in ,

Ünlü Çizgi Roman Yayıncısı Dark Horse, İsveçli Oyun Şirketine Satıldı

Dark Horse Comics, İsveçli video oyun şirketi Embracer Group’a satıldı. Ünlü çizgi roman markası Sin City, Hellboy ve Umbrella Academy gibi önemli serilerin yayıncısı olarak biliniyor.

dark horse comics satıldı
- Reklam -
- Reklam -

Dark Horse Comics, İsveçli oyun şirketi Embracer Group’a satıldı. Sin City, Hellboy, Buffy the Vampire Slayer ve Conan gibi sevilen çizgi romanları okur ile buluşturan ünlü yayınevi gelecek projeler konusunda ipuçları da verdi.

Marvel ve DC sonrası çizgi roman sektöründe önemli isimlerden olan Dark Horse Comics el değiştirdi. Joy Operations, Cloaked ve Mazebook gibi halihazırda devam etmekte olan çizgi roman serileri ile adından söz ettiriyor. Ayrıca şirket Star Wars, Avatar the Last Airbender, Mask, Stranger Things, Hellboy ve Sin City gibi oldukça önemli çizgi roman serilerinin haklarını da elinde barındırıyor. Bu açıdan Embracer Gruop tarafından satın alınması bu tür eserlerin oyun ve televizyon adaptasyonlarının yapılması konusunda oldukça önemli.

Embracer Gruop halihazırda Gearbox Software, THQ Nordic, Saber Interactive, Koch Media, Deep Silver ve Coffee Stain Studios gibi alt kuruluşları bünyesinde barındırıyor. Bununla birlikte oyun devi şirket masa ve kart oyunları üreticisi Asmodee şirketini satın alarak dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Şimdi ise Embracer Gruop çizgi roman şirketi Dark Horse Comics’i bünyesine katarak yeni bir alana geçiyor.

- Reklam -

dark horse comics çizgi roman

Şirket, ünlü çizgi roman yayıncısını satın alarak “ayrı medya kuruluşları arasındaki iletişimi güçlendireceğini, çizgi roman, film ve televizyon dizileri gibi içeriklerin üretilmesine farklı bir bakış açısı sunacağını” düşünüyor. Ayrıca Embracer Group yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Buna ek olarak Dark Horse’un fikri mülkiyetine sahip olduğu el değmemiş eserleri oyunlar için inanılmaz bir alan oluşturuyor. Ayrıca Dark Horse Comics ve Entertainment’ın Embracer Group ile eş güdümlü olarak çalışabilecek olması birçok olanağı beraberinde getiriyor.”

Satın Almadan Dark Horse Comics Serilerinin Etkilenmesi Beklenmiyor

Embracer Gruop çizgi roman şirketinin kurucusu Mike Richardson’ın tüm payını satın almasına rağmen Richardson yönetici olarak görevine devam edecek.

- Reklam -

“Dark Horse tarihinde yeni bir adım atıyor olmaktan dolayı çok heyecanlıyım. Embracer bünyesindeki şirketlerle birlikte çalışıyor olmak sadece bizim için değil aynı zamanda diğer üreticiler için de büyük bir fırsat. Embracer yöneticisi Lars Wingefors ile yaptığım görüşmeler sonucunda fikirlerinden ve ekibinin şimdiye kadar ortaya koyduklarından oldukça etkilendim. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, şirketimizin geleceği hiç bu kadar parlak olmamıştı.”

Dark Horse geçen günlerde Star Wars’un haklarını almış ve evrende geçecek yeni seriler üzerinde çalıştıklarını duyurmuştu. Şirket Marvel’dan bağımsız olarak yeni serilerle hikâyelerine devam ediyor.

Siz Dark Horse Comics’in el değiştirmesi konusunda ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum adresinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: IGN

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

yamyamlık ile suçlanan adam James David Russell

Yamyamlıkla Suçlanan Adam, ‘Kendini İyileştirmek için’ Kurbanını Yemeyi Tercih Etmiş

Death on the Nile vizyon tarihi fragman

Agatha Christie Uyarlaması “Death on the Nile” Filminden Vizyon Tarihi ve Yeni Fragman