in , ,

Pentagon, Hükümetin Uzaylılar ile İlgili Kanıtların Üstünü Örttüğü İddialarını Kapsamlı Bir Raporla Yalanladı

Pentagon, son dönemlerde ABD hükümetinin UFO, uzaylı ya da dünya dışı temaslar hakkındaki gerçekleri halktan sakladığı yönündeki iddiaları kapsamlı bir raporla yalanladı.

Pentagon ABD Hükümeti UFO Dosyası
- Reklam -
- Reklam -

Pentagon yayınladığı 63 sayfalık yeni bir raporla ABD hükümetinin UFO’lar, uzaylılar ya da dünya dışı materyaller hakkında bilgi sakladığına ilişkin iddiaları kesin bir dille yalanladı.

Pentagon (ABD Savunma Bakanlığı) son dönemlerde UFO’lar hakkındaki iddiaları daha ciddi şekilde ele alıyor. Geçen yıl tanımlanamayan dünya dışı cisimlere dair resmi bir internet sitesi açan Savunma Bakanlığı, şimdi de oldukça kapsamlı bir raporla birçok iddiayı tek tek çürütme yoluna gitti.

Savunma Bakanlığı’nın raporuna göre ABD hükümeti, uzaylı teknolojisini ya da dünya dışı varlıkları halktan gizlemiyor.

- Reklam -

Pentagon, 2022 yılında “anormal, tanımlanamayan uzay, hava, su altı ve transmedya nesneleri” dahil olmak üzere olası tehditleri tespit etmek üzere kurulan bir hükümet ofisi olan All-Domain Anomaly Resolution Office (AARO) tarafından yürütülen soruşturmanın bulgularını kamuoyu ile paylaştı.

Pentagon ABD UFO

Pentagon UFO’lar Hakkında ABD Hükümetinin Bilgi Sakladığı İddialarını Reddetti

Raporda uzaylı teknolojisi ve dünya dışı varlıklarla ilgili popüler kültür inançlarına değinildi ve şu ifadeler kullanıldı:

“Popüler kültürdeki tutarlı bir tema, [ABD hükümetinin] dünya dışı birçok uzay aracını ve dünya dışı biyolojik kalıntıları ele geçirdiğine; hükümetin ele geçirilen teknolojiyi tersine çevirmek için bir program veya programlar yürüttüğüne ve 1940’lardan bu yana bu durumu ABD kongresinden ve Amerikan halkından gizlemek için komplo kurduğuna dair özellikle ısrarcı bir anlatıyı içermektedir.

“Televizyon programlarının, kitapların, filmlerin, internet ve sosyal medya içeriğinin çoğalması (…) büyük olasılıkla bu konudaki kamuoyu tartışmalarını etkilemiş ve nüfusun bazı kesimlerinde bu inançları güçlendirmiştir.”

“İlgili tüm hassas ABD hükümet programlarına tam erişim yetkisi verilen” AARO araştırmacıları, 1945’ten bu yana tüm resmi hükümet soruşturmalarını değerlendirdi. Rapora göre müfettişler ayrıca gizli ve açık arşivleri araştırdı, yaklaşık 30 görüşme gerçekleştirdi, kontrollü ve özel erişimli programların gözetiminden sorumlu istihbarat topluluğu ve savunma bakanlığı yetkilileriyle işbirliği yaptı.

Rapora göre AARO “herhangi bir ABD hükümeti soruşturmasının, akademik destekli araştırmanın veya resmi inceleme kurulunun bir UAP [açıklanamayan anormal fenomen] gözleminin dünya dışı teknolojiyi temsil ettiğini doğruladığına dair” hiçbir kanıt bulamadı.

Pentagon ABD Hükümeti UFO Dosya

Rapor ayrıca bildirilen görsel gözlemlerin kusurlu olduğunu, vakaların büyük çoğunluğunun eyleme geçirilebilir verilerden yoksun olduğunu ve mevcut verilerin sınırlı ya da düşük kaliteli olduğunu ekledi. Tüm bunlara ek olarak bu tür programlar için kaynakların ve personelin büyük ölçüde düzensiz ve dağınık olduğu ve raporların büyük çoğunluğunun “neredeyse kesinlikle” yanlış tanımlamanın sonucu olduğu belirtildi.

Tersine Mühendislik İddiası Üzerinde Durulmuştu

Ayrıca raporda ABD hükümetinin ve özel şirketlerin dünya dışı teknolojiyi tersine mühendislikle geliştirdiği iddiaları için bir kanıt bulunamadığı kaydedildi.

ABD hükümetinin uzaylı teknolojisinin tersine mühendisliğini yaptığı yönündeki haber ve iddialara da değinen raporda şunlar aktarıldı:

- Reklam -

“AARO bugüne kadar sağlanan tüm bilgilere dayanarak dünya dışı teknolojinin tersine mühendisliğine dahil olduğu veya bununla ilgili olduğu iddia edilen belirli kişileri, bilinen yerleri, teknolojik testleri ve belgeleri içeren iddiaların doğru olmadığını tespit etmiştir.”

Geçen temmuz ayında eski bir ABD istihbarat yetkilisi ve muhbir, ABD hükümetinin düşen UFO’lar üzerinde tersine mühendislik yapmaya çalışan “on yıllarca süren” gizli bir UFO programı yürüttüğünü iddia etmişti. Bir savunma bakanlığı ajansında 2023 yılına kadar açıklanamayan anormal fenomenlerin (UAP) analizini yöneten David Grusch, kongredeki duruşmasında Temsilciler Meclisi gözetim komitesine “insan olmayan” varlıkların bulunduğunu öne sürdü.

Pentagon ABD Hükümeti UFO

Kona Blue Adlı Programın Bilgi Sakladığı Yalanlandı

Öte yandan hükümetin 2000’li yılların başında bir noktada uzaylı teknolojisini tersine mühendislikle geliştirmek için Kona Blue adlı bir program düşündüğü ancak daha sonra programın İç İşleri Bakanlığı’nın “liyakatten yoksun” değerlendirilmesiyle iptal edildiği de kaydedildi.

Raporda Kona Blue destekçilerinin iddialarını kanıtlayan hiçbir belgenin sunulmadığı aktarıldı.

Rapor bunlara ek olarak AARO müfettişlerinin ABD şirketlerinin “dünya dışı teknolojiye sahip olduklarına” dair hiçbir kanıt bulamadıkları ve görüşülen bir kişinin eski bir askeri yetkilinin dünya dışı bir uzay aracına dokunduğu iddiasının “doğru olmadığına” da yer verdi.

AARO araştırmacıları, AARO’nun özel bir UAP araştırma kuruluşundan ve ABD ordusundan aldığı dünya dışı iddiası taşıyan örneğin “Dünya kökenli bir alaşım” olduğu sonucuna vardı.

Raporda numunenin esas olarak magnezyum, çinko ve bizmut ile kurşun gibi diğer eser elementlerden oluştuğu belirtildi.

Kapsamlı değerlendirme, son birkaç yıldır ABD hükümetine yöneltilen UFO’lar hakkındaki birçok iddiayı kesin bir dille reddetti.

Pentagon tarafından açıklanan UFO raporu hakkında sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Guardian

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Karındeşen Jack Polis Dosyaları

Tarihin En Ünlü Seri Katillerinden Birisiydi: Karındeşen Jack’in Polis Dosyası 136 Yıl Sonra Kamuya Açılıyor

Suicide Squad ISEKAI Animesi Yeni Fragmanı Yayınlandı

Suicide Squad Animesi Geliyor: İşte “Suicide Squad ISEKAI”den Yeni Fragman