in ,

Örümcek Adam’ın Yer Aldığı İlk Çizgi Roman Sayısı Açık Artırmaya Çıkıyor: 1962’de 12 Sentti, Şimdi 44 Bin Dolar

Örümcek Adam’ın 1962 yılında yayımlanan çizgi romanlardaki ilk macerası 44.300 dolardan açık artırmaya çıkıyor.

Örümcek Adam'ın Yer Aldığı İlk Çizgi Roman Açık Artırmada
- Reklam -
- Reklam -

Örümcek Adam’ın yer aldığı ilk çizgi roman sayısı olma özelliğini taşıyan Amazing Fantasy #15 açık artırmaya çıkıyor. 1962’de 12 sente alınan eser için şu anda biçilen değer ise 44.300 dolar.

1962 yılında Örümcek Adam’ın ilk kez göründüğü bir çizgi roman sadece 12 sent değerinde bir fiyat etiketine sahipti. Günümüze doğru hızla ilerlediğimizde aynı çizgi romanın şu anda 44.000 dolar gibi şaşırtıcı bir fiyata sahip olduğu görülüyor.

Amazing Fantasy #15 şu anda Kanadalı bir mağaza olan The Comic Hunter’da yaklaşık 44.300 dolara satılıyor. Mağaza tarafından satın alınan ve Certified Guaranty Company (CGC) tarafından derecelendirilmiş olan bu özel kopya, Canadian Broadcasting Corporation (Kanada Yayın Kurumu – CBC) tarafından yayınlanan bir fotoğrafta da görüldüğü üzere 10 üzerinden 3,5 kondisyon derecesine sahip. Bu eseri değerli kılan bir diğer detay ise 2018 yılında hayatını kaybeden efsanesi çizgi roman sanatçısı Stan Lee’nin de imzasını taşıması.

- Reklam -

Örümcek Adam’ın Yer Aldığı İlk Çizgi Romanın Daha İyi Bir Kondisyonu 3,6 Milyon Dolara Satılmıştı

Örümcek Adam’ın Yer Aldığı İlk Çizgi Roman Açık Artırmada

Çizgi romanın 1962’deki orijinal satış fiyatı bugünkü değeriyle tam bir tezat oluşturacak şekilde sadece 12 sentti. Amazing Fantasy #15’in benzer bir baskısı Eylül 2021’de bir satış rekoru kırmıştı. 10 üzerinden 9,6’lık nadide kondisyon derecesine atfedilen çizgi roman, açık artırmada 3,6 milyon dolar gibi dikkat çekici bir fiyata satıldı.

Ancak bu başarı daha sonra Nisan 2022’de ilk Superman çizgi roman sayısının bir kopyasının CGC tarafından 8,0 puanla derecelendirilerek 5,3 milyon dolara satılmasıyla gölgede kaldı. Hemen bir ay yılında öncesinde de ilk Marvel çizgi romanı yapılan açık artırmada 2,4 milyon dolar gibi bir fiyata alıcı bulmayı başarmıştı.

- Reklam -

Son yıllarda, özellikle de COVID-19 salgınının başlamasından bu yana nadir spor hatıraları, ticari kartlar ve çizgi romanlara yönelik talep artışı dikkat çekiyor. Bu tarz benzer açık artırmaların ileride de devam edeceği belirtiliyor.

Siz bu koleksiyonluk Örümcek Adam çizgi romanı hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Kaynak: Business Insider

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

James Webb, Karanlık Nebula 'Tuğla'yı Görüntüledi

James Webb Uzay Teleskobu, Samanyolu’nun Merkezindeki Karanlık Nebula ‘Tuğla’yı Görüntüledi

Dünyanın Yedi Ölçüsü: Piero Martin Kitabı Türkçede Çıktı

Dünya Tarihini Şekillendiren Ölçü Birimlerine Yakın Bakış Atan “Dünyanın Yedi Ölçüsü” Türkçede