in

Batman ve Ninja Kaplumbağalara Hazır Olun!

Geçtiğimiz yılların en çılgın çizgi roman ortaklıklarından Batman ve Ninja Kaplumbağalar, JBC Yayıncılık aracılığıyla bizlerle.

batman ninja kamlumbagalar ust
- Reklam -
- Reklam -

İtiraf edelim, küçükken hepimiz farklı evrenlerde yaşayan karakterleri karşı karşıya getirdiğimiz oyunlar oynamış, hayaller kurmuşuzdur. Hatta bazen onları beraber çalışırken bile düşlediğimiz olmuştur. Batman ve Ninja Kaplumbağalar da işte tam olarak bu hayallerden fırlamış gibi duruyor.

Krang ile Shredder, her zamanki gibi Ninja Kaplumbağalarla savaşırken bir anda bir kaza meydana gelir ve hem kahramanlarımız hem de ezeli düşmanları kendilerini bambaşka bir boyutta buluverirler: Gotham‘da… Krang ile Shredder vakit kaybetmeden bu alternatif boyuttaki teknolojileri toplamaya başlar. Onları durdurmaksa yine Kaplumbağalara düşecektir. Gelin görün ki Gotham’da bir suç işlendi mi Batman‘in bunu duymamasına imkân yoktur. Ama kara şövalyenin beklemediği şey karşısında insan gibi davranan mutantlar ve bir sürü kötücül ninja bulmaktır… İşin içine Katil Timsah, Casey Jones ve Poison Ivy gibi karakterler de girince işler iyice karışır.

6 fasiküllük Batman ve Ninja Kaplumbağalar’ın tüm sayılarını kapsayan cildin arka kapak yazısı şöyle:
batman ninja kaplumbagalar jbcYILIN EN BÜYÜK ORTAK ÇİZGİ ROMAN OLAYI!

- Reklam -

NEW YORK. Ninja Kaplumbağalar hem korkunç Foot Clan ve liderleri Shredder’la hem de General Krang’in uzaylı güçleriyle savaşırken hayatlarının mücadelesini veriyor… ve bu da tam olarak Krang’ın planladığı şey. Artık tek bir boyutsal sapma onu aynı anda en büyük rakiplerinin tamamından kurtarabilir.

GOTHAM. Penguin, Killer Croc, Ra’s al Ghul ve niceleri yüzünden Batman adındaki pelerinli kahraman şehri korumakla fazlasıyla meşgul. Aniden karşısına yeni bir düşman çıkıyor– Gotham’a gönderilen ve olaylardan bihaber olan bir dünyaya salıverilen Shredder ve ninja takipçileri. Şimdi evlerine geri dönmelerini… ve bu sırada Batman’in en ölümcül düşmanlarının da yardımıyla Gotham’ı fethetmelerini sağlayacak teknolojinin peşindeler.

- Reklam -

Fakat kahramanlar sayısız şekle bürünebilir ve Kara Şövalye yalnız savaşmıyor. Pelerinli Süvari Leonardo, Donatello, Michelangelo, Raphael ve Splinter Usta ile güçlerini birleştirdiğinde Yarasa, Sıçan ve Kaplumbağalar iki boyutun en vahşi kötülerini alt edebilecek mi?

DC Comics ve IDW Publishing, James Tynion IV (DETECTIVE COMICS) tarafından yazılan, Freddie Williams II (ROBIN) tarafından çizilen BATMAN/NİNJA KAPLUMBAĞALAR’ı gururla sunar.
Cildin çevirisi Hasan Süpürgeci‘ye, editörlüğüyse Aslı Dağlı‘ya ait. Ön okumasına buradan ulaşabileceğiniz çizgi roman 18 Şubat‘ta satışa sunulacak. Cildin kapaklarından bazılarının Ninja Kaplumbağalar’ın yaratıcısı Kevin Eastman tarafından çizildiğini de belirtelim.

Batman ve Ninja Kaplumbağalar yurt dışında hayli olumlu tepkiler almış ve daha sonra 6 fasiküllük yeni bir maceraya daha kavuşmuşlardı. Belki ileride onu da görürüz, kim bilir?

M. İhsan Tatari

Yirmi yılı aşkın bir zamandır fantastik edebiyat, bilimkurgu, çizgi roman ve bilgisayar oyunlarıyla haşır neşir oluyor.

Fantastik edebiyat alanında dört basılı kitabı bulunan yazar, Kayıp Rıhtım'ın yanı sıra Oyungezer dergisinde de serbest yazar olarak çalışmakta, çeşitli yayınevlerinde çevirmen ve editör olarak görev almaktadır.

7 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Asli_Dagli Asli_Dagli dedi ki:

    Ya bu kitap o kadar eğlenceliydi ki. Bir akşam, “Edisyonuna başlayayım da yarın da devam ederim, olmadı ertesi gün teslim ederim,” diye bilgisayarın başına oturdum. Derken bir baktım ki kitap bitmiş ve ben bitene dek başından kalkmamışım:)

  2. Avatar for mit mit dedi ki:

    Yaa, deme öyle şeyler :drooling_face::drooling_face::drooling_face:

  3. Avatar for Asli_Dagli Asli_Dagli dedi ki:

    Hakikaten ya. Çok uzun zamandır en eğlenerek editlediğim çizgi roman oldu.

  4. Avatar for Estranged Estranged dedi ki:

    Bu arada, şu kapak benim isteğim sayesinde basıldı. Kendimle gurur duyuyorum.

  5. Avatar for mit mit dedi ki:

    Nasıl oluyor o? :slight_smile: Merak ettim.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2 cevap daha var.

cesur yeni dunya grant morrison ust

Cesur Yeni Dünya Dizisi Nihayet Onayı Kaptı

olum gunun kutlu olsun cekilis

Çekiliş: “Ölüm Günün Kutlu Olsun 2” Filminin Özel Gösterimine Davetlisiniz!