in

Doctor Strange Sonrası Yeni Sorcerer Supreme Belli Oldu

Doctor Strange’in ölümü sonrası Marvel evrenini kadim kötülere karşı koruyacak olan yeni Sorcerer Supreme belli oldu.

Doctor Strange Sorcerer Supreme
- Reklam -
- Reklam -

Doctor Strange ölümü sonrası yeni Sorcerer Supreme belli oldu. Marvel evrenini mistik kötülerden koruma görevi artık Clea’nın omuzlarında. Jed MacKay ve Marcelo Ferreira tarafından kaleme alınan Strange çizgi romanının ilk sayısında büyücü Clea, Sorcerer Supreme cübbesini devralıyor.

Doctor Strange beyaz perdede Marvel evreninin karizmatik karakteri olarak önemli bir yere sahip. Özellikle izleyicisiyle henüz buluşan Spider-Man: No Way Home filmi ile dikkatleri üzerine çekiyor. Ancak büyücü süper kahramanımız, çizgi roman evreninde ölümün soğuk dokunuşuyla çoktan tanışmış durumda. 2021 yılında yayınlanan The Death of Doctor Strange çizgi romanları Stephen Strange’in son macerasını konu alıyor.

Beş sayılık bu önemli eserin devamı olarak yayımlanan Strange çizgi romanı ise Doctor Strange’in ölümü sonrasını konu alıyor. Moon Knight serisinden tanıdığımız Jed MacKay serinin yazarlığını üstlenirken Amazing Spider-Man’in tanınan ismi Marcelo Ferreira çizimleri yapacak.

- Reklam -

Jed MacKay yaptığı açıklamada yeni serinin yeni maceralar ve yeni kötüler ile birlikte geleceğini duyurdu.

“The Death of Doctor Strange’in kıyamet benzeri olaylarından sonra 177A Bleecker Sokağı’nda yeni bir Sorcerer Supreme ve yeni bir Doctor Strange olan Clea Strange var. Ve mistik Blasphemy Örgütü ile ya da ölmemiş süper-yaratıklarla savaşmadığı zamanlarda kendisinin olanı geri getirmeye çalışıyor: Yani Stephen Strange’i. Clea bir Faltine yani savaş lordlarının ve dünya-fatihlerinin ırkından geliyor. Ayrıca Dormammu ve Umar gibi akrabaları da var. Dolayısıyla arzularından geri durması için gizemli Harvestman gibi karakterlerden daha fazlası gerekecek.”

doctor strange yeni Sorcerer Supreme clea

Serinin Marvel tarafından paylaşılan özeti ise şu şekilde:

- Reklam -

“Clea yakın zamanın hatıraları tarafından esir alınmış bir şekilde Stephen Strange’i ölümden döndürmeye çalışır. Ancak gizemli bir tarikat sihir evrenine saldırınca dünyanın gizemli tehditlerden koruyan tek isim olarak Sorcerer Supreme’in görevini yerine getirmek zorundadır. Clea Marvel evrenini daha önce götürmediği bir yere götürürken, bu muhteşem hikayeyi, yeni kötüleri ve inanılmaz sihirli dünyaları kaçırmayın!”

Doctor Strange ve Clea Zorlu Maceralarda Birlikte Savaşmışlardı

Clea ilk defa Strange Tales serisinin 126. sayısı ile okuyucularının karşısına çıkmıştı. Stan Lee ve Steve Ditko tarafından panellere aktarılan büyücü maceraları sonrasında Stephen Strange’in en büyük yardımcısı ve sevgilisi olmuştu. Dolayısıyla Clea’nın hikâyesi Stephen Strange ile oldukça iç içe. Dormammu’nun karanlık boyutta yaşayan takipçilerinden birisi olarak bu alternatif boyuttan geliyor. Ancak herhangi bir seride Clea’nın karanlık boyutta doğduğuna dair kesin bir bilgi verilmiyor. Strange, Dormammu’yu yendikten sonra Clea’yı bu boyuttan kurtarıyor. Kısa bir süre sonra ikili âşık olup evleniyor.

Sanctum Sanctorum’da eğitimlerini tamamlayan Clea, Sorcerer Supreme ile birlikte birçok macerasında yer alıyor. Karakter son zamanlarda kanon eserlerde yer almasa da MacKay, The Death of Doctor Strange serisi ile güçlü büyücüyü okuyucularla yeniden buluşturmuştu. Bununla kalmayıp Strange çizgi romanının ilk sayısıyla Clea’yı evrenin en güçlü büyücüsü yapmayı başardı. Geçen aylarda hazırladığımız Sorcerer Supreme alternatiflerine göz atmak için buraya tıklayabilirsiniz.

Siz yeni Sorcerer Supreme Clea hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Screen Rant

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Akuma_Blade Akuma_Blade dedi ki:

    Faltine irkindakilerin fiziksel bir formu yoktu diye biliyorum, acaba bir retcon mu geliyor?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

ufo savaş pilotu araştırma beyin

UFO’lar ile Karşılaşan Pilotların Beyinleri İncelendi: CIA’in İstediği Raporun Sonucu Dikkat Çekici

How I Met Your Father fragmanı

How I Met Your Father Dizisinden İlk Fragman Paylaşıldı