in

House of the Dragon’ın Kilit “Taç Düşürme” Sahnesinin Doğaçlama Olduğu Açıklandı

House of the Dragon 8. bölüm ile hayranların kalbinde yer edinirken bölümün en kritik sahnelerinden birisinde doğaçlama yapıldığı öğrenildi.

House of the Dragon 8. bölüm taç sahnesi
- Reklam -
- Reklam -

House of the Dragon 8. bölüm dizinin en yüksek puanlı bölümü olarak kayıtlara geçti. Yeni Game of Thrones dizisi çok konuşulmaya devam ederken The Lord of the Tides adlı bölümdeki en önemli anlardan birisinde, oyuncuların doğaçlama performansının yer aldığı öğrenildi.

2019’da final yapan Game of Thrones dizisinin ardından prodüksiyon aşamasını tamamlayan ilk dizi olan House of the Dragon, geçen ağustos ayında yayına başladı. Türkiye’deki resmi yayıncısını çok geç bulsa da, dizi hem dünyada hem de ülkemizde geniş kitleler tarafından takip ediliyor.

Daenerys Targaryen’in doğumundan 172 yıl öncesinde, Targaryen Hanedanlığı’nın Westeros günlerini konu alan dizi sezon final için gün sayıyor.

- Reklam -

house of the dragon 2 sezon onay resmi hbo

House of the Dragon 8. bölüm 9,4’lük IMDb puanıyla dizinin en sevilen bölümü olurken bölümün “çok şey anlatan” sahnelerinden birisinde, oyuncuların doğaçlama yaptığı ortaya çıktı.

Haberin devamında House of the Dragon 8. bölüm hakkında spoiler yer alacaktır.

House of the Dragon 8. Bölüm Önemli Bir Sahnede Doğaçlamaya Ev Sahipliği Yapıyor

The Lord of the Tides bölümünde Westeros’ta taht kavgaları kızışırken Paddy Considine tarafından canlandırılan Kral Viserys karakteri ile Matt Smith tarafından canlandırılan Daemon Targaryen arasındaki bir sahnenin doğaçlama olduğu açıklandı.

Bölümün yönetmeni Geeta Patel, Entertainment Weekly’ye yaptığı açıklamada ikili arasındaki “taç sahnesinin” kendiliğinden geliştiğini kaydetti.

House of the Dragon 8. bölüm taç sahnesi matt smith

Sahnede Viserys, Demir Taht’a çıkmak üzere güçlükle yürüyor. Kendisine yardımcı olmak isteyen askeri geri çeviriyor. Merdivenleri çıkarken tacı başından düşüyor ve Daemon tacı yerden alıp ağabeyine yardım ediyor. Ardından da tahta oturan ağabeyinin başına tacı geri takıyor. Son derece sembolik okumalara açık olan bu sahne, Patel’ın aktardığına göre bir tür doğaçlama olarak çekilmiş.

“Sahneyi çekerken taç Paddy’nin kafasından düştü ve Matt onu alıp devam etti. Çekimleri durdurmadık.”

- Reklam -

Patel, bu spontane çekimden sonra, Considine ve Smith ile bu kaydı kullanmak üzerine konuştuklarını açıkladı.

Oyuncuların, “Bunu hissettik, bu ilişkimizdeki dönüm noktası gibiydi,” dediğini kaydeden Patel, “O sahneden sonra gelen akşam yemeği sahnesinde, bu anın altını çizip çizmemeyi düşündük. Tacın düştüğü ve düşmediği anları ayrı ayrı çektik,” ifadelerini kullandı.

Visery house of the dragon 8 bölüm

Matt Smith ise konuya dair şunları kaydetti:

“Kazanın yaşandığı için çok minnettardım. Taç düştü çünkü en azından benim için ağır bir an. Pilotta başlayan bir hikâye için oldukça büyük bir dönüm noktası oldu. Tacı istiyorum. Ama sonunda tacı başına geri koyacağım ve tahta çıkmana yardım edeceğim.”

George R.R. Martin’den Övgü

Öte yandan Kral Viserys karakteri bölümdeki performansıyla övgü almayı sürdürüyor. Oyuncu şimdiden hayranlar tarafından Emmy adaylığıyla anılırken Paddy Considine da verdiği bir demeçte George R.R. Martin’in kendisine övgüyle yaklaştığından bahsediyor:

“Basitçe şöyle yazan bir kısa mesaj aldım: Senin Viserys’in benimkinden daha iyi. Mesaj George R.R. Martin’dendi. Ve düşündüm: Bu iş olacak. Bana güvendiğin için teşekkürler.”

House of the Dragon 8. bölüm ve bölümdeki oyuncuların performansı hakkında sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Gizmodo

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Yaşayanlar ve Diğerleri - José Eduardo Agualusa | Haftanın Kitabı #241

Yaşayanlar ve Diğerleri – José Eduardo Agualusa | Haftanın Kitabı #241

Avatar 4 çekimleri

Henüz 2. Filmi Vizyona Girmeyen “Avatar” Serisinde 4. Film Çekimlerinin Yarısı Tamamlandı