in ,

İlk Avatar Filmi Çekildiğinde 27 Yaşındaydı: Zoe Saldana, “Avatar 5”in 2031’e Ertelenmesine Tepkili: “Harika! 53 Yaşında Olacağım”

Zoe Saldana, Disney’in sıradaki Avatar filmlerini erteleme kararına tepki gösterdi. James Cameron’ın ünlü bilimkurgu serisi, uzun yıllara yayılacak.

Zoe Saldana - Avatar 5 Erteleme
- Reklam -
- Reklam -

Zoe Saldana, Disney’in Avatar serisinin gelecek yapımlarına dair programını güncellemesine sessiz kalmadı. Amerikalı oyuncu, serinin final filminde 53 yaşında olacağına dikkat çekti.

James Cameron imzalı ilk Avatar filmi 2009’da vizyona girmiş ve gişede dünya çapında 2,74 milyar dolar kazandırmıştı. 3 dalda Oscar Akademi Ödülü’ne de layık görülen yapımın, yıllar sonra devam maceraları ile yoluna devam edeceği ortaya çıkmıştı.

2019’da 20th Century Fox stüdyosunun Disney tarafından satın alınmasıyla Fox bünyesindeki büyük markalar yeni ev sahibiyle tekrar değerlendirilmişti. Bununla birlikte Avatar’a da dört yeni devam macerası geleceği ortaya çıkmıştı.

- Reklam -

Avatar 2 geçen yılın aralık ayında izleyicilerle buluşmuş ve 2,3 milyar dolarlık gişe hasılatıyla selefinin başarısını tekrarlamaya çok yaklaşmıştı. Hâl böyle olunca serinin devam filmleri için de planlar bir kez daha gözden geçirildi.

Zoe Saldana - Avatar 5 Erteleme Tepkisi

Disney, geçen günlerde birçok filmini toplu şekilde erteleyerek hayranlarını mutsuz etti. Ertelenen yapımlar arasında Avatar serisinin filmleri de vardı.

Zoe Saldana’dan “Avatar 5” Paylaşımı

Disney’in yeni programına göre Avatar 3’ün vizyon tarihi Aralık 2024’ten Aralık 2025’e çekilmişti. Bununla birlikte 4. ve 5. filmlerin tarihleri de sırasıyla Aralık 2029 ve Aralık 2031’e ertelenmiş oldu.

Seride Neytiri te Tskaha Mo’at’ite karakterini canlandıran Zoe Saldana, Instagram hikâyesi üzerinden habere tepki göstererek bir paylaşımda bulundu:

“Harika! Son Avatar filmi çıktığında 53 yaşında olacağım [şok olmuş surat emojisi].”

44 yaşındaki aktris paylaşımının altına, “İlk Avatar filminde oynadığımda 27 yaşındaydım,” notunu ekledi.

Seride Jake Sully karakterini canlandıran 46 yaşındaki Sam Worthington son Avatar filmi vizyona girdiğinde 55 yaşında, 68 yaşındaki yönetmen James Cameron ise o tarihte 77 yaşında olacak. Cameron, daha önce yaptığı bir açıklamada 4. ve 5. filmleri yönetmeyebileceğini ifade etmişti.

- Reklam -

Zoe Saldana - Avatar

Erteleme haberinin ardından yapımcı Jon Landau şunları kaydetti:

“Her Avatar filmi, film yapımcıları olarak çabaladığımız ve izleyicilerin beklediği kaliteyi sağlamak için zaman gerektiren heyecan verici ve destansı girişimlerdir.”

Disney’in bir başka popüler markası Marvel çatısı altında çekilen Guardians of the Galaxy serisinde Gamora rolünü canlandıran Saldana, daha önce verdiği bir demeçte büyük seriler arasında “sıkışıp kalmış” hissettiğini söylemişti. Saldana sonrasında bu yorumdan geri adım atarak Deadline’a şunları söylemişti:

“Bu filmler öyle yankı uyandırdı ki onlara tekrar tekrar geri dönme şansı bulduk. Ne olursa olsun bunun tüm faydalarından istifade ettim. Arkadaşlıklar edindim. Kendimi bu şehirdeki en şanslı kız gibi hissediyorum. Hâlâ aradığım ve güvendiğim akıl hocalarım var.”

James Cameron, Avatar The Way of Water

Siz Zoe Saldana’nın tepkisi ve erteleme kararı hakkında neler düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından daha fazla haber için bizleri Google News’ten takip edebilirsiniz.

Kaynak: The Independent

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Lorien_archers Lorien_archers dedi ki:

    Üçleme yapıp bitirin gitsin. Zaten Cameron 4 ve 5’i yönetmeyebilirmiş, hiç zorlamasın Disney. Normalde 2028’de bitecek beşleme 3 yıl sarkmış olacak üstelik geleceğin ne getireceği belirsizken bu şekilde filmlerin arasını açmak bana mantıksız geldi.

  2. Avatar for cankutpotter cankutpotter dedi ki:

    Üzerine tantana kopartılacak daha kaliteli ve güzel filmler/diziler varken hikâye bakımından fazlasıyla vasat Mavi Avatar için olay yaratılması çok anlamsız bence. BKZ: Avatar adını asıl hak eden Son Havabükücü ve Kora Efsanesi serileri.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Steven Soderbergh - ChatGPT Yapay Zeka

Steven Soderbergh Yapay Zekâdan Korkmadığını Açıkladı: “ChatGPT Hiç Sevdiği Birisine Yemek Yapmadı”

Numenor'un Düşüşü - J.R.R. Tolkien

“Güç Yüzükleri” Dizisindeki Bazı Olaylara Kaynaklık Etmişti: J.R.R. Tolkien’in “Numenor’un Düşüşü” Kitabı Türkçede