in ,

Fransız Polisiye ve Gerilim Yazarı Michel Bussi İmzalı “Öteki Anne” Türkçe Raflarında

Michel Bussi imzalı “Öteki Anne” Türkçe raflarındaki yerini alıyor. Polisiye ve psikolojik gerilim türündeki eser, Epsilon Yayınevi etiketiyle yayımlanıyor.

Öteki Anne: Michel Bussi Kitabı Türkçede
- Reklam -
- Reklam -

Öteki Anne Türkçedeki yerini aldı. Fransa’nın ünlü polisiye ve gerilim yazarının kaleme aldığı eser, önceki kitaplarını da yayımlayan Epsilon Yayınevi etiketini taşıyor.

Fransız yazar ve siyaset bilimci olarak tanınan Michel Bussi, 29 Nisan 1965’te doğdu. En çok gerilim ve polisiye türündeki romanlarıyla ün kazandı. Eserleri genellikle gizemli olaylar, entrikalar ve sırlar etrafında döner. Bussi, özellikle Fransız Alps bölgesini ve Normandiya’yı konu alan romanlarıyla tanınır. Yazar ülkemizde Yusufçuk, Siyah Nilüferler ve Korsika Uçurumu gibi kitapları ile biliniyor.

Rouen Üniversitesi’nde Coğrafya Profesörü olarak görev yapmış ve Fransız Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi’nde (CNRS) bir kamu bilimsel ve teknik araştırma birimini yönetmiş olan Bussi, ayrıca seçim coğrafyası konusunda uzmandır. Bunun yanu sıra kısa öykülerden oluşan antolojilerde ve koleksiyonlarda da eserleri bulunmaktadır. Fransa’nın en çok satan yazarlarından biri olarak tanınan Bussi’nin eserleri pek çok dile çevrilip dünya genelinde okuyucu kitlesi bulmuştur.

- Reklam -

Orijinal adı Maman a Tort olan ve ilk defa 2015 tarihinde yayımlanan kitabın arka kapak tanıtım yazısına hemen aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Öteki Anne – Michel Bussi | Arka Kapak Tanıtım Yazısı

Öteki Anne - Michel Bussi

FRANSA’NIN EN SEVİLEN POLİSİYE YAZARI MICHEL BUSSI’DEN SOLUK KESEN BİR PSİKOLOJİK GERİLİM VE POLİSİYE DAHA…

Ben diğer çocuklar gibi değilim. Biraz farklıyım. Birden çok annem var mesela. Anlatması biraz zor. Benim için de epey karmaşık. Annelerimden biri ölümle burun buruna olabilir hatta. Hem de benim yüzümden. Çünkü hangisi annem…Ben… Ben gerçekten bilemiyorum.

Henüz üç buçuk yaşındayım. Pek bir şeyi bilmem beklenemez zaten. Ama bildiğim tek bir şey var. O da peluş oyuncağım Guti’ye gözüm kapalı güvenebileceğim. Hem de herkesten çok, annelerimden bile…

- Reklam -

Ben Guti’den başka kimselere inanamasam da bana inanan biri var. Okul psikoloğum Vasile.

Gerçekten bana inanıyor mu?

Sahiden de gerçek annemin kim olduğunu bulabilir mi?

Çevirisini Gözde Koca’nın üstlendiği Öteki Anne’nin editörlüğünü ise Selnur Güneş yapıyor. Toplamda 486 sayfadan oluşan eser Temmuz 2023 itibarıyla hem kitapçılardaki hem de dijital kitap satış mağazalarındaki yerini almaya başladı.

Michel Bussi’nin dilimize daha önce çevrilen kitaplarını okumuş muydunuz? Türkçeye yeni kazandırılan Öteki Anne adlı kitabının konusunu nasıl buldunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, yeni çıkan kitap haberleri için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Yusufçuk’u Pegasus basmıştı yanılmıyorsam.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2023 Vedat Türkali Edebiyat Ödülleri'nde Uzun Listeler Açıklandı

2023 Vedat Türkali Edebiyat Ödülleri’nde Uzun Listeler Duyuruldu

Annemin Kasetleri - Devran Kaya | Yazarının Kaleminden

Devran Kaya – “Annemin Kasetleri” | “Yaşamı Var Edebileceklerini Kendilerine Kanıtlamaya Çalışan İnatçı Kadınların Mücadelesi”