in ,

“Narnia Günlükleri”nin Tek Cilt Özel Baskısı Yıllar Sonra Yeniden Türkçe Raflarında

Narnia Günlükleri Tek Cilt Özel Baskı yeni edisyonuyla bir kez daha Türkçe raflarındaki yerini alıyor. C.S. Lewis imzalı kitap, Doğan Çocuk etiketiyle yayımlanıyor.

Narnia Günlükleri Tek Cilt Özel Baskı - C. S. Lewis
- Reklam -
- Reklam -

C.S. Lewis’in dünyaca ünlü fantastik kurgusu Narnia Günlükleri Tek Cilt Özel Baskı başlığı altında yeniden toplu hâlde Türkçeyle buluşuyor.

Orijinal adı The Chronicles of Narnia olan seri toplam 7 kitaptan oluşuyor. 1950-1956 yılları arasında yayımlanan Narnia Günlükleri Türkiye dahil dünya çapında birçok ülkede popülerliğini hâlâ koruyor.

Daha önce 2003 yılında Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından büyük boy ve illüstrasyonlu tek cilt olarak basılan eser; aradan geçen 20 yılın ardından bir kez daha okurlarla buluşuyor. Yeni bir edisyonla raflara sürülen kitabın yayıncısı ise Doğan Çocuk.

- Reklam -

İrlandalı Clive Staples Lewis (1898-1963) yazar, eleştirmen ve akademisyen kimlikleriyle tanınıyor. Oxford Üniversitesi’nde İngilizce profesörü olarak görev alan Lewis; J.R.R. Tolkien ve Charles Williams gibi yazarlarla İnklingler adlı edebiyat topluluğunun bir parçası olmuştu. Yazar, Narnia Günlükleri’nin yanı sıra bilimkurgu türündeki Kozmik Üçleme ile biliniyor.

Narnia adlı fantastik bir dünyada geçen bu seri, ilhamını dinler tarihinden ve çeşitli mitolojilerden alıyor. Sinema yolculuğu yalnızca üç kitap süren macera; şimdilerde yeni bir Netflix uyarlamasına hazırlanıyor.

Narnia Günlükleri Tek Cilt Özel Baskı – C. S. Lewis | Arka Kapak Tanıtımı

Narnia Günlükleri Tek Cilt Özel Baskı - C. S. Lewis

Narnia Günlükleri’nin klasik olmasını sağlayan en önemli özelliği gerçekle kurgu arasında sağlam bir köprü kurmasıdır. Okur ise bu köprüden her geçişinde farklı bir manzarayla karşılaşır. Bu muhteşem seriyi her okuduğumuzda hikâyede farklı bir gerçekliğin ortaya çıktığını görürüz. İşte bu yüzden hayatımızın hangi döneminde okursak okuyalım, bize anlatacakları hiç bitmeyen ve dünya klasikleri arasına çoktan girmiş Narnia Günlükleri’nin tamamının yer aldığı bu cilt, hayatımız boyunca elimizi bırakmayacak bir dost gibidir.

- Reklam -

Tek cilt özel baskı aşağıdaki 7 kitabı sırasıyla bir araya getiriyor:

  1. Büyücünün Yeğeni
  2. Aslan, Cadı ve Dolap
  3. At ve Çocuk
  4. Prens Caspian
  5. Şafak Yıldızı’nın Yolculuğu
  6. Gümüş Sandalye
  7. Son Savaş

Toplamda 924 sayfadan oluşan eserin çevirmenliğini tekil baskılarda olduğu gibi Müfit Balabanlılar üstleniyor. Başak Kıran’ın yayıma hazırladığı kitabın kapak tasarımı Serkan Yolcu’ya, grafik tasarımı Havva Alp’a ait. Kapak illüstrasyonu Cliff Nielson imzasını taşıyan serinin illüstrasyonları ise Pauline Baynes tarafından gerçekleştiriliyor.

Narnia Günlükleri Tek Cilt Özel Baskı hakkındaki yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz.


Yeni çıkan kitap haberleri için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Kitap çok güzel, okutuyor kendisini. Sadece içindeki resimler renkli olsa daha hoş olabilirmiş. Özellikle kitapların içindeki ana kapaklarının olduğu resimler renkli olsa çok çok hoş olacakmış.

    Bir de bunun dışında bazı kitapların dış sayfaları siyah ile kimi daha altınımsı sarı renkte boyanmış, nedeni nedir acaba?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Bryan Cranston Emekli

“Breaking Bad”in Başrolü Bryan Cranston Eşiyle Daha Fazla Zaman Geçirmek için Oyunculuğu Bırakacağını Açıkladı

Paul Geoffrey 68 Yaşında Hayatını Kaybetti

Excalibur ve Better Call Saul Yıldızı Paul Geoffrey 68 Yaşında Hayatını Kaybetti