in

Superman ile İlgili Merak Edilen O “Hayati” Soru: Çelik Adam Dövme Yaptırabilir mi?

Superman neredeyse yenilmez bir karakter. Derisini delip geçebilecek şeyler oldukça sınırlı. Peki Çelik Adam dövme yaptırmak isteseydi bu nasıl mümkün olurdu?

Superman dövme
- Reklam -
- Reklam -

Superman belki de dövme yaptırmak isteyebilecek en son süper kahramanlardan biri. Adaletin ve doğrunun temsili olarak tüm insanlığa yol göstermek gibi bir amacı var. Fakat günün birinde kostümünde bulunan “S” harfinin dövmesini yaptırmak isterse basit iğneler bunun için yeterli olabilir mi? Sonuçta Çelik Adam nükleer patlamalardan kurtulmuş, sadece nefesiyle bile bombaların yönünü değiştirebilen bir karakter. Dövme iğneleri derisine temas ettiği anda eğilip bükülecektir.

Fakat iğnelerin derisini geçememesi problemin sadece bir yüzünü oluşturuyor. Diğer kısım ise dövme mürekkebinin kendisi. Kal- El’in bedeni, yabancı olacak ne varsa onu engellemek üzere gelişmiş durumda. Dolayısıyla iğneler bir şekilde derisini delip geçse bile Superman’in Kriptonlu DNA’sı deri altına enjekte edilmiş mürekkebi emip görünmesini engelleyecektir.

Çelik Adam her ne kadar girdiği çoğu savaştan galip olarak ayrılsa da bazı zayıflıkları var. Kriptonit bunların başında geliyor. DC Comics evreninin birçok kötüsü (ve iyisi) tarafından defalarca kez kullanılan bu element Superman’in ölümüne bile sebep olmuştu.

- Reklam -

Superman Sadece Bir Şekilde Dövme Yaptırabilir

Superman dövme

Dövmenin kalıcı bir şekilde deride kalabilmesi için iğnenin deri altına kadar girmesi, mürekkebin alana verildikten sonra deri bölgesinin kısmen de olsa iyileşmesi gerekiyor. Yani dövme yapılan yerin bir miktar yara olarak kalması gerekiyor. Fakat Superman’in bir diğer özelliği de tamamen iyileşebilmek. Dolayısıyla Çelik Adam’ın dövme yaptırabilmesinin yolu ya kriptonit elementinden yapılma bir iğne ya da dövme yapılırken etrafta kriptonit bulunması. Böylece Superman iğnenin deri altına girebileceği kadar zayıflamış olacaktır.

İğne ucunun kriptonitten olması gibi mürekkebin de içinde eser miktarda kriptonit olması gerekiyor. Aksi takdirde Çelik Adam tüm mürekkebi hızlı bir şekilde sisteminden atacaktır. Fakat böyle bir durumda da Superman’in dövme yaptırdığı bölge yaralanmalara oldukça açık hale gelecektir. Dahası kronik bir şekilde Kriptonit’e maruz kalan bedeni bir süre sonra güçsüz düşecektir.

- Reklam -

Çelik Adam’ın tüm bunları göz önünde bulundurduğunu varsayarsak vücudunun herhangi bir yerine kocaman bir S harfi yaptırmayacaktır. Eğer pazılarına annesinin ismi “Martha” yı kazıtmak isterse şimdilik tek alternatifi eski usul silinebilir geçici dövmeler gibi görünüyor… Belki böylece Batman ile bir sonraki kapışmaları daha kısa sürebilir.

Sizce Superman dövme yaptırsaydı bu ne olurdu? Tahminlerinizi Kayıp Rıhtım Forum adresinden paylaşın.

Kaynak: Screen Rant

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Pardus Pardus dedi ki:

    Tanıdığım çok iyi bir dövmeci var. :smiley:

    ezgif.com-gif-maker (1)

  2. Avatar for OgiWanKenobi OgiWanKenobi dedi ki:

    Gönderme var, selam çakmışlaar! :smiley: Kesinlikle DC Evreninde daha iyi bir dövmeci bulabileceğini ben de sanmıyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Sophie Turner, The Staircase Dizisi Oyuncu

Game of Thrones’un Yıldızı Sophie Turner, The Staircase Dizisinin Kadrosunda

Film Müzikleri

Sinema Dünyasından Hafızalara Kazınan 15 Film Müziği