in ,

Howard Shore Yüzüklerin Efendisi Evrenine Geri Dönüyor: Dizinin Müzikleri Oscar Ödüllü Besteciye ve Bear McCreary’ye Emanet

Howard Shore Yüzüklerin Efendisi dizisinin müziklerini besteleyecek. Yeni yolculukta kendisine Emmy ödüllü Bear McCreary eşlik edecek.

Howard Shore Yuzuklerin Efendisi dizisi
- Reklam -
- Reklam -

Howard Shore, Yüzüklerin Efendisi dizisi The Lord of the Rings: The Rings of Power’ın müziklerini besteleyecek. Peter Jackson’ın yönettiği Yüzüklerin Efendisi filmi ile Oscar ödülünü alan müzisyen Amazon Prime Video dizisinin ana tema müziğini de hazırlayan isim olacak.

The Lord of the Rings: The Rings of Power dizinden ikinci fragmanın yayınlanmasıyla birlikte serinin hayranları yapım hakkında beklentileri yükseltti. Amazon’un şimdiye kadar bir dizi için yapılan en büyük bütçe ile ekranlara getireceği adaptasyon Orta Dünya’nın İkinci Çağ’ını konu alacak.

Dizi ilk açıklandığından bu yana Peter Jackson’ın Yüzüklerin Efendisi üçlemesi ile karşılaştırılmış, karakter posterleri ve oyuncu seçimleri eleştiri yağmuruna tutulmuştu. Ancak dizinin müzik bestecileri dizi ile film arasında köprü kurmayı başarmış gibi görünüyor. Orijinal üçlemenin müziklerini besteleyen Howard Shore, Orta Dünya’ya dönüyor. Dizinin tema müziğini besteleyen Shore’a Emmy ödüllü Bear McCreary eşlik edecek.

- Reklam -

Amazon Studios, müzik departmanı yöneticisi Bob Bowen söylentileri doğruladı:

“Tolkien’in evrenine hâkimiyetleri ile çağımızın en büyük iki yetenekli müzisyenini bir araya getirdik. Howard (Shore) ve Bear (McCreary)’nin Orta Dünya’daki bu efsanevi yolculukta bize eşlik edeceğini duyurmaktan dolayı heyecanlıyız.”

Howard Shore Yüzüklerin Efendisi Dizisinin Ana Tema Müziğini Besteleyecek

yeni yüzüklerin efendisi dizisi the rings of power tanıtım

Shore’a eşlik edecek ödüllü müzisyen Bear McCreary ise televizyon ve dizi dünyasına getirdiği yenilikçi müzik tarzıyla biliniyor. Geçen yıllarda McCreary senfonik orkestralar ile harmanladığı bestelerini folklorik bir altyapı ile birleştirmekteydi. Başarılı isim daha öncesinde Godzilla: King of Monsters, Battlestar Galactica ve The Walking Dead gibi yapımlarda ve God of War oyununda yer almıştı.

- Reklam -

Bear McCreary usta isim Shore birlikte çalışmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiriyor ve şunları ekliyor:

“Dizi için beste yapmaya başladığımda Howard Shore’un müzikal mirasını onurlandırmaya gayret gösterdim. Sonra bestelediği ana tema müziğini duyduğumda şaşkına döndüm. Tema müziği ve benim bestem, iki farklı şekilde ortaya konmuş olsa da mükemmel ve çok güzel bir şekilde birleşiyordu. İzleyicilerle birlikte Orta Dünya’da gerçekleşecek bu müzikal yolcuğa çıkmayı sabırsızlıkla bekliyorum.”

The Lord of the Rings: The Rings of Power dizisi 2 Eylül 2022 tarihinde Amazon Prime Video kütüphanesindeki yerini almaya başlayacak.

Siz Howard Shore ve Bear McCreary’nin besteleri hakkında ne düşünüyorsunuz? Fikirlerinizi Kayıp Rıhtım Forum üzerinden paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Rolling Stones

Oğuzhan Açıkalın

Gedikli bir çizgi roman geek’i olmasam da beyaz sayfalara doluşmuş renkli resimleri her zaman ilgiyle takip ettim. Çünkü resimlerin ve kelimelerin bizi olduğumuzdan daha iyi bir yere taşıyacağına inanıyorum. Kısa kısa hikâyeler yazıyorum, edebiyatın her türlüsüne ilgi duysam da bilimkurgu konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum.

2 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Blackheart Blackheart dedi ki:

    En azından müzikler yönünden bir endişem yok.

  2. Avatar for cankutpotter cankutpotter dedi ki:

    Eh hiç değilse dizinin müzikleri güzel olacak. :slight_smile: Zaman Çarkı’nın müziklerini Bear Mccreary’nin yapmasını çok istemiştim, kafamdaki havayı yakalayacak isimlerden bir tanesiydi kendisi. Yüzüklerin Efendisi’ne kısmetmiş. Olan Zaman Çarkı’na oldu, Lorne Balfe’in sözde modernleştirilmiş müziklerine kaldı.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

2022 World Fantasy Awards Finalistleri

2022 World Fantasy Awards Finalistleri Belli Oldu

Dungeons and Dragons fragmanı

Zindanlar ve Ejderhalar’ın Yeni Filminden İlk Fragman: “Hırsızlar Arasında Onur” Yolda