in

Game of Thrones Yazarı Diziyi Eleştirdi

Game of Thrones dizisine ilham veren Buz ve Ateşin Şarkısı serisinin yazarı George R.R. Martin, dizi hakkındaki eleştirilerini dile getirdi. Martin’e göre en az 5 sezona daha ihtiyaç vardı.

Game of Thrones
- Reklam -
- Reklam -

George R.R. Martin dünya çapında milyonlar satan epik fantazi türündeki Buz ve Ateşin Şarkısı (Ice and Fire) serisinin yazarı. Aynı zamanda seriden uyarlanan Game of Thrones dizisinin de yaratıcısı. Hal böyle olunca yaptığı her açıklama, olduğundan fazla yankı uyandırıyor.

Bizler serinin son iki kitabını beklerken, Martin de dizi hakkında yeni açıklamalarla gündeme gelmeye devam ediyor. Diziye olan memnuniyetsizliğini hiçbir zaman saklamayan yazar, bu defa da yapımcıları ve stüdyoyu hedef aldı.

George R.R. Martin’e göre dizinin en az 13 sezon sürmesi gerekiyormuş. Fast Company adlı Amerikan dergisine verdiği söyleşide, yazar birçok hayranın gönülden katılacağı açıklamalarda bulundu.

- Reklam -

Martin, Dizinin 8 Değil 13 Sezon Olmasını İstiyormuş

Kitaplara daha sadık bir uyarlamanın mümkün olması için, dizinin daha uzun sürmesi gerektiğini ifade eden yazar, en az 5 sezona daha, yani toplamda 13 sezona ihtiyaçları olduğunu vurguladı.

Böyle büyük bir seriyi televizyona uyarlamayı travmatik olarak kabul eden Martin, bir dizi hazırlarken kanalın ya da stüdyonun müdahalelerinin olabileceğinin altını çizdi. Bazen, sırf bir karakterin izleyicilerin ilgisini çekip reytingleri yükselttiği için karaktere daha fazla yer verildiğini aktaran Martin; kişisel blogunda da daha önce bu konuya değinmişti. Yazara göre dizinin yapımcıları D.B. Weiss ve David Benioff, hikâyeyi farklı araçlarla anlatmayı tercih etmişlerdi.

Anlayacağınız sonuç aynı olsa bile, yol kesinlikle aynı değil.

- Reklam -

Yazar, serinin altıncı kitabı The Winds of Winter’ı Temmuz 2020 tarihine kadar bitireceğinin sözünü vermişti. Hatta bu sözü, eğer tutamazsam beni hapse atabilirsiniz, gibi iddialı cümlelerle birlikte duyurmuştu.

Buz ve Ateşin Şarkısı’nın 7. ve son cildi olan A Dream of Spring kitabı için ise olası bir tarih verilmedi.

Bu sırada seriye dair HBO tarafından uyarlanan 2 yan dizinin yolda olduğunu da hatırlatalım. Dizilerden birisi Targaryen Ailesi hakkında. Diğeri ise Ak Gezenler’in başlangıç hikâyesini konu alıyor.


* Star Trek: Picard’dan Yeni Fragman Geldi

Burak İpek

Özellikle bilimkurguya ve çizgi romanlara bayılır. Çizgi romanlara girişi Dylan Dog, bilimkurguya aşkı ise Dune serisi ile başladı. 7 yaşından beri bilgisayarla ve elektronik aletlerle iç içe yaşamayı seçerek göbeğini büyüttü. Düşüncelerini başkalarıyla tartışmak adına Kayıp Rıhtım’da yazılar yazıyor.

7 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for M3rett0 M3rett0 dedi ki:

    Yazmayanın hikayesini yazarlar Martin efendi.

  2. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    Söylediklerinde haklı. Dizi çok basit ve saçma sonlandırıldı. Ama gel gör ki kendisi de çok ağır yazıyor.

  3. Avatar for Asude Asude dedi ki:

    Ya adam yeter artık… tamam biliyoruz sevmedin finali haklısın ama yeter bu açıklamalar…bi sus artık :rage::rage::rage::angry:

  4. Avatar for Agape Agape dedi ki:

    Hortlatmak için oldukça yüksek bilim gerekecek. :smirk:

  5. Avatar for BiblofilYouTube BiblofilYouTube dedi ki:

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2 cevap daha var.

Murat Menteş

Murat Menteş’in Yeni Kitabı Çıktı

Metal

Terminator Filmlerini Hatırlatan Sıvı Metal Üretildi