in ,

Corona Virüsü’nden Korunma Yolu: Mr. Spock’ın Vulcan Selamı!

Corona Virüsü dünyayı etkisi altına almaya devam ederken el sıkışma yerine geçebilecek Mr. Spock’ın Vulcan Selamı gündeme geldi.

Corona Virüsü Vulcan Selamı
- Reklam -
- Reklam -

Çin’in Wuhan kentinde baş gösteren ve kısa zamanda tüm dünyayı etkisi altına alan Corona Virüsü, can almaya devam ediyor. Dünya genelinde 3.300’den fazla insanın hayatını kaybettiği Covid-19 salgını için ülkeler de çeşitli önlemler almayı sürdürüyor. Vatandaşlar ise virüsten kaçınmanın bir yolunu da el sıkışmaları azaltmak olarak görüyor. Bu noktada ise Mr. Spock’ın Vulcan Selamı devreye giriyor!

Hükûmetler karantinalar, durdurulan üretimler, kapatılan/ertelenen etkinlikler ve fuarlarla önlemler alsa da halkın da kendince bazı çözümleri oluyor. İnsanla doğrudan temasın, virüsün bulaşma ihtimalini artırması pek çok yerde vatandaşları yeni önlemlere itti. Kimi, evinden hiç çıkmamayı tercih ederken bazısı da maskelerle kendince önlemler aldı. İşte bunlardan birisi de uzaktan selamlaşmanın güzel alternatiflerinden birisi olan Mr. Spock’ın Vulcan Selamı oldu.

Virüsün en çok can aldığı ülke olan Çin’de, vatandaşların bulduğu ilk alternatif selamlaşma yöntemi “ayakla” olmuştu. El sıkışmak yerine ayaklarını birbirlerine vuran Çinliler kısa sürede sosyal medyada gündem oldu.

- Reklam -

https://twitter.com/V_actually/status/1233785527788285953

Corona Virüsü ile Mücadeleye Esprili Bir Yaklaşım: Vulcan Selamı

Şimdiyse daha zor olsa da bu stresli günlerde insanları biraz keyiflendirecek bir selamlaşma şekli gündemde. İlk olarak 1966 senesinde yayınlanmaya başlayan Star Trek (Uzay Yolu) dizisinde karşımıza çıkan bir ırk olan Vulkanlar, kendilerine has bir selamlaşma yöntemi geliştirmişti.

Kararlarında, duygusallıktan son derece uzak olan ve akıl / mantık ilkelerinden şaşmayan Vulcan ırkının selamlaşması ise yıllar içinde popüler kültürün önemli bir parçası haline geldi.

Corona Virüsü Vulcan Selamı

2015 yılında hayatını kaybeden Leonard Nimoy’nin (Star Trek dizisinin Mr. Spock’u) icat ettiği selamlaşma şekli, işaret parmağı ve orta parmağının, yüzük ve serçe parmağından iki yana ayrılması ile yapılıyor. Bu hareketin günümüzdeki karşılığı ise daha çok barış ve uzun bir hayat dileğiyle anılıyor.

Star Trek Aktörü George Hosato Takei de Vulcan Selamı’nı Tercih Ediyor

Star Trek yapımlarında uzun yıllar Sulu karakterine hayat veren George Takei de “daha uzun yaşamak ve başarılı olmak” için bu hareketi tavsiye eden bir Tweet paylaştı:

- Reklam -

Takei son yıllarda The Terror, Robot Chicken ve Fresh Off the Boat gibi yapımlarla karşımıza çıkıyor.

İlk bakışta herkesin kolayca yapmasının pek de mümkün olmadığı hareket, biraz pratiğe de ihtiyaç duyuyor. Diziden ilgili hareketi içeren bir pasaj için aşağıdaki videoya göz atabilirsiniz.

Vulcan Selamı Nasıl Yapılır?

YouTube video

Ne dersiniz? Vulcan Selamı, Corona Virüsü salgını sonrası el sıkışmanın yerini almakta başarılı olabilir mi? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.


* Corona Virüsü Sonrası Hayalet Kente Dönen Wuhan Şehrini Anlatan Kısa Film

Kaynak: Cnet

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

What We Do in the Shadows 2. Sezon Fragman

What We Do in the Shadows 2. Sezon Fragmanı: Vampirler Aramızda!

Luigi Pirandello - Yeni Elbise

İtalyan Edebiyatının Usta Yazarı Luigi Pirandello “Yeni Elbise” ile Türkçede