in ,

Mutasyon Geçiren Bitkilerin Peşinde Bir Ajan Hikâyesini Anlatan “Sardunyaların Gazabı” Yeniden Raflarda

Ünver Alibey’in Arda Giz serisinin devam macerası “Sardunyaların Gazabı” yeniden okurla buluşuyor. Kitabın yeni baskısı Paris Yayınları etiketini taşıyor.

Sardunyaların Gazabı - Ünver Alibey
- Reklam -
- Reklam -

Ünver Alibey imzalı Arda Giz serisi yeniden raflara dönüyor. Sardunyaların Gazabı adlı maceranın yeni baskısı Paris Yayınları tarafından gerçekleştirildi.

Eserleri Türkiye ve çeşitli ülkelerde yayımlanan yazar, editör ve çevirmen Ünver Alibey’in Arda Giz serisi yeni baskılarla okurların karşısına çıkmayı sürdürüyor. Çoğunlukla bilimkurgu, fantazi ve çocuk edebiyatı türlerinde çalışmalara imza atan Alibey hazırladığı uluslararası antolojilerle de dikkat çekiyor.

Bilimkurgu ve fantazyayı buluşturan ve weird eco-novel (tuhaf ekolojik roman) türündeki Arda Giz serisinin ilk kitabı Geleceğin Efendileri ile başlamış ve ikinci kitabı Evrenin Tacirleri ile devam etmişti. Maceranın üçüncü cildi Sardunyaların Gazabı ise mutasyona uğrayan bitkilerin peşine düşülen bir gençlik macerasını konu alıyor.

- Reklam -

Sardunyaların Gazabı – Ünver Alibey | Arka Kapak Tanıtımı

Sardunyaların Gazabı - Ünver Alibey

Arda’nın keyfi yerinde, yaz tatilinin ilk günü… Üstelik ertesi gün Berlin’e gidecek. Melis ise hiç mutlu değil. Çünkü Arda ajan olmak için gizli bir eğitim alırken etrafına bir yalan duvarı örmek zorunda kaldı. Melis bir şeyler döndüğü- nün farkında. Bu yüzden Arda’yla yollarını ayırmayı bile düşünüyor.

Melis düşüncelere dalmış bir halde yolda yürürken yanına yaklaşan esrarengiz bir yabancı, “Ben sana Arda Giz hak- kında her şeyi anlatacağım, sen de karşılığında bana yardım edeceksin, aslında bu ölüm kalım meselesi…” diyor. Ve ona bir takım dosyalar veriyor. Bu sayede Melis Arda’nın ajanlık işlerine nasıl bulaştığını öğrenecek.

Peki bu yabancı kim? Arda’nın sırlarını nerden biliyor? Daha da önemlisi: Melis’ten nasıl bir felaketi önlemesini isteyecek?

Mutasyona uğrayan bitkiler ve okuyucuları hipnotize eden kitaplar ilginizi çekiyorsa bu kitap tam size göre. Üstelik Arda Giz’in sırlarını öğrenmek de cabası…

İki macera birden.

Toplamda 262 sayfadan oluşan eserin kapak tasarımı Alessio Gherardini imzasını taşıyor.

Ünver Alibey ile Arda Giz Serisi ve “Sardunyaların Gazabı” Üzerine Mini Söyleşi

Söyleşi: Muammer Kıranoğlu

Uzaylı istilası savuşturulduğuna göre (Arda Giz – Evrenin Tacirleri adlı roman; Paris Yayınları, 2022) bu sefer Arda ve arkadaşlarını neler bekliyor?

Bu sefer geçmişe bir yolculuk yapıyoruz diyebilirim.

Ufukta zaman yolculuğu var desenize!

Hem öyle hem değil… Yani, zaman yolculuğu seride önemli bir yer tutuyor ama bu seferki farklı. Burada ele geçirilen dosyalar söz konusu… Arda’nın birkaç yıl önce gizli ajanlık işlerine nasıl bulaştığını bu dosyalarda yazılı… Bunları öğreneceğiz.

.. Arda Giz’in ‘gizleri’ de bir yere kadar diyorsunuz.

Bazı sırları açığa çıkacak. Melis (Arda’nın kız arkadaşı) Arda’nın başından geçenleri okurken biz okurlar da onunla birlikte önemli bazı şeylere tanık oluyoruz. Bu arada işe mutasyona uğramış bitkiler ve okuyucusunu hipnotize eden kitaplar da karışıyor.

Sardunyaların Gazabı… Mutasyona uğrayan sardunyalardan bahsediyorsunuz anlaşılan.

- Reklam -

Evet, mutasyona uğruyorlar. Şehirde felaketler yaşanıyor.

Peki, okurunu hipnotize eden kitaplar?

Onlar ikinci macerada. Ama ‘spoiler’ vermeden daha fazla ne söyleyebilirim, bilemedim. Roman birbiriyle bağlantılı iki maceradan oluşuyor.

Geleceğin Efendileri’ndeki (Paris Yayınları, 2022) gibi mi? Orada da iki macera vardı. Hatta ikincisi tarz olarak ilkinden epeyce farklı olduğundan insan okurken ‘ne alaka?’ diyebiliyor. Ancak sonunda bütün taşlar yerine oturuyor.

Evet, aynen öyle… Sardunyaların Gazabı’nda da ikinci maceranın sonunda bütün taşlar yerine oturacak.

Arda Giz serisi gençlere yönelik bir ‘weird-eco’ roman serisi ve seriye yurt dışında da ilgi var. Hangi ülkelerde yayımlandı?

Şu ana kadar İtalya, Hollanda ve Belçika’da. Önümüzdeki aylarda Brezilya’da da yayımlanacak. Çeviri tamamlandı.

Hedef kitle sadece gençler mi?

Aslında ben 12+ yaş için yazıyorum. Bu da şu demek; 12 yaş altındaki okurun kafası anlamadığı bazı kavramlarla karşılaşabilir, 12 yaş üstü için ise sınır yok. Bana ulaşanlar da zaten daha çok yetişkin bilimkurgu aşığı okurlar.

Sizin yazarlığın yanı sıra Türk bilimkurgu ‘elçiliği’ gibi bir yönünüz daha var. Biraz da ondan bahsedebilir miyiz?

Evet, son birkaç yıldır Türk bilimkurgu yazarlarının öykülerinden oluşturduğum seçkileri değişik ülkelerde yayımlatıyorum. İtalya ile başladık. Ardından Hollanda ve Yunanistan geldi. Şimdi de Almanya ile anlaştık.

Bu çok güzel bir haber… Bildiğim kadarıyla Almanya’da daha önce hiç Türk bilimkurgusu yayımlanmadı.

Evet, bu doğru…

Peki, sizce nedeni ne? Daha önce ilgi mi yoktu?

Aslında ilgi hep vardı ama ilgilenen yoktu!

Ünver Alibey’in Arda Giz serisi ve Sardunyaların Gazabı üzerine yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla edebiyat içeriği için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

The Nun 2: Korku Seansı Evreni'nin Yeni Filmine İlk Bakış

Korku Seansı Evreni’nin Hasılat Rekoru Kıran Filmi “The Nun”ın Devamı Geliyor: İşte “Dehşetin Yüzü 2″ye İlk Bakış

Agatha: Coven of Chaos, WandaVision 2. Sezon Olacak

Agatha: Coven of Chaos Dizisi “WandaVision”ın 2. Sezonu Olacak