in ,

“Alfa Ayının Kabileleri” Yeni Baskısıyla Raflarda

Bilimkurgunun usta kalemlerinden Philip K. Dick’in “Alfa Ayının Kabileleri” isimli eseri yeni baskısıyla raflarda.

alfa ayinin kabileleri ust
- Reklam -
- Reklam -

Daha önce Metis Yayınevi’nden “Metis Bilimkurgu Dizisi”nin 33. ve son kitabı olarak çıkan roman, Alfa Yayınları etiketiyle yeniden raflara sürülüyor.

Aradan geçen 14 yılı aşkın bir süredir 2. baskı yapmadığı için günümüzde bulunması bir hayli zor olan kitaplar kategorisinde yer alan kitap, Philip Dick’in en sevilen eserlerinden biri olma özelliğini taşıyor.

Geçtiğimiz yıl aynı kadere sahip olan Gökteki Göz isimli Philip Dick kitabını yayımlayan Alfa Yayınları, gelecek adına bilimkurgu okurlarının umudu olmaya devam ediyor.

- Reklam -

Alfa Ayının Kabileleri’nin tanıtım metni şöyle:

alfa-ayinin-kabileleriAlfa sisteminin üçüncü ayı yıllarca Arzlı hastaların kaldığı bir akıl hastalıkları hastanesi olarak kullanılmıştır. Alfa İmparatorluğu ve Arz arasındaki savaşta, hastalar ayın kontrolü ele geçirir ve kendi toplumlarını kurarlar. Depresifler, şizofrenler, paranoyaklar, manikler ve diğer akıl hastalarının kabileler halinde yaşadığı bu çılgın toplum dünyadan gelen istila tehlikesi karşısında birleşir. Bu sırada dünyada bir CIA ajanı olan Chuck Rittersdorf ve eşi Mary tatsız bir biçimde boşanırlar. Chuck’ın Mary’yi öldürme planlarının içine bir televizyon şovu komedyeni, similakrumlar, CIA, dünya-dışı çeşitli varlıklar ve Alfa ayının kabileleri karışır.

- Reklam -

Philip K. Dick’in dünyasında deliler akıllılara pek çok şey öğretebilir.

Tıpkı Metis baskısında olduğu gibi kitabın çevirmeni Tuna Erdem. Eski çevirinin gözden geçirilmiş versiyonu ile raflardaki yerini alan kitap, bilimkurgu severlerin ilgisini bekliyor.

Darısı Alfa’ya bağlı bir yayınevi olan Büyülü Fener’in uzun bir süredir yayımlamasını beklediğimiz Philip K. Dick Toplu Öyküleri’nin 3. cildine.

Bahri Doğukan Şahin

1995, Erzurum. Küçük yaşlarımdan itibaren fantastik şeylere merakım vardı. Bunun önünü açan ve bugünkü ben olmamı sağlayan Pokemon, Digimon, Harry Potter ve Yüzüklerin Efendisi gibi serilere minnettarım. Zamanla bu ilgi bilimkurguya kaydı. Sinemaya ve sürpriz yumurtalara olan ilgim de azımsanmayacak boyutta. Şu sıralar amatör haberci ruhumu profesyonel boyuta taşımak uğruna çabalıyor, Kayıp Rıhtım ve Bilimkurgu Kulübü gibi platformlarda yazmaya devam ediyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

ben robot ust

Asimov’un “Ben, Robot”u Bilimkurgu Klasikleri’nden Çıkıyor!

yabani kasim 2016 ust

Yabani Dergi’nin Kasım Sayısı Çıktı