in ,

Yeni Studio Ghibli Filmi Aya to Majo Geliyor

Studio Ghibli yeni filmi Aya to Majo ile geliyor. Goro Miyazaki’nin yöneteceği film yılın son aylarında NHK kanalında yayınlanacak.

Aya to Majo Yeni Studio Ghibli Filmi
- Reklam -
- Reklam -

Studio Ghibli denildiğinde akla ilk olarak Hayao Miyazaki filmleri gelir. Hatta uzun süredir beklenen How Do You Live? filminin vizyona girmesi için daha uzun bir süre bekleyeceğimizi henüz öğrenmiş ve üzülmüştük. Ancak sonuçta 35 yıllık köklü bir şirket olan Ghibli, sadece Miyazaki değil, birçok yönetmenin filmlerini izleyicilere buluşturdu. İşte onlardan biri daha olan Aya to Majo (Aya and the Witch), Hayao Miyazaki’nin oğlu Goro Miyazaki’nin yönetmenliğinde NHK kanalında yayınlanmaya hazırlanıyor. Yapım ayrıca Cannes Film Festivali’nin bu yılki seçkin filmleri arasında yer alıyor.

Diana Wynne Jones’un Earwig and the Witch adlı çocuk romanından uyarlanan yapım aynı zamanda Studio Ghibli’nin 3D3G teknolojisinde hazırlayacağı ilk film olma özelliğini de taşıyor. Goro Miyazaki her ne kadar filmin yönetmeni olarak görev alıyor olsa da, babası Hayao Miyazaki de projenin planlamakla görevlendirilmiş.

Aya to Majo, Studio Ghibli ve Diana Wynne Jones isimlerinin birlikte anıldıkları ilk yapım olmayacak. Wynne Jones ayrıca Hayao Miyazaki’nin senaryolaştırıp yönettiği 2004 yılında çıkan Howl’s Moving Castle (Yürüyen Şato) adlı romanı da yazmıştı. 2011 yılında aramızdan ayrılan yazarın kitabından uyarlanan film, o dönem En İyi Animasyon dalında Oscar Ödülleri’ne aday olmuştu.

- Reklam -

Yeni Studio Ghibli Filmi “Aya to Majo”nun Yayın Tarihi Belli mi?

Yeni Studio Ghibli Filmi   Goro ve Hayao Miyazaki
Goro ve Hayao Miyazaki

Wynne Jones’un romanında Earwig adlı küçük kız bir yetimhanede yaşıyor ve ardından bir cadı tarafından evlat ediniyor. Normalde korkması gerekirken ürkütücü eve götürüldüğünde oldukça keyif alıyor. Oldukça akıllı bir çocuk olan Earwig, dehteşe düşmek yerine yeni durumunun efendisi olmaya kararlı şekilde bir maceraya girişiyor.

Çocuk romanının Studio Ghibli versiyonunda Earwig’in adı adı Aya olarak değiştirildi. Ancak stüdyo senaryonun diğer revizyonlarına ait farklı bir detay vermedi.

- Reklam -

Aya to Majo vizyon tarihi henüz kesin olarak açıklanmış değil. Kış aylarında yayınlaması beklenen film NHK kanalı ve NEP (NHK Enterprises) ortak yapımı olarak gösterilecek. Ayrıca doğrudan televizyon kanalında gösterime girmesi beklenen yapımın Japonya’da sinemalarda gösterilme gibi bir planı şu an için yok. Filmin uluslararası yayın hakkı ise Fransa’daki Wild Bunch şirketi tarafından satın alındı. Yapım Cannes Film Festivali’nde de gösterime girecek. Bunca bilgi olmasına rağmen herhangi bir fragman veya görsel henüz yayınlanmadı.

Yeni bir Diana Wynne Jones eserinin daha Studio Ghibli tarafından beyaz perdeye kazandırılmasına siz nasıl bakıyorsunuz? Yürüyen Şato kadar ses getirmese de dikkat çekeceğini düşünüyor musunuz? Kayıp Rıhtım Forum üzerinden yorumlarınızı bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Toy Story 4 Yönetmeni, Malamander Kitabını Sinemaya Uyarlayacak

Kaynak: Variety

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Starlink Nedir?

Starlink Nedir: Elon Musk’ın Uydu İnternet Ağı Hakkında Tüm Merak Edilenler

DUNE film

Dune Görüntü Yönetmeni: “Star Wars İlhamını Dune’dan Aldı”