in

Chew Çizgi Romanları 6. Cilt “Kafa Yapan Kekler” ile Sürüyor

Chew çizgi romanlarında sıra 6. basamak olan “Kafa Yapan Kekler” cildinde. Marmara Çizgi etiketiyle Türkçeleştirilen seri devam ediyor.

Chew 6 Kafa Yapan Kekler
- Reklam -
- Reklam -

Gıdalardaki psişik izlenimlerden yola çıkarak suçluları çözen ajan Tony Chu’nun maceralarının anlatıldığı Chew çizgi romanları Türkçedeki yolculuğuna devam ediyor. Serinin 6. cildi “Kafa Yapan Kekler” dilimize kazandırıldı.

İlk sayısı 2009 yılında çıkan ve toplamda 60 sayı yayımlanan Image Comics serisi Chew, John Layman tarafından yazılıp Rob Guillory imzasıyla çiziliyor.

Eisner ödüllü serinin 60 sayısı, toplam 12 cildin içerisinde okurun karşısına çıkıyor. 12. cilt orijinal dilinde 2017 yılında yayımlandı.

- Reklam -

Serinin kitapları ise dilimize Marmara Çizgi etiketiyle kazandırılıyor. “Kafa Yapan Kekler” ile dizi böylelikle yarılanmış oluyor. Habere konu olan cilt 26 ve 30 arasındaki sayıları ve “Chew: Gizli Ajan Poyo” adlı kısa hikâyeyi içeriyor.

Kitabın arka kapak tanıtımı aşağıdaki gibi.

Chew Bölüm 6: Kafa Yapan Kekler | Arka Kapak

Chew 6 Kafa Yapan KeklerTony Chu -yediği şeylerden psişik imgelemler alma yeteneğine sahip sibopat federal ajan bir hastanenin acil durum ünitesinde hayata tutunmaya çalışırken sahneyi ikiz kardeşi Toni alıyor. Toni esasında sibovoyant, yani yediği her şeyin geleceğini görebiliyor ve son zamanlarda korkunç şeyler gördü. New York Times Çok Satanlar Listesi müdavimi, Harvey ve defalarca Eisner ödülü kazanan, polisler, haydutlar, aşçılar, yamyamlar ve medyumlarla ilgili bu seride yeni bir hikâye başlıyor. Bu ciltte #26-30 arasındaki sayılar ve Amerikanın kalbini çalan kısa hikâye, CHEW: GİZLİ AJAN POYO bir araya getirilmiştir.

- Reklam -

Tulgan Köksal’ın çevirdiği çizgi romanın editörlüğü Cenk Könül’e ait. 152 sayfadan oluşan cilt Nisan 2020 itibarı ile raflardaki yerini alıyor.

2010 yılında The Walking Dead uyarlamasıyla da bilinen Circle of Confusion şirketi, Chew’i Showtime için televizyona uyarlamaya karar vermişti. Ancak 2013 senesinde serinin yaratıcısı John Layman, bu karardan vazgeçildiğini duyurmuştu. Çizgi roman uyarlaması yapımların giderek sıklaştığı şu günlerde, Chew için de bir hamle gelecek mi hep birlikte göreceğiz.

Peki siz bu seri ile daha önce tanışmış mıydınız? Image Comics çizgi romanları arasında Chew sizin de favoriniz mi? Olası bir dizi uyarlamasına nasıl yaklaşırsınız? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşmayı unutmayın.


* Fantastic Four: Stan Lee ve Jack Kirby’den Marvel’ın Büyülü Yanı

Devrim Beyaz

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü mezunuyum. 2016'dan beri serbest editörlük yapıyor, çeşitli internet siteleri ve dergiler için haber ve incelemeler kaleme alıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Çingeneler Zamanı Replikleri

Çingeneler Zamanı Replikleri: Emir Kusturica’nın Başka Kapıları

Türkiye Sahaf Kolektifi

Türkiye Sahaf Kolektifi: “Koronavirüs Hayaleti Üzerimizde Dolaşıyor”