in ,

Warner Bros. “Barbie” Filminin ‘En İyi Özgün Senaryo’ Dalında Oscar Alması için Kampanya Yürütecek

Warner Bros. Margot Robbie’li “Barbie” filminin En İyi Özgün Senaryo dalında Oscar kazanabilmesi için kampanya yürütecek.

Warner Bros. Barbie Filmi Oscar Hazırlığı
- Reklam -
- Reklam -

Warner Bros., Greta Gerwig’in yönetmenliğini üstlendiği Barbie filmini Oscar’a hazırlıyor. Stüdyo, yapımın En İyi Özgün Senaryo ve En İyi Erkek Oyuncu dallarında Akademi Ödülü alması için kampanya yürütecek.

Greta Gerwig’in senaryosunu Noah Baumbach ile birlikte yazdığı ve gişede büyük başarı kazanan Barbie şimdiye kadar 1.4 milyar dolardan fazla hasılat elde etti. Yapımın ödül beklentileri de gün geçtikçe artmaya devam ediyor. Warner Bros. filmin bu yılki Akademi Ödülleri’nde En İyi Özgün Senaryo başta olmak üzere çeşitli kategorilerde yarışması için kampanya yürüteceğini doğruladı.

Başrolünde Margot Robbie’nin yer aldığı filmin oyuncu kadrosu Ryan Gosling, Emma Mackey, Dua Lipa, Simu Liu, Ncuti Gatwa ve John Cena gibi birçok yıldıza ev sahipliği yapıyor.

- Reklam -

Warner Bros. Barbie Filmi Oscar Akademi Ödülleri Hazırlığı

Film, Barbie Dünyası’nda bir kriz yaşayan Barbie’nin (Margot Robbie), sevgilisi Ken (Ryan Gosling) ile birlikte varoluşuna dair cevaplar aramak üzere gerçek dünyaya doğru bir arayışa çıkmasını konu alıyor.

Warner Bros. “Barbie” Filmi ile Oscar Yarışına Hazırlanıyor

Warner Bros.’un Barbie Yazı Operasyonu adını verdiği tanıtım faaliyetlerinin son safhası Oscar yarışı için dallanıp budaklanarak devam edecek gibi görünüyor.

Barbie’nin Oscar’da hangi senaryo kategorisinde yarışacağına dair uzun süredir tartışmalar bulunuyordu. Yapımın jeneriğinde “Mattel’in Barbie’sinden uyarlanmıştır” ifadesine yer veriliyor. Dolayısıyla özgün senaryo yerine uyarlama senaryo kategorisi de ciddi bir ihtimal olarak değerlendiriliyordu. Cevap Akademi’nin 11 Ocak 2024’teki adaylık oylamasına kadar bilinemeyecek olsa da stüdyo tercihini En İyi Özgün Senaryo’dan yana kullanmış durumda.

Stüdyonun adaylık yarışında yer almayı hedeflediği bir diğer kategori ise En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalı oldu. Barbie filmindeki Ken’lerden birisini canlandıran Ryan Gosling yapımdaki performansıyla adından söz ettirmişti. Gosling daha önce 2006 yapımı Half Nelson ve 2016 çıkışlı La La Land ile Oscar adaylığı almıştı.

- Reklam -

Warner Bros. Barbie Oscar Hazırlığı

Gerwig’in senaryo yazarı ve hayat arkadaşı Noah Baumbach da daha önce The Squid and the Whale ve Marriage Story ile Oscar adaylığı alarak adından söz ettirmişti.

Warner Bros.’un ayrıca En İyi Özgün Şarkı dalında da güçlü alternatiflere sahip olduğu düşünülüyor. Billie Eilish, Andrew Wyatt ve Mark Ronson, Lizzo, Dua Lipa ve Nicki Minaj yapımda parçalarıyla yer alan sanatçılardan bazıları.

Sizce Barbie Oscar yarışından nasıl bir sonuç elde edecek? Tahminlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazlası için bizleri Google Haberler’den takibe alabilirsiniz.

Kaynak: Variety

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for TheNameless TheNameless dedi ki:

    E yuh artık diye haykırasım geliyor. Ne saçma sapan bir dönemdeyiz nereye doğru gidiyoruz hayret edilesi…

  2. Avatar for GKS GKS dedi ki:

    Kostüm tasarımı falan oralardan belki alabilir ama senaryoda alması zor, alırsa da çok şaşırtmaz gerçi.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Ataturk Dizisi Netflix Amazon Prime Video

Disney Plus’ın Yayınlamaktan Vazgeçtiği “Atatürk” Dizisi Netflix ve Amazon ile Dünya Çapında Gösterilecek

Üç Cisim Problemine 12.000 Yeni Çözüm Bulundu

Üç Cisim Problemine 12.000 Yeni Çözüm Bulundu: Kozmosu Anlamak için Yeni Kapılar Açılıyor