in

CIA ve Paris Hilton, Mamutları ‘Diriltecek’ Bir Teknolojiye Yatırım Yaptı

CIA ve Paris Hilton başta olmak üzere birçok kurum ve kişinin desteklediği teknoloji ile yünlü mamut dahil soyu tükenen bazı hayvanların geri getirilmesi amaçlanıyor.

cia paris hilton soyu tükenen mamut
- Reklam -
- Reklam -

CIA ve Paris Hilton, mamutları diriltebilecek bir teknolojide bir araya geliyor. Bir risk sermaye şirketi, soyu tükenmiş türleri geri getirmek üzere harekete geçti.

Colossal Biosciences adını taşıyan Dallas merkezli biyoteknoloji şirketi, soyu tükenen hayvanları canlandırma misyonlarını uzun süredir dile getiriyor.

Bu ay yayınlanan halka açık bir portföyde tespit edilen verilere göre, CIA (ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı) başta olmak üzere birçok önemli kurum ve kişinin finanse ettiği şirket; yünlü mamut ve Tasmanya kaplanı gibi soyu tükenen canlıları geri getirebilecek bir teknolojiye yatırım yaptı.

- Reklam -

George Church ve Ben Lamm’in kuruculuğu üstlendiği şirketin yatırımcıları ise yüksek profilleri ile dikkat çekiyor. Başta ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı’nın desteklediği projede, ünlü model Paris Hilton, milyarder girişimci Peter Thiel, yazar Tony Robbins ve finansman yönetim şirketi Winklevoss Capital gibi önemli paydaşlar bulunuyor.

CIA ve Paris Hilton’ı Buluşturan Proje, İklim Değişikliğini Durdurmaya Yardımcı Olabilir

Colossal Biosciences şirketi, soyu tükenmiş canlıların geri getirilmesinin yerel ekonomileri destekleyeceğini ve karbon dengelemesi üzerinde net bir pozitif etki yaratarak iklim değişikliğinin etkilerini tersine çevirmeye yardımcı olacağını savunuyor.

mamut cia paris hilton soyu tükenenler

Colossal’ın kurucu ortağı George Church, neslin tükenmesiyle ilgili 2019 tarihli bir tartışmada, mamutları geri getirmenin gösteriş amaçlı olmadığını kaydetti. Mamut neslinin yok edilmesiyle ilgili araştırma, Asya fillerinde görülen herpes virüsünün tedavisine de yardımcı olacak sonuçlar doğurabilir. Dolayısıyla şirket, bu hayvanları geri getirmeyi başaramasa da gen dizilimi üzerindeki araştırmalarla günümüzdeki başka problemlere çözüm üretmeyi başarabilir.

Öte yandan CIA tarafından finanse edilen ve kâr amacı gütmeyen In-Q-Tel şirketi, 20 sene önce ulusal güvenliğe yönelik teknolojilere yatırım yapmak için kurulmuştu. Fakat firmanın yöneticileri, bugün artık soyu tükenmiş hayvanların gen düzenleme teknolojileriyle de yakından ilgili. CIA, Colossal’a yatırımını da In-Q-Tel üzerinden yapıyor.

- Reklam -

mamut cia paris hilton soyu tükenen hayvan

In-Q-Tel, ilgili yatırım hakkında bir blog yazısında şu ifadeleri kullanıyor:

“Stratejik açıdan bakarsanız mesele mamutlardan çok genetik alanındaki yeteneklerimizle alakalı. Biyoteknoloji ve daha geniş anlamda biyoekonomi, insanlığın daha da gelişmesi için kritik bir öneme sahip.”

Sizce bu şirket hedeflerinde başarılı olabilecek mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Gizmodo

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Hayvan Hükümranlığı - Jean-Baptiste Del Amo kitap

Jean-Baptiste Del Amo’nun Modernite Eleştirisi “Hayvan Hükümranlığı” Türkçe Raflarında

house of the dragon türkiye yayın bein connect

HBO’nun “House of the Dragon” Dizisi Türkiye’deki Yayıncısını Buldu