in ,

Patrick Rothfuss, Söz Verdiği “The Doors of Stone” Bölümünü Neden Yayınlamadığını Açıkladı

Patrick Rothfuss, bir yardım kuruluşu için paylaşma sözü verdiği “The Kingkiller Chronicle” 3. kitap “The Doors of Stone”un tadımlık bölümünü neden yayınlamadığına açıklık getirdi.

Patrick Rothfuss - The Doors of Stone Hakkında - The Kingkiller 3. Kitap
- Reklam -
- Reklam -

Patrick Rothfuss, WorldBuilders adlı hayır kuruluşu için The Kingkiller Chronicle serisinin 3. kitabı The Doors of Stone’dan tadımlık bir bölüm paylaşacağını söylemişti. Ancak aradan geçen yaklaşık iki yıla rağmen Rothfuss bu sözünü tutamadı. Ünlü yazar, bahsi geçen bölümü neden paylaşamadığını açıkladı.

Patrick Rothfuss’un Türkçe adıyla Kralkatili Güncesi serisi çağdaş fantastik edebiyatın en sevilen eserleri arasında yer alıyor.

Serinin ilk kitabı The Name of the Wind (Rüzgârın Adı) 2007’de, ikinci kitabı The Wise Man’s Fear (Bilge Adamın Korkusu) 2011’de yayımlandı.

- Reklam -

Hayranlar 12 yılı aşkın süredir serinin üçüncü ve son kitabı olan The Doors of Stone’u (Taş Kapılar) bekliyor. Okurlarını bekletme konusunda A Song of Ice and Fire (Buz ve Ateşin Şarkısı) serisinin yazarı George R.R. Martin’e benzetilen yazar, Martin’in aksine henüz yeni kitabından tadımlık bölümler paylaşmış da değil.

Patrick Rothfuss: “Gerçekten Kötü Hissediyorum”

Patrick Rothfuss Aralık 2021’de WorldBuilders adlı hayır kurumu için 100 bin dolar bağış yapılması durumunda Kralkatili Güncesi 3. kitap Taş Kapılar’ın giriş bölümü ile beraber kitabın bağımsız bir bölümünü de yayında okuyacağını söylemişti.

Gerekli bağışın yapılmasının ardından Rothfuss kitabın ilk bölümünü bir Twitch yayınında okudu (Bahsi geçen bölümü Türkçe olarak okumak için buraya tıklayabilirsiniz.). Ancak söz verdiği diğer bölüm asla gelmedi.

Patrick Rothfuss - The Doors of Stone Hakkında - The Kingkiller 3. Kitap - Kralkatili

Rothfuss, yine bir Twitch yayınında bu bölümü paylaşamadığı için hislerinden bahsetti.

Ünlü yazar, bu özel bölümü metin olarak direkt kişisel blog’una eklemek yerine bir grup sanatçıyla birlikte sesli bir versiyon hazırlamaya karar verdi. Ancak bu karar işleri beklenenden daha zor bir hâle soktu.

“Karmaşıklaştı, zorlaştı ve hayatımda çeşitli yangınlara neden oldu. Bu da devam ettiremeyeceğim, üzerine bir şey koyamayacağım anlamına geliyordu. Bu konuda kendimi kötü hissediyorum.”

Sesli versiyon hazırlığı sürecinde aradan o kadar zaman geçti ki Rothfuss söz konusu bölümü yeniden düzenlemeye başladı.

- Reklam -

“Bu işi mümkün olduğunca çabuk yapmak isterdim. Ama şimdi, geçen tüm bu zamanın ardından ve o bölümün yarısından fazlasını yeniden düzenlemişken, onu yeniden düzenlemeyi bırakmalı mıyım? Yoksa düşündüğümden daha zor olduğunu fark ettiğim bu düzenlemeye devam mı etmeliyim? Ya da sadece eski sürüme geri dönüp o ilk hâlini mi blog’da paylaşmalıyım?”

Kralkatili Güncesi 3. kitap The Doors of Stone Giriş Bölümü - Patrick Rothfuss

Rothfuss bu sorulara bir yanıt vermese de okurlar yakın gelecekte yeni bir Kralkatili eseri okuyacaklar.

Bast Karakterine Odaklanan Bir Ara Kitap Geliyor

The Narrow Road Between Desires adı taşıyacak bu yeni kitap, Yoltaşı Hanı’nın sahibi Kvothe’nin yardımcısı Bast’a odaklanacak ve novella formatında olacak.

Rothfuss’un yayımlanan son Kralkatili Güncesi macerası, Şeyaltı’nın tünellerinde gizlenerek yaşayan Auri karakterini konu alan Sessizliğin Müziği olmuştu.

Patrick Rothfuss Yeni Kralkatili Güncesi Kitabı - Bast

The Narrow Road Between Desires kitabı Sessizliği Müziği’nden daha uzun olacak ve esere yaklaşık 30 adet illüstrasyon eşlik edecek. Kitap  14 Kasım 2023 tarihinde İngilizce olarak raflardaki yerini alacak.

Patrick Rothfuss’un The Doors of Stone hakkındaki paylaşımına dair yorumlarınız neler? Hislerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Winter is Coming

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

13 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for annihilator annihilator dedi ki:

    Bu adamın her konuşması sanki bir dolandırıcı konuşuyor hissiyatı veriyor bana artık. Şaka gibi bir tip.

  2. Avatar for murgul murgul dedi ki:

    Abi yorma bizi artık

  3. Avatar for Hapsu Hapsu dedi ki:

    Söz mevzusu dışında kitap yayinlamamasinda pek sıkıntı görmüyorum

  4. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Aslında bu tür seri kitapları yazar seriyi yazmayı bitirdikten sonra yayınlasalar okurlar mağdur olmaz gibime geliyor. 12 yıldır 3.kitabı bekliyormuş okurlar yazık günah.

  5. Avatar for Howl Howl dedi ki:

    Ada ben ayrılmak istiyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

8 cevap daha var.

Therion - Erlik Han - Ruler of Tamag

Dünyaca Ünlü Senfonik Metal Müzik Grubu Therion, Türk Mitolojisinden Erlik Han’ı Konu Alan Bir Şarkı Yaptı

Uygarlıktan Önce Savaşlar: Barışçıl Vahşi Miti - Lawrence H. Keeley

Barışçıl Vahşi Mitini Ele Alan “Uygarlıktan Önce Savaşlar” Kitabı Türkçe Raflarında