in ,

Russo Kardeşler Marvel’ın Sorunlarını Süper Kahraman Yorgunluğuna Değil ‘Kuşak Ayrımına’ Bağlıyor

Birçok Marvel filmine imza atan Russo Kardeşler, Marvel’ın son dönemdeki başarısızlıklarının sebebini süper kahraman yorgunluğuna değil, kuşaklar arası farklara bağlıyor.

Russo Kardeşler Marvel'ın Sorunlarını Kuşak Ayrımına Bağladı
- Reklam -
- Reklam -

Russo Kardeşler, Marvel’ın son dönemde yaşadığı sorunları “süper kahraman yorgunluğuna” değil, kuşaklar arası bir ayrıma bağlıyor.

Avengers: Endgame ve Captain America: The Winter Soldier gibi Marvel Sinematik Evreni’nin en önemli filmlerinin yönetmenliğini yapan Anthony ve Joe Russo, İskoçya’da düzenlenen Sands Uluslararası Film Festivali’ne katıldı. Yönetmen kardeşler, son zamanlarda eskisi kadar büyük bir ilgi çekmeyen ve gişede hayal kırıklığı yaratan Marvel filmleri ve dizileri hakkında konuştu.

Özellikle Ant-Man 3 ama en çok da The Marvels, Marvel Studios’un tarihindeki en düşük gişe hasılatını elde ederek hayal kırıklığı yarattı. Ayrıca Secret Invasion gibi diziler, hem eleştirmenler hem de izleyiciler tarafından olumsuz yorumlar aldı. Bu durum süper kahraman filmlerine olan ilginin azaldığı “süper kahraman yorgunluğu” mu, yoksa daha derin bir sorunun mu işareti?

- Reklam -

Russo Kardeşler Marvel Sinematik Evreni

Russo Kardeşler’e Göre Süper Kahraman Filmlerinin Gişede Hayal Kırıklığına Uğrama Nedeni Kuşaklar Arası Medya Tüketimi Farklılıkları

Joe Russo, Marvel’ın ve genel olarak Hollywood’un karşılaştığı sorunların daha çok günümüz dünyasının medya tüketimi alışkanlıklarındaki değişimlerden kaynaklandığını düşünüyor.

“Şu an ilginç bir zaman dilimindeyiz. İnsanlar, hikâyeleri nasıl kabul edeceklerini ya da hangi tür hikâyeleri isteyeceklerini tam olarak bilmiyorlar. Medya tüketiminde büyük bir kuşak ayrımı var. Belirli bir tarihte sinemaya gidip bir filmi izlemeye alışmış bir kuşak yaşlanırken, yeni kuşak her şeyi hemen, anında istiyor ve aynı anda iki ya da üç farklı şeyle ilgileniyor.”

Bu farklılıklar, Marvel ve benzeri büyük yapımların izleyici kitlesini nasıl elde tutacağı konusunda zorluklar yaratıyor. Joe, “Herkes, Marvel dahil, bu geçiş sürecini yaşıyor. Sanırım burada asıl devrede olan şey bu,” diye ekliyor.

Russo Kardeşler Marvel'ın Sorunlarını Süper Kahraman Yorgunluğuna Değil 'Kuşak Ayrımına' Bağlıyor

Sinema ve Medya Dünyasında Değişen Dinamikler

Russo Kardeşler, bu değişimlerin yalnızca Marvel’ı değil, tüm film ve televizyon endüstrisini etkilediğini vurguluyor. Joe Russo, medya tüketim alışkanlıklarının hızla değiştiği bu dönemi şöyle özetliyor:

- Reklam -

“Dünyanın hiçbir zaman bu kadar hızlı ve yoğun bir şekilde bilgi işlememiştik. Bu, sorunlar yaratıyor çünkü bağlam önemini yitiriyor. Artık her şey kısa videolar ve yüz karakterli mesajlarla iletişiliyor. İki saatlik bir film yapısının, yüzyıllık bir geçmişi var ve her şey her zaman geçiş yapıyor. Bu yüzden bir şeyler değişiyor ve bu yeni nesil, kendi hikâyelerini anlatmanın yollarını arıyor.”

Anthony Russo ise süper kahraman yorgunluğunun yeni bir kavram olmadığını ve sinemanın tarihinde benzer örneklerin olduğunu belirtiyor.

“Süper kahraman yorgunluğu sorunu, biz bu alanda çalışmaya başlamadan çok önce de vardı. Eskiden kovboy filmleri için de benzer şikayetler vardı, ama onlar da onlarca yıl boyunca devam etti ve sürekli yeniden icat edilerek yeni zirvelere ulaştı.”

Anthony ve Joe Russo Süper Kahraman Filmleri

Russo Kardeşler’in süper kahraman filmleri hakkında söyledikleri doğru mu? Sizce de sorun kuşak ayrımı mı? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Games Radar

Ayşe Yılmaz

Ankara doğumlu, Antalya'da yaşıyor. Hacettepe Üniversitesi'nde İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun. Hayalleri arasında iyi bir İngilizce öğretmeni olmak veya çevirmenlik yapmak var. İngilizce dışında Almanca da bilmekte. Boş zamanlarında kitap okumayı, yürüyüş yapmayı ve arkadaşlarıyla vakit geçirmeyi sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Aynı tip düşmanlar ve aynı tip konular sıktı bence.

  2. Avatar for cankutpotter cankutpotter dedi ki:

    Bence mantıklı. Marvel herkese hitap edeceğim derken ipin ucunu kaçırdı. Bütün Holiwood öyle. Özellikle 2000 sonrası neslin kısa videolara olan düşkünlüğünü de hesaba katarsak doğru bence. Marvel’ın ve genel olarak içerik üreticilerin yapması gereken kendi kitlelerini esas almak olmalı, ilgisini çeken zaten oraya gelir.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Vikings: Valhalla 3. ve Final Sezonundan İlk Fragman

“Vikings: Valhalla” Dizisinin 3. ve Final Sezonundan İlk Fragman Yayınlandı

Nesli Tükenmiş Devasa Bir Kuş Türü Yeniden Dirilebilir

Nesli Tükenmiş Devasa Bir Kuş Türünü Geri Getirmek Mümkün Olabilir mi?