in , , ,

Excalibur ve Better Call Saul Yıldızı Paul Geoffrey 68 Yaşında Hayatını Kaybetti

Paul Geoffrey yaşamını yitirdi. Excalibur ve Better Call Saul gibi yapımlarda yer alan aktör 68 yaşındaydı.

Paul Geoffrey 68 Yaşında Hayatını Kaybetti
- Reklam -
- Reklam -

Usta aktör Paul Geoffrey hayatını kaybetti. Excalibur yıldızının uzun bir süredir verdiği kanser mücadelesini 3 Haziran’da kaybetti. Kendisi 68 yaşındaydı.

İngiltere’de doğan ve büyüyen Geoffrey, 90’ların başında ailesiyle birlikte New Mexico’nun Santa Fe şehrine taşınmıştır. Bölgede “samimi ve nazik bir toplum üyesi” olarak tanınan isim, hayatının geri kalanında aktörlük yapmaya devam etti. Fransız şarapları ve yemekleriyle ilgilenirken, tarih konusunda da derin bir bilgi birikimine sahipti. Arsenal takımının tutkulu bir taraftarıydı ve dünyanın en sevecen insanlarından biri olarak bilinirdi.

Paul Geoffrey, Perceval karakteriyle Excalibur filminde önemli bir rol üstlendi. 1981 yılında çekilen bu film, Kral Arthur ve Yuvarlak Masa şövalyeleri hikâyesine dayanıyordu. Geoffrey’nin Perceval’i, Nigel Terry’nin canlandırdığı Arthur ve efsanevi Excalibur silahıyla olan sahnede büyük önem taşıyordu. Patrick Stewart ve Liam Neeson’ın da rol aldığı film Cannes’da En İyi Sanatsal Katkı ödülünü kazandı ve En İyi Sinematografi dalında Oscar’a aday gösterildi.

- Reklam -

Paul Geoffrey 68 Yaşında Hayatını Kaybetti

Paul Geoffrey, ayrıca 1984 yapımı Greystoke: The Legend of Tarzan, Lord of the Apes filminde Lord John “Jack” Clayton rolüyle de tanınıyordu. Wuthering Heights (Uğultulu Tepeler), At the Fountainhead (of German Strength), A Flame to the Phoenix, Zina, Resurrected, Anna Karenina, Spells ve The Thomas Crown Affair gibi filmlerde de rol aldı.

Yaşamını Yitiren Paul Geoffrey Better Call Saul Dizisinde de Rol Aldı

Paul Geoffrey 68 Yaşında Hayatını Kaybetti

Geoffrey ayrıca popüler televizyon dizisi Better Call Saul’da da oynadı. Dizide, Bob Odenkirk’in canlandırdığı Jimmy McGill’in yeni avukat kıyafeti için ölçü alan bir terziyi canlandırdı. Bölüm 2015’te yayınlanmadan önce Santa Fe New Mexican’a 2014’te verdiği bir röportajda Geoffrey, bu rol kendisine teklif edildiğinde nasıl hoş bir sürpriz yaşadığını hatırladı.

- Reklam -

“2013’ün sonunda iki haftalığına Los Angeles’taydım. Belki biraz oyunculuk yapabilirim diyordum ama çok uzun zamandır bu işin dışındaydım, kimse beni tanımıyordu. Sonra evime döndüm ve bir sabah erkenden bir telefon aldım. İlk sorum ölü bir adamı oynamak için değil mi oldu. Ama hayır, replikler vardı ve Albuquerque’ye arabayla giderken repliklerimi öğrendim. Rolü aldım ve Better Call Saul’da güzel bir rol oldu. Çok eğlenceliydi ve Los Angeles’ta olsaydım bunu asla elde edemezdim.”

Paul Geoffrey’nin Better Call Saul Dizisindeki Rolü | İZLE

YouTube video

Aktör ayrıca The Jewel in the Crown, The Man from Moscow, Napoloeon and Josephine: A Love Story, Inspector Morse, Poirot, Birds of a Feather, The Good Guys, Acapulco H.E.A.T. ve Get Shorty gibi dizilerde de rol aldı. Son oyunculuk deneyimini 2019’da Perpetual Grace, LTD dizisinde bir hapishane müdürünü canlandırarak yaptı.

Paul Geoffrey’nin yer aldığı yapımlardan hangilerini izlediniz? Aktörün performansları hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilir, ayrıca tüm içeriklerimizden anında haberdar olmak için bizi Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Movie Web

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Narnia Günlükleri Tek Cilt Özel Baskı - C. S. Lewis

“Narnia Günlükleri”nin Tek Cilt Özel Baskısı Yıllar Sonra Yeniden Türkçe Raflarında

100 Milyon Yıl Önce Yaşamış Dinozor 'Janus' Keşfedildi

100 Milyon Yıl Önce Yaşamış Bir Dinozor Fosili Keşfedildi: Dinozora Roma Mitolojisinden Janus Adı Verildi