in ,

Pepe Le Pew’in Yaratıcısının Kızı, Karakterin Tecavüzü Meşrulaştırdığı Eleştirilerine Katılmıyor

Pepe Le Pew’i yaratan Chuck Jones’ın kızı, karakterin “tecavüzü meşrulaştırdığı” gerekçesiyle iptal edilmesine dair yorumlarını paylaştı.

Pepe Le Pew Kızı Tecavüz İtiraz Warner Bros
- Reklam -
- Reklam -

Warner Bros.’un tecavüzü meşrulaştırdığı görüşü nedeniyle fişini çektiği Pepe Le Pew karakterini yaratan Chuck Jones’ın kızı Linda Jones’tan eleştirilere yanıt geldi. Jones yapılan eleştirilere katılmadığını açıkladı.

Yakın gelecekte izleyiciyle buluşacak Space Jam 2 filminde izleyicinin karşısına çıkması beklenen çizgi karakterlerden birisi olan Pepe Le Pew, önce filmden; ardından da gelecekteki bütün yapımlardan çıkartıldı. Warner Bros., karakteri tecavüz eylemini meşrulaştıran hareketleri nedeniyle tamamen iptal etti.

Chuck Jones ve Michael Maltese tarafından yaratılan Looney Tunes karakteri ilk defa 1945 yılında tanıtıldı. Çizgi filmlerde her zaman aşkının peşinden koşan çizgili bir Fransız kokarca olarak karışımıza çıkıyordu. Ancak dişi hayvanlar kokusundan ve müdahaleci davranışından dolayı onunla aynı hisleri paylaşmıyordu.

- Reklam -

Pepe’nin maceraları genellikle onu ve sırtındaki beyaz şerit nedeniyle dişi bir kokarca zannettiği Penelope Pussycat adlı siyah kedinin maceralarını konu ediniyordu. Penelope türlü yollarla Pepe’den kaçmaya çalışıyordu ancak ünlü kokarca her seferinde onu yakalamayı başarıyordu.

Karakterin gelecekteki tüm Warner Bros. projelerinden çıkartılması ile birlikte Chuck Jones’un kızı Linda Jones, karakteri çevreleyen tartışmalardan bahsetti. Jones, karakterin tecavüz kültürünün normalleşmesine katkıda bulunduğunu iddia eden Charles M. Blow’un New York Times yazısına kesinlikle katılmadığını söyledi.

Linda Jones: “Babam asla böyle bir amaç güderek Pepe Le Pew karakterini yaratmadı”

Pepe Le Pew Tecavüz İptal

TMZ’ye konuşan Linda Jones, Pepe’nin izleyicilere asla kimseyi taciz veya tecavüz etmeleri için ilham vermediğini söyleyerek yapılan eleştirilere karşı çıktı.

- Reklam -

Chuck Jones’un kızı Pepe Le Pew’in eylemlerinin yalnızca modern standartlara göre değerlendirildiğinde sorunlu göründüğünü savunuyor. Yine de çizgi filmdeki hallerinin asıl amacının “saf komedi” olduğunu ve babasının asla kimseyi incitmek veya sapkın davranışlara ilham vermek istemediğini söylüyor.

Chuck Jones’un Looney Tunes karakterlerinin çoğu gibi, Pepe Le Pew de pop kültür eğilimlerinden ve kişiliklerinden esinlendi. Esas olarak Avrupa filmlerinde ve zamanın televizyonunda romantik arayış tasvirini taklit etti. Chuck Jones’un Pepe Le Pew ile asıl amacının erkeklerin şehvetli davranışlarına ışık tutmak olduğu iddia edilebilir. Ancak günümüzde çoğu kişi karakterin yaptıklarına itiraz ediyor.

Peki ya sizler bu konuda neler düşünüyorsunuz? Sizce gerçekten de karakter tecavüzü normalleştiriyor mu? Karakteri izlerken böyle bir düşünce ile yaklaşmış mıydınız? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizlerle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Movie Web

Hakan Tunç

Kocaeli Üniversitesi'nden mezun. Kitap okumayı, film izlemeyi ve özellikle animeleri çok sever.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for MustafaYildiz MustafaYildiz dedi ki:

    Chuck Jones ’un kızı Pepe Le Pew’in eylemlerinin yalnızca modern standartlara göre değerlendirildiğinde sorunlu göründüğünü savunuyor.

    Bu cümle aslında her şeyi özetliyor. Kadını da anlıyorum. Babasının yarattığı karakter sonuçta ve babasıyla bağdaştırıyor muhtemelen. Yine de zaman değişiyor.

  2. Avatar for EmrecanDogan EmrecanDogan dedi ki:

    Çocuklar için yapılmış bir çizgi film karakteri nasıl şiddeti, tecavüzü, tacizi ya da diğer kötü eylemleri normalleştirebilir ki? Tamamen saçmalık. Üstelik 1945 yılından beri yayınlanan bir karakter, boş SJW bu. Komedi olsun diye çizgi filmlere eklenen davranışların hepsini problemli kabul etmek lazım o zaman. Bugs Bunny kurnazlığı, şiddeti ve kazanmak için her şeyi yapmayı övüyor diyenler bile vardı. Tıpkı Scooby Doo, Welma’nın cinsel yönelimini merak etmek gibi bu da. Saçma.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Kırılca Adam - Edward Page Mitchell

H.G. Wells’ten Önce Zaman Makinesini İşleyen Edward Page Mitchell’dan Bilimkurgu Öyküleri: Kırılca Adam

Dünya Matematik Günü

3. Ayın 14. Günü: Dünya Matematik Günü