in ,

“Wednesday” Dizisi 2. Sezonunda Daha Az Romantizm ve Daha Çok Korku İçerecek

Wednesday 2. Sezon hakkında açıklamalarda bulunan Jenna Ortega, dizinin yeni bölümlerinde tercih edilecek rotadan bahsetti.

Wednesday 2. Sezon Korku
- Reklam -
- Reklam -

Wednesday 2. Sezon ile Netflix ekranlarına geri dönmeye hazırlanıyor. Dizinin başrolü Jenna Ortega, yaptığı açıklamalarda bazı eleştirilere cevap vererek yapımın romantizm dozunun azalacağını ve buna karşı korku tarafının da daha güçlü bir hâl alacağını söylüyor.

İlk sezonu 2022 yılında yayınlanan Netflix dizisi Wednesday, geniş bir izleyici kitlesine ulaşmış ve platformun en popüler yapımlarından birisi arasına adını yazdırmıştı. İlk haftasında 341 milyon saatlik izlenmeyle güçlü bir başlangıç yapan dizi, ocak ayında 2. sezon onayını da almıştı. Yönetmenleri arasında Tim Burton’ın da bulunduğu yapım izleyicilerden olumlu yorumlar almayı bilmişti.

The Addams Family film serisinin spin-off’u olarak tasarlanan dizinin yeni sezonunda başrol Jenna Ortega da yapımcı koltuğuna geçmişti. Ortega’nın yapım tarafına yükselmesi, genç aktrisin yaratıcı süreç üzerinde de daha fazla söz sahibi olabileceğini göstermişti.

- Reklam -

Wednesday 2. Sezon Korku Dozu

Ortega daha önce ilk sezonda memnun olmadığı bazı detayları aktarmıştı. Genç yıldız şimdi ise yeni konumuyla birlikte yapımda nelerin değişeceğinden bahsetti.

Wednesday 2. Sezon Korku Dozunu Artıracak

Variety’nin Actors on Actors programında Elle Fanning’in konuğu olan Jenna Ortega 2. sezon hakkında konuştu.

20 yaşındaki oyuncu şunları kaydetti:

“Dizinin korku yönüne biraz daha eğilmek istediğimize karar verdik. Çok neşeli vampir, kurtadam ve süper güçlülerin olduğu dünyada kendinizi fazla ciddiye almak istemezsiniz.”

Dizinin Tyler Galpin (Hunter Doohan) ve Xavier Thorpe (Percy Hynes White) arasında bir aşk üçgeninde olduğu 1. Sezon hikâyesine atıfta bulunan oyuncu sözlerine şöyle devam etti:

“Wednesday için romantik aşk çizgisinden vazgeçiyoruz ki bu gerçekten harika.”

Ortega geçmişte bu olay örgüsünün karakteri için “hiçbir anlam ifade etmediği” yorumunda bulunmuştu.

Wednesday 2. sezon onayı aldı

- Reklam -

İlk kez bir TV yapımcısı rolü üstlenmesine rağmen Ortega, bu tercihin 1. sezondaki çalışma ortamından çıkan “doğal bir ilerleme” olduğunu söylüyor.

“Zaten ortaya çok fazla fikir atıyorduk ve ben elini taşın altına çokça koyan biriyim. Neler olup bittiğini bilmek istiyorum. Wednesday gibi çok sevilen ve bir efsane olan bir karakteri canlandırırken onu gerçekten yanlış anlamak istemedim. Bu yüzden mümkün olduğunca çok konuşmaya çalışıyorum. Sette, yazarlar ve Tim [Burton] ile bir araya gelip, ‘Tamam, hangisi işe yarıyor, hangisi yaramıyor?’ diye soruyoruz.

“Bu yüzden 2. sezona hazırlanırken, akışın önüne geçmek ve konuşmalara daha erken başlayabildiğimizden emin olmak istedik. Ben sadece çok meraklıyım. Kıyafetleri, dahil olacak yeni karakterleri, senaryoları görmek istiyorum. Onlar da yapımcı rolünü üstlenmeme izin verecek kadar nazikler.”

Jenna Ortega, Sektörde Genç Bir Kadın Olmaktan Bahsetti

Ortega ayrıca bir çocuk oyuncu olarak sette büyümenin kendilerini nasıl savunacaklarını öğrenmeyi zorlaştırdığından da bahsetti:

“Wednesday gibi biri beni bu anlamda kabuğumdan çıkmaya zorladı. Sektördeki genç bir kadın olarak, bazen insanlar sizi o kadar ciddiye almıyor ya da daha önceden konuşmaya o kadar açık olmuyor. İnsanlarla çılgınca konuşmalar yaptım… Sadece yerimde duruyorum ve bilmiyorum çünkü ben şu ya da bu değilim. Ben yalnızca bir oyuncuyum. Bir kuklaya dönüşüyorsunuz. Ama bir işte yaşadığım en güzel deneyimler ya da en çok gurur duyduğum işler, her zaman herkesin sesinin duyulduğu işler olmuştur. Herkesin katkıda bulunduğu işler.”

Wednesday Enid

Dizinin ilk sezonun kadrosunda Jenna Ortega ile birlikte Gwendoline Christie, Riki Lindhome, Jamie McShane, Hunter Doohan, Percy Hynes White, Joy Sunday, Emma Myers ve Moosa Mostafa gibi isimler kadroda yer bulmuştu.

Wednesday 2. sezon için henüz resmi bir çıkış tarihi bulunmuyor.

Jenna Ortega’nın Wednesday 2. sezon hakkındaki açıklamalarına dair neler düşünüyorsunuz? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, dizi dünyasından daha fazla içerik için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: Variety

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Nadir Gen Mutasyonu Kadının Cinayetle Suçlanmasına Yol Açtı

Nadir Gen Mutasyonu, Masum Bir Kadının Cinayet Suçlamasıyla Hapse Girmesine Neden Oldu

Baldur's Gate 3'ten Jason Isaacs'li Yeni Fragman

“Baldur’s Gate 3″ten Jason Isaacs’li Yeni Fragman Yayınlandı