in , ,

Edgar Allan Poe Uyarlaması “The Fall of the House of Usher” Dizisinden Fragman

The Fall of the House of Usher dizisi için ilk fragman yayınlandı. Netflix’in yeni Mike Flanagan yapımı, Edgar Allan Poe’nun kült anlatısını konuk ediyor.

The Fall of the House of Usher Dizisinden Fragman Çıktı
- Reklam -
- Reklam -

The Fall of the House of Usher dizisi için fragman görücüye çıktı. Netflix, Mike Flanagan’lı korku uyarlamalarına gotik edebiyatın klasik kaleme Edgar Allan Poe ile devam ediyor.

Mike Flanagan daha önce Doctor Sleep ve Gerald’s Game gibi Stephen King uyarlamalarına imza atmıştı. Ünlü yönetmen sonrasında Netflix için Shirley Jackson’ın The Haunting of Hill House’u ile Henry James’in Bly Manor’ını ekrana taşımıştı. Flanagan’ın platformdaki son korku işleri ise yine kitap uyarlamaları olan Midnight Mass ile The Midnight Club olmuştu.

The Fall of the House of Usher Dizisinden Fragman Çıktı

- Reklam -

Yeni projeleri için Prime Video ile anlaşan Mike Flanagan’ın Netflix’teki son işi ise korku edebiyatının öncü yazarlarından Edgar Allan Poe’nun ünlü öyküsü The Fall of the House of Usher oldu.

İlk olarak Ekim 2021’de duyurulan yapımın geliştirilme süreci uzun bir süredir devam ediyordu. Geçen ağustos ayında ilk görüntüleri de paylaşılan dizinin resmi fragmanı kısa bir süre önce gün yüzüne çıktı.

The Fall of the House of Usher Fragmanı | İZLE

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Netflix, Türkçe adıyla Usher Evi’nin Çöküşü dizisinin tanıtımını şu sözlerle yapıyor:

“Bir kadın, hepsinin hakkından gelecek.

“Edgar Allan Poe’nun eserlerinden uyarlanan, Mike Flanagan (The Haunting: Tepedeki Ev) imzalı bu tekinsiz dizide Roderick ve Madeline Usher adlı acımasız kardeşler, kurdukları Fortunato İlaç Sanayisi adlı şirketle büyük bir servet, ayrıcalık ve güç elde eder. Ancak Usher hanedanının vârisleri, gençliklerinde tanıdıkları gizemli bir kadının ellerinde ölmeye başlayınca geçmiş sırlar gün ışığına çıkar.

- Reklam -

Modern zamanlarda geçen dizi, Roderick Usher ve ailesinin ölümle yüzleşmesini konu alıyor. Usher Ailesi’nin gizemli ve sadık avukatı Arthur Pym rolünde ise ünlü aktör Mark Hamill yer alıyor. Gizemli ve sessiz bir karakter olan Pym’in Usher Ailesi’ne olan sadakati ise zorlu bir sınava tabi tutuluyor.

Edgar Allan Poe Uyarlaması "The Fall of the House of Usher" Dizisinden Fragman

Dizide yer alan oyuncular arasında Hamill dışında Roderick Usher rolünde Bruce Greenwood, “şekil değiştiren bir iblis” olarak tanımlanan Verna rolünde Carla Gugino, Usher’ların halkla ilişkilerini yürüten Camille L’Espanaye rolünde Kate Siegel, Usher imparatorluğunun varisi Frederick Usher rolünde Henry Thomas, Frederick’in kardeşi Napoleon Usher rolünde Rahul Kohli ve Eliza rolünde Annabeth Gish yer alıyor.

The Fall of the House of Usher dizisi 12 Ekim 2023 tarihinde Netflix’te yayına girecek. Mini dizi formatındaki yapım toplamda 8 bölümden oluşuyor.

The Fall of the House of Usher dizisi için siz nasıl bir beklentiye sahipsiniz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, dizi dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google News’ten takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Attack on Titan Finalinden Yeni Fragman

“Attack on Titan” Animesi Sona Eriyor: İşte Final Bölümünden Yeni Fragman

Veda: Kim Young-ha'nın Yeni Kitabı Türkçede

Kim Young-ha’nın Bilimkurgu ve Distopyaya Selam Durduğu “Veda”sı Türkçede