in ,

Tartışmalı Yarışma Programı “Squid Game: The Challenge” 2. Sezon Onayı Aldı

Squid Game: The Challenge 2. sezon için Netflix’ten yeşil ışık yandı. Yeni sezon yarışmacıları için arayış süreci başladı.

Squid Game: The Challenge 2. Sezon Netflix
- Reklam -
- Reklam -

Squid Game: The Challenge Netflix 2. sezon ile geri dönmeye hazırlanıyor. Netflix’in hemen her aşaması tartışmayla karşılanan yarışma programı yeni bölümleri ile geri dönecek.

Kültür dünyasına 2021 yılında adım atan Netflix’in Güney Kore yapımı dizisi Squid Game, yayınlandığı ilk ay içerisinde 1 milyar saat izlenerek platforma damga vurmayı başarmıştı. Emmy ödülü de alan yapım kısa sürede yeni sezon için onaylanmış, ayrıca Netflix’in Güney Kore pazarına da milyarlarca dolar yatırım yapmasında kilit rol oynamıştı.

Dijital yayın platformu Netflix, dizide gösterilen yarışmayı bir tür reality show formatıyla gerçek hayata taşıma kararı almıştı.

- Reklam -

Squid Game: The Challenge 2. Sezon Onay - Netflix

İlk sezonu 22 Kasım 2023’te yayınlanan Squid Game: The Challenge için aradan geçen üç haftalık süreçle beraber 2. sezon onayı için daha fazla beklenmedi.

Tartışmaların Odağındaki “Squid Game: The Challenge” 2. Sezon için Onaylandı

Dizi, insanların hayatlarını değiştirecek miktarda para karşılığında ölümcül çocuk oyunları oynamasına ev sahipliği ediyordu. Squid Game: The Challenge ile Netflix, oyuncular için benzer bir temayı gerçek hayatta kurgulama kararı aldı.

456 yarışmacı “Kırmızı Işık, Yeşil Işık”, “Marbles” ve “Battleship” gibi oyunlarda yarıştı ve kazanan kişi 4,56 milyon dolarlık para ödülünün sahibi oldu.

Squid Game: The Challenge programı henüz prodüksiyon aşamasındayken birçok tartışmayı beraberinde getirmişti. Yapım sırasında pek çok yarışmacı “insanlık dışı” koşullara maruz kaldıklarını öne sürmüş, bazıları ise Netflix’i dava edeceğini aktarmıştı.

Squid Game: The Challenge 2. Sezon Onayı - Netflix

Bununla birlikte bazı izleyiciler ise yarışma programının dizinin “kapitalizm ve zenginlere” yöneltilen eleştirel mesajına zarar verdiğini düşünüyor.

- Reklam -

Ancak hem prodüksiyon aşamasındaki eleştiriler hem de mesaja odaklanan izleyicilerin tepkileri, Netflix’i devam sezonundan vazgeçirmeye yetmedi.

Platformun yarışma ve reality show’larından sorumlu başkan yardımcısı Brandon Riegg yeni sezon duyurusunu şu sözlerle yaptı:

“Netflix’te yayınladığımız en iddialı yarışma programı olan Squid Game: The Challenge’ın 2. sezonuna yeşil ışık yakma kararımızda hiçbir kırmızı ışık yoktu. Bu destansı yarışma programı için Kore’deki ekibimiz ve Studio Lambert ile The Garden’daki yapımcılarımızla birlikte Squid Game macerasını devam ettireceğimiz için çok heyecanlıyız.”

Yarışmacı seçimleri devam eden Squid Game: The Challenge 2. sezon için henüz bir çıkış tarihi açıklanmadı.

İlginizi çekebilir: Squid Game 2. Sezon Teorileri – Hikâye Nasıl Devam Edecek?

Squid Game: The Challenge 2. Sezon için düşünceleriniz ne yönde? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, TV dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

George R.R. Martin - Kış Rüzgârları - Yayıncı Görüşmesi

George R.R. Martin, “Kış Rüzgârları” Hakkında İngiliz Yayıncısıyla Bir Görüşme Gerçekleştirdi

Mr. and Mrs. Smith Dizisi Fragman

Yeni “Mr. and Mrs. Smith” Dizisinden İlk Fragman: İkonik Roller Donald Glover ve Maya Erskine’e Emanet