık Bir Uyarlama”

Bird ayrıca, “Sherwin için her zaman en önemli olan şeyi, Oppenheimer’ın kalbindeki paradoksları ve dünya tarihinin muazzam değişimleriyle örtüşen samimi ayrıntıları yakalayarak kitaba ne kadar sadık kaldığını” da sözlerine ekliyor.

Kitabın yurt dışında satışı hâlâ devam ediyor. Ancak sipariş eden okurların yeni baskı için biraz daha beklemesi gerekecek.

Oppenheimer Senaryo

Oppenheimer senaryo kitabı Türkçede henüz yayımlanmadı. Ancak filme ilham olan eser Temmuz 2023’te Amerikalı Prometheus: J. Robert Oppenheimer’ın Başarı ve Acı Dolu Öyküsü başlığıyla İthaki Yayınları’ndan çıktı.

Son dönemlerde sıklaşan senaryo kitaplarının ayrı olarak satışa çıkartılması stratejisini siz nasıl değerlendiriyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Daha fazla sinema haberi için bizi sosyal medya ve Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Klavye Tuş Sesi Şifre Kırma - Yapay Zeka

Klavye Tuşlarındaki Vuruş Sesini Dinleyen Yapay Zekâ Modeli, Şifreleri Kırmayı Başardı

Fringe Hakkında Bilgiler

Fringe: Bir Döneme Damga Vuran Bilimkurgu Dizisi Hakkında Perde Arkasından 18 Bilgi