in

Meksika’da Binlerce Yıllık Mamut İskeletleri Bulundu

Meksika’nın başkentinde gerçekleştirilen havaalanı inşaası sırasında, binlerce yıllık mamut iskeletlerine ve tuzaklarına rastlandı.

Mamut
- Reklam -
- Reklam -

Filgiller ailesinin nesli tükenen canlılarından mamutları bugün yalnızca beyaz perdede görebiliyoruz. Bilimsel adları Mammuthus olan ve soyları çoktan tükenmiş olan mamutlara dair yeni detaylar Meksika’da keşkefildi.

Meksika’da geçtiğimiz çarşamba günü arkeologlar tarafından konuya dair bir açıklama yapıldı. Söylenenlere göre araştırmacılar, havaalanı inşaatı sırasında 14 mamuta ait iskelet bulunduğunu doğruladı. Bununla birlikte asıl ilgi çekici olan detay ise, mamut iskeletlerinin yanında bulunan ve insanların mamut avlamak için kullandıkları tuzaklara dair kalıntılardı.

Orta Meksika olarak anılan bölgede keşfedilen sekiz yüz parça kemiğin, on dört mamuta ait olduğu doğrulandı.

- Reklam -

Mamut Kemikleriyle Birlikte Avcıların Tuzaklarına da Ulaşıldı

Meksika’nın başkentinde inşası süren havaalanı kazıları sırasında bulunan kemikler ve yanlarındaki mamut tuzakları; bir ilki işaret ediyor olabilir. Arkeologlara göre bu tuzaklar dünyanın ilk mamut tuzağı olarak kayıtlara geçti.

Meksika’nın Ulusal Antropoloji ve Tarih Enstitüsü tarafından yapılan açıklama, gerçekleştirilen buluşu; türünün en büyük bulgusu olarak nitelendiriyor.

- Reklam -

Luis Cordoba adlı arkeolog, binlerce yıl boyunca mamutların bu coğrafyada yaşadığını, sürüler halinde büyüyüp çoğaldığını ve diğerleri tarafından avlandığını dile getirdi.

Bulunan kemiklerden yola çıkarak araştırmacılar bölgede beş farklı mamut sürüsünün yaşadığı görüşüne vardı. Kemiklerin yanında, onları avlayanların izlerine rastlamak da bu keşfi diğer buluntulara nazaran daha farklı bir yere konumlandırdı.

Tultepec olarak da anılan bu bölgede, daha önce 1970 senesinde de yine bir kazı sırasında tesadüfen mamut iskeletlerine rastlanmıştı. O zamanki kazının sebebi ise metro inşaatıydı.

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for LordKratos LordKratos dedi ki:

    Buzul çağında mamut neslinin yok olması saçma değil mi ? Bu hayvanlar zaten soğuk iklim hayvanı.

  2. Avatar for Kotununiyisi Kotununiyisi dedi ki:

    Buzul çağı sonunda iklim değişikliği ve avlanmayla tükeniyor.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Scream

Scream Oyuncuları Devam Filmine Sıcak Bakıyor

nicolas cage lovecraft film

Nicolas Cage’li Lovecraft Filminden Fragman Yayınlandı