in ,

Steven Soderbergh Yapay Zekâdan Korkmadığını Açıkladı: “ChatGPT Hiç Sevdiği Birisine Yemek Yapmadı”

Steven Soderbergh son dönemde senaryo yazımında da öne çıkan araçlardan ChatGPT hakkındaki görüşlerini paylaştı.

Steven Soderbergh - ChatGPT Yapay Zeka
- Reklam -
- Reklam -

Steven Soderbergh ChatGPT’den korkmadığını öne sürerken yapay zekânın birçok insani davranışı kavramaktan çok uzak olduğunu savundu.

Son yıllarda yapay zekâ kültür sanat alanını doğrudan etkilemeyi sürdürüyor. Son olarak Nobel Edebiyat Ödülü sahibi Mo Yan, bir ödül takdimi konuşmasını ChatGPT aracılığıyla yazdığı bilgisini paylaşmıştı. Öte yandan ChatGPT, şu sıralar devam eden Hollywood senaristleri grevinde yazarların yapımcılardan sınırlandırma getirilmesini istedikleri başlıklar arasında yer alıyor.

2000 tarihli Traffic filmiyle Oscar’da En İyi Yönetmen ödülünü alan; Erin Brockovich ve Sex, Lies, and Videotape yapımlarıyla Akademi Ödülleri’ne aday gösterilen Steven Soderbergh de ChatGPT hakkında sessiz kalmadı.

- Reklam -

Steven Soderbergh -ChatGPT Yapay Zeka - Yorum

Şu sıralar yapımcılığını üstlendiği Full Circle adlı mini diziyle gündeme gelen Soderbergh, Tribeca Film Festivali sırasında Variety’nin sorularını yanıtladı.

Steven Soderbergh, Yapay Zekâyı ‘Yalnızca Bir Araç’ Olarak Görüyor

Steven Soderbergh, yapay zekânın Hollywood cephesindeki yükselişi konusunda herhangi bir endişe duymuyor. Usta yönetmen yapay zekânın senaryo yazımını “kesinlikle bitirmeyeceğini” söylüyor.

“Bu konunun Neville Chamberlain’i olabilirim. Ama bu bağlamda yapay zekâdan hiç korkmuyorum. Onun bir hayat tecrübesi yok. Hiç akşamdan kalma olmadı. Hiç sevdiği birine yemek yapmadı. Gece geç saatlerde eve yürürken korku duymadı. 20 yıl önce liseye birlikte gittiği biri inanılmaz derecede başarılı olduğu için kendisini kötü hissetmedi. Bundan korkmuyorum. Bu sadece başka bir araç.”

Soderbergh sözlerine şöyle devam etti:

- Reklam -

“Eğer bir senaryonun ilk taslağını bitirmenize yardımcı oluyorsa, bu harika. Ama o şeyi bitirebilir ve senaryoyu kendi başına harika kılabilir mi? Kesinlikle hayır. Şimdilik bu mesele geceleri uykumu kaçırmıyor.”

Steven Soderbergh ChatGPT

Senarist grevine de kayıtsız kalmayan Soderbergh şunları söyledi:

“Söyleyeceğim tek şey, sektörde birçok farklı alanda kritik bir dönemeçte olduğumuz. İşler bu yüzden bu kadar karmaşık. Ancak diğer taraftan işlerin nasıl yürüdüğü ve nasıl para kazanıldığı konusunda daha fazla bilgi almak isterim. Her şeyin kara kutu hâlinde olması beni tatmin etmiyor.”

Siz Steven Soderbergh’ün açıklamaları hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, sinema dünyasından yeni gelişmeler için bizleri Google Haberler’den takip edebilirsiniz.

Kaynak: Indie Wire

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Gotham Knights 2. Sezon İptal Edildi

The CW Bir DC Dizisinin Daha Fişini Çekti: “Gotham Knights” İlk Sezonun Ardından İptal Edildi

Zoe Saldana - Avatar 5 Erteleme

İlk Avatar Filmi Çekildiğinde 27 Yaşındaydı: Zoe Saldana, “Avatar 5”in 2031’e Ertelenmesine Tepkili: “Harika! 53 Yaşında Olacağım”