in ,

Stephen King Öyküsü “The Life of Chuck” Film Oluyor: Tom Hiddleston ile Mark Hamill Başrollerde Yer Alacak

The Life of Chuck film uyarlaması geliyor. Stephen King’in öyküsünden uyarlanacak yapımın başrollerinde Tom Hiddleston ile Mark Hamill yer alacak.

The Life of Chuck Film Uyarlama - Tom Hiddleston Mark Hamill
- Reklam -
- Reklam -

The Life of Chuck film uyarlaması ufukta gözüktü. Stephen King’in If It Bleeds kitabında yer alan öykü, beyaz perdedeki yerini alacak.

Türkçeye Kan Varsa adıyla çevrilen ve dilimizde 2021 yılında yayımlanan eserde Chuck’ın Hayatı başlıklı uzun öykü film oluyor. Daha önce aynı kitaptan üç öykünün Stephen King uyarlamaları kervanına katılacağı bilgisi paylaşılmıştı.

The Life of Chuck için somut adımlar atılmaya başlandı. Yapımın başrollerinde Marvel Sinematik Evreni’ndeki Loki performansıyla adından söz ettiren Tom Hiddleston ile Star Wars’taki Luke Skywalker karakteriyle tanınan Mark Hamill birlikte rol alacak.

- Reklam -

Deadline’ın haberine göre filmin yönetmenlik koltuğu, daha önce Doctor Sleep ve Gerald’s Game’i adapte eden ve yakın gelecekte King’in başyapıtı The Dark Tower’ı ekrana taşıyacak olan Mike Flanagan’a ait olacak.

The Life of Chuck Film Uyarlaması

Yapımın senaryosunun ise devam eden Hollywood yazarları grevinden hemen önce tamamlandığı belirtiliyor.

The Life of Chuck Filmi Hakkında Bilinen Detaylar Sınırlı

Üç bölümden oluşan ve Chuck’ın hayatını geri sararak anlatan hikâyede 39 yaşındaki Charles Krantz’ın yaşamı ele alınıyor. Beyin tümörü kaynaklı bir ölümle başlayan hikâye, bir tür perili ev anlatısına doğru yol alıyor.

Anlatı Stephen King’in daha “duygu ağırlıklı” olarak kabul edilen Stand By Me, The Shawshank Redemption ve The Green Mile gibi eserleriyle ortak bir paydada buluşuyor. Dolayısıyla korku unsurlarının sınırlandırıldığı, bazı gerçeküstü dokunuşların ön planda duracağı bir yapım izleyicilerin karşısına çıkacağı görüşü daha ağır basıyor.

- Reklam -

Yapım, Flanagan’ın Edgar Allan Poe’nun klasik hikâyesine dayanan Netflix dizisi Fall of The House of Usher’da da rol alacak olan Hamill ile ikinci işbirliği olacak.

Kan Varsa - Stephen King

The Life of Chuck film uyarlamasının ne zaman ve nerede izleyicilerle buluşacağı bilinmiyor. Netflix ile yolları ayıran Mike Flanagan, yeni yapımlar için Amazon’un Prime Video servisiyle anlaşmıştı.

Kan Varsa kitabı ve Chuck’ın Hayatı öyküsü hakkında inceleme yazımıza ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.

The Life of Chuck filmi için sizin beklentileriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yapay Zeka - İklim Krizi

Eski Google Çalışanı: “Yapay Zekâ, İklim Değişikliğinden Daha Acil Bir Tehlike”

Orman Makarna

Ormanlık Alanda Bulunan 230 Kiloluk Dev Makarna Yığınının Gizemi Çözüldü