in ,

Sylvester Stallone, “Cliffhanger”ın Devam Filminde Rol Alacak: “Dağcı 2” Geliyor

Sylvester Stallone, “Dağcı 2” filminde rol alacak. İlki 1993 yılında vizyona giren yapım, 30 yılın ardından devam filmine kavuşuyor.

Sylvester Stallone, "Dağcı 2" Filminde Rol Alacak
- Reklam -
- Reklam -

Sylvester Stallone, 30 yıl sonra Dağcı 2 ile Cliffhanger macerasına geri dönüyor. Ünlü Hollywood oyuncusu, Greenland‘in yönetmeni Ric Roman Waugh‘un başında olacağı projede Gabe Walker rolünü yeniden canlandıracak.

1993 yılında gösterime giren orijinal aksiyon gerilim filmi, eski korucu Gabe Walker ve eski ortaklarının uluslararası bir hırsız çetesi tarafından bir uçak kazası bölgesine çekilmesini konu alıyor. Bir dağın tepesinde yardımdan mahrum kalan Walker, kendisini kaçıranları alt etmek ve arkadaşlarını kurtarmak için uzman dağcılık becerilerini kullanmak zorunda kalıyor.

Deadline‘ın haberine göre Sylvester Stallone, Ric Roman Waugh tarafından çekimlerine yakında başlanacak Dağcı 2 filminde Walker rolünü yeniden canlandıracak. The Good Neighbor ve Hunters filmlerinin yazarı Mark Bianculli‘nin kaleme alacağı devam filminin yapımcılığını Stallone’nin Balboa Productions şirketi ile Original Film ve Rocket Science üstleniyor.

- Reklam -

Sylvester Stallone, "Dağcı 2" Filminde Rol Alacak

Waugh ve yapımcı Neah H. Moritz proje için duydukları heyecanı şu şekilde açıkladılar:

Ric Roman Waugh: 80’li ve 90’lı yılların en büyük aksiyon filmleriyle büyümüş ve birçoğunda bizzat çalışmış biri olarak, Cliffhanger açık ara en sevdiğim maceralardan biriydi. Bir sonraki bölümün dümeninde olmak, efsanenin kendisi Sylvester Stallone ile İtalyan Alpleri’ni tırmanmak gibi bir rüyanın gerçekleşmesi demek. Bu seriyi yeni zirvelere taşımak büyük bir meydan okuma olacak, bu da hafife almadığım bir sorumluluk.

Neah H. Moritz: Cliffhanger’da Sylvester Stallone’yi izlerken duyduğum heyecanı asla unutmayacağım. Gabe Walker’ın hikâyesini devam ettirmek ve bu ikonik macerayı dünyanın dört bir yanındaki yeni nesil sinemaseverlere tanıtmak için onunla ve Ric Waugh ile birlikte çalışacak olmaktan inanılmaz heyecan duyuyorum.

Sylvester Stallone, “Dağcı 2” Filminde Aynı Karakteri Canlandıracak

Moritz, 2019 yılında ilk olarak Ana Lily Amirpour‘un yönettiği A Girl Walks Home Alone at Night filminin ardından, kadın liderliğindeki bir Cliffhanger yeniden başlatmasının Creed II senaristi Sascha Penn tarafından yazılan senaryosunu üstlendiğini duyurdu. Bu duyuruda, proje için Alpler’de bir tur dahil olmak üzere bir yıldan fazla süredir planlama yapıldığı açıklandı.

- Reklam -

Sylvester Stallone, "Dağcı 2" Filminde Rol Alacak

Geçen yılın sonlarına doğru yönetmen umut verici bir güncelleme yapmıştı ve bu son haber, beklenmedik bir sürpriz olarak karşımıza çıktı. Stallone geri dönmeye hazır olduğundan, mevcut projenin daha önce geliştirilmekte olan projeyle ilişkili olup olmadığı belli değil. Ancak Amirpour, yeni filmin baş yapımcılarından biri olarak görev yapmaya devam ediyor.

Şu an için projede başka hangi isimlerin yer alacağı veya çekimlerin tam olarak hangi tarihte başlayacağı gibi bilgiler belli değil.

Dağcı‘nın yıllar sonra bir devam macerasına kavuşacak olması konusunda sizler neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum‘da paylaşabilir, ayrıca içeriklerimizden haberdar olmak adına bizleri Google Haberler üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Allah rızası için şu Hollywood’ a bi senaryo!

  2. Avatar for SpaceMarine SpaceMarine dedi ki:

    İyi ki yeni bir Rambo filmi yapmıyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Pedro Pascal - Gladyatör 2 Kadro

Pedro Pascal, Ridley Scott İmzalı “Gladyatör 2” Kadrosuna Dahil Oluyor

The Super Mario Bros. Movie Gişede 1 Milyar Doları Geçti

2023’ün 1 Milyar Dolar Gişe Hasılatı Barajını Aşan İlk Filmi “The Super Mario Bros. Movie” Oldu