in

İlk Marvel Çizgi Romanı Açık Artırmada 2,4 Milyon Dolara Satıldı

İlk Marvel çizgi romanı açık artırmada 2,4 milyona alıcı buldu. İlk defa 1939 yılında okurla buluşmaya başlayan Marvel Comics’in 1. sayısı rekor fiyattan satıldı.

ilk marvel çizgi romanı açık artırma
- Reklam -
- Reklam -

İlk Marvel çizgi romanı açık artırmada satıldı. Marvel Comics’in 1939 tarihli 1. sayısı 2,4 milyon dolara alıcı buldu.

Marvel’ın ilk çizgi roman eseri açık artırma ile yeni sahibini buldu. 1939 yılında ilk defa raflarda yer bulan ve “her şeyi başlatan kitap” olarak adlandırılan Marvel Comics 1. Sayısı yaklaşık 2 milyon dolardan ismi açıklanmayan alıcısına satıldı.

1939 yılında büyük evreninin maceralarını başlatan Marvel Comics çizgi roman kültüründe kendisine özel bir yer buluyor. İlk defa Timely Comics etiketi altında baskıya alınan bu sayı daha sonrasında dev çizgi roman şirketinin temellerinin atılmasında oldukça önemli bir noktada duruyor. Bununla birlikte 1939 yılının ağustos ayında okuyucularıyla buluşan serinin ilk eseri Human Torch, The Angel, Submariner ve Masked Ranger gibi tanıdık karakterleri de panellere taşıyor.

- Reklam -

Oldukça iyi bir kondisyonda olduğu söylenen çizgi roman ComicConnect tarafından yapılan açık artırma sonucunda adı açıklanmayan kişiye satıldı. DC karakterlerinden bir yıl sonra okurla buluşmasına rağmen yüksek bir fiyattan alıcı bulması Marvel çizgi roman kültüründeki yerini sağlamlaştırdığı düşünülüyor.

İlk Marvel Çizgi Romanı Özel Notlar da İçeriyor

Marvel Comics ilk sayısının oldukça yüksek bir miktara satılmasıyla çizgi roman dünyası efsaneleri arasına bir yenisi daha eklendi. Daha öncesinde Superman’in 1938 yılında Action Comics bünyesinde ilk defa göründüğü çizgi romanı rekor fiyattan alıcı bulmuştu. Bununla birlikte Batman’in Detective Comics’in 27. sayısı ile efsanevi maceralarına başlaması ya da Spider-Man’in Amazing Fantasy serisinin 15. sayısında yer alması çizgi roman kültüründe dikkat çeken eserlerden bazısı.

ilk marvel çizgi romanı

- Reklam -

Açık artırmada satılan bu özel Marvel Comics çizgi romanı eserin üzerine alınmış bazı önemli çizimlerini içeriyor. Ayrıca daha sonra Marvel adıyla anılacak Timely Comics için kapak tasarımı ve renklendirme yapan Funnies şirketinin notları da kendisine yer buluyor. Basım noktasında çizerlere iletilen çeşitli notlar ve yayıncıların çizerlere olan ödemeleri de bu özel çizgi romana eklenmiş. Çizgi romanın önceki sahibi, Funnies Şirketi’nden Lloyd Jacquet’in esere eklediği bu notlara ilişkin şunları söylüyor:

“Marvel Comics ilk sayısına sahip olmak Charles Dickens’ın bizzat kendisinin notlar aldığı romanlarının ilk baskısını elinizde tutmak gibi.”

Siz çizgi roman devinin bu ilk sayısı hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Gizmodo

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

nicolas cage dracula rolü renfield

Nicolas Cage’in Dracula’yı Canlandırdığı “Renfield”dan İlk Görüntüler Geldi

The Batman Filmi: Kesilmiş Joker Sahnesi | İZLE

Robert Pattinson’lı “The Batman” Filminden Kesilmiş Joker Sahnesi Paylaşıldı