in ,

“Percy Jackson” Serisinin Yazarı Rick Riordan, İrlanda Mitolojisinden İlham Alan Yeni Hikâyeler Yazacak

Rick Riordan, İrlanda mitolojisinden ilham alan daha fazla eser üretmek istediğini açıkladı. Percy Jackson serisinin yaratıcısı, gelecek planlarından bahsetti.

Rick Riordan - İrlanda Mitolojisi
- Reklam -
- Reklam -

Rick Riordan, Percy Jackson ve Olimposlular serisinin Disney+ uyarlaması için gün sayarken yazın hayatındaki gelecek planlarından da bahsetti. Ünlü yazar, gelecek dönemde İrlanda mitolojisi üzerine daha fazla eğilmeyi planlıyor.

Başta Yunan mitolojisini günümüz dünyasına taşıyan Percy Jackson & the Olympians serisi olmak üzere, Mısır temelli The Kane Chronicles ve İskandinav temelli Magnus Chase and the Gods of Asgard serileriyle adını genç yetişkin fantastik kurgu dünyasında sıkça duyuran Rick Riordan; rotayı şimdi de İrlanda’ya kırmaya hazırlanıyor.

Romanlarında ilhamını sıklıkla mitoloji dünyalarından alan Riordan, keşfetmek üzere harekete geçtiği yeni bir mitolojik evren olduğunu paylaştı.

- Reklam -

Rick Riordan, İrlanda Edebiyatı Üzerine Yüksek Lisans Yaptı

Amerikalı yazar The Hollywood Reporter’a verdiği demeçte gelecekte İrlanda mitolojisine odaklanan bir kitap yazmayı tasarladığından bahsetti.

Kısa süre önce İrlanda edebiyatı üzerine bir yüksek lisans programı tamamladığını açıklayan yazar, gelecek çalışmaları hakkında şöyle konuştu:

“Kısa bir süre önce İrlanda’daki University College Cork’ta İrlanda edebiyatı alanında yüksek lisansımı tamamladım. Bunun nedenlerinden biri de kendi atalarımın geçmişini ve efsanelerdeki dili keşfetmek istememdi. Konu hakkında çok fazla arka plan araştırması yapıyordum. Bu konuda yayınladığım ilk şey, büyük İrlandalı kahraman Finn McCool’a dair kendi yorumumdu. Geçen yıl yayımlanan The Cursed Carnival adlı antolojide onun köken hikâyesini kaleme aldım. Ama evet, arka planda süzülüp duran pek çok fikir var.”

Rick Riordan - İrlanda Mitolojisi - Finn McCool
İrlandalı savaşçı Finn McCool

Riordan’ın bahsettiği antoloji, Disney Publishing Worldwide çatısı altında yayın yapan Rick Riordan Presents serisi altında yayımlanmıştı. The Cursed Carnival kitabı efsanevi kahramanlar hakkında çeşitli hikâyelere yer veriyor ve Riordan ile birlikte Roshani Chokshi, J.C. Cervantes, Yoon Ha Lee ve Carlos Hernandez gibi dünya çapından birçok yazara ev sahipliği yapıyordu.

- Reklam -

Öte yandan Riordan’ın Percy Jackson and the Olympians dizisi 2024 yılı içerisinde Disney+ üzerinden yayınlanacak. Dizinin başrollerinde Walker Scobell, Aryan Simhadri ve Leah Sava Jeffries yer alacak.

Rick Riordan ve Percy Jackson Oyuncuları

İrlanda mitolojisinde bahsi geçen tüyler ürpertici yaratıklar hakkında bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

Rick Riordan eserleri hakkındaki yorumlarınızı ve yazarın İrlanda mitolojisi tercihi hakkındaki beklentilerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilirsiniz. Ayrıca daha fazla fantastik edebiyat haberi için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Tor

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Archies Fragmani Netflix

“Riverdale” Dünyası Hint Filmine Uyarlanıyor: 1960’larda Geçecek “The Archies” Filminden İlk Fragman

Kısa Japonya Tarihi - Jonathan Clements | Haftanın Kitabı #274

Kısa Japonya Tarihi – Jonathan Clements | Haftanın Kitabı #274