in

NASA, UFO Arayışında Hızını Artırıyor: Uzaylı Araştırmalarına Yüksek Öncelik Verilecek

NASA, UFO arayışı çalışmalarına her geçen gün daha fazla öncelik veriyor. Uzay ajanslı, “tam güç” moduna geçmiş durumda.

NASA, UFO Arayışı Konusunda Hız Kazandı
- Reklam -
- Reklam -

NASA, UFO arayışlarında vitesi artırıyor. Ajans, geçen haziran ayında ayında UFO’lara veya yakın zamanda yeniden markalaştırıldığı adıyla UAP’ye (Unidentified Aerial Phenomena / Tanımlanamayan Hava Olayları) bilimsel bir çalışma alanı açacağını duyurdu.

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi, her ne kadar James Webb Teleskobu gibi evreni daha net görebileceğimiz sistemlerle ve Mars’a gidiş için gerekli çalışmalarla uğraşsa da, dünya dışı yaşam arayışını da bir kenara bırakmış değil. Ajans yetkililerin ana hedeflerinden biri de, mevcut UFO verilerini belirlemek ve karakterize etmek, gelecekte gözlemleri toplamanın en iyi yollarını ortaya koymak ve şaşırtıcı gökyüzü hakkındaki anlayışımızı ilerletmek için bu verileri nasıl kullanabileceğini belirlemek olacak.

Yeni çalışma, New York’taki Simons Vakfı başkanı astrofizikçi David Spergel tarafından yönetiliyor. Bu sonbaharda başlaması ve yaklaşık dokuz ay sürmesi planlanan çalışmanın yaklaşık 100 bin dolara mal olması bekleniyor. Yetkililer, Bilim Misyonu Müdürlüğü’nün (SMD) çeşitli projelerinin tartışıldığı bir “belediye toplantısı” sırasında NASA’nın bu programa uymak için çok çalıştığını söyledi.

- Reklam -

NASA, UFO Arayışına Bilimsel Bir Yön Kazandıracak

NASA, UFO Arayışı Konusunda Hız Kazandı

NASA’nın Bilim Misyonu Direktörlüğü Araştırmalardan Sorumlu Müdür Yardımcısı Daniel Evans, UFO arayışı çalışması için hazırlıklara “tam güçle gittiklerini” söyledi. Öncelikle bir çalışma panelinin olacağını ve bunun 15 ila 17 kişiden oluşacağını söyleyen Evans, şöyle devam etti:

“Bu bizim için gerçekten önemli ve buna yüksek öncelik veriyoruz. Bu kişiler dünyanın önde gelen bilim insanları, veri pratisyenleri, yapay zekâ pratisyenleri, havacılık güvenliği uzmanlarından bazıları olacak ve hepsi de bize bilimin ve verilerin tüm odağını UFO’ya nasıl yönlendireceğimizi anlatacaklar.”

Evans ve ekibi, ilk çalışma için en iyi adaylarını belirledi. NASA Yöneticisi Bill Nelson’ın onayıyla, çarklar artık panelistlerin resmi randevuları üzerinde dönmeye başlayacak.

- Reklam -

Daniel Evans ekiple olan çalışmayı ekim ayına kadar bitirmeyi planladıklarını söyledi. Ancak asıl planının çalışmayı söylediği tarihten önce tamamlamak olduğunu da sözlerine ekledi. Müdür yardımcısı son olarak şunları söyledi:

“NASA’nın UFO’ları ele alan bir çalışmaya öncelik vermesi gerçekten benzersiz bir durum. Çünkü bilim ve veri araçlarını gökyüzünde neler olabileceğini ayırt etmek için nasıl kullanacağımızı biliyoruz. Ayrıca dürüst olalım, başka hiçbir kurum halk tarafından bizim kadar güvenilir değil.”

NASA’nın UFO arayışı konusundaki bu vites artırması mevzusu hakkında sizler neler düşünüyorsunuz? Sizce bu durum, henüz halka açıklanmayan bir şekilde gerçekten de uzaylıların varlığının habercisi olabilir mi? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Space

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

3 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MelihAntepli MelihAntepli dedi ki:

    Ufoların varlığı kesin, saklamaya çalıştıkları da kesin ama nereye kadar :sweat_smile: Belki Bermuda Şeytan Üçgeni bile Ufolarla alakalı bir gizemdir.

  2. Avatar for ivy ivy dedi ki:

    1lse3e

  3. Avatar for Artorias Artorias dedi ki:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Peri Masalları - G. K. Chesterton

G. K. Chesterton’dan Peri Masalları Üzerine Bir Makale: “Periler Birçok Açıdan Gazeteciler Gibidir”

Elijah Wood Yellowjackets 2. sezon

Yüzüklerin Efendisi’nin Yıldızı Elijah Wood, “Yellowjackets”in 2. Sezon Kadrosuna Katıldı