in

Disney Plus’ın İlk Türk Dizisi “Kaçış” Radikal Terör Örgütünün Eline Düşen Bir Grup Gazetecinin Hikâyesini Anlatacak

Kaçış dizisinden fotoğraflar yayınlandı. Disney Plus’ın ilk Türk yapımı serisinin başrollerinde Engin Akyürek ve İrem Helvacıoğlu yer alıyor.

kaçış disney plus türkiye dizisi
- Reklam -
- Reklam -

Kaçış dizisi için ilk bakış fotoğrafları paylaşıldı. Disney Plus’ın ilk Türk yapımı olma özelliği taşıyan seri, sınır ötesinde bir Ezidi köyüne giden gazetecilerin teröristlerin elinden kurtulma macerasını konu alıyor. Yapımın başrollerini Engin Akyürek ve İrem Helvacıoğlu paylaşıyor.

Netflix ve Amazon Prime’dan sonra Türkiye’de yeni bir yayın servisi daha hizmete açılmaya hazırlanıyor. Bünyesinde Walt Disney Stüdyoları, Walt Disney Pictures, Pixar, Marvel Studios, Lucasfilm, 20th Century Studios, Searchlight Pictures, Blue Sky Studios, Disneynature ve Disney Theatrical Group gibi birçok değerli stüdyonun bulunduğu Disney; dijital yayın platformu olan Disney Plus ile globale açılmaya devam ediyor.

ezidi disney plus

- Reklam -

Türkiye’de 14 Haziran 2022 tarihinde hizmete başlayacağı duyurulan Disney Plus, bugüne dek birçok yerli yapım duyurdu. Bunlar arasında izleyiciyle ilk buluşacak olan yapım ise Kaçış adlı dram ve aksiyon yapımı olacak.

İlk Disney Plus Dizisi “Kaçış” Bir Grup Savaş Fotoğrafçısının Hikâyesini Konu Alıyor

18+ yaş sınırı ile yayınlanacak Kaçış dizisinin açıklanan resmi konusu şu şekilde:

Kaçış dizisi savaş fotoğrafçısı Mehmet ve çeşitli ülkelerden gelen bir grup gazetecinin; araştırma yapmak adına bir Ezidi köyüne gidişleri ile başlıyor. Dizide sınır ötesine gizlice geçen grubun bir baskın sonucu radikal terör örgütünün eline düşmeleri, sonrasında yaşadıkları dramları, değişimleri ve kaçış hikâyeleri heyecan dolu bir dille anlatılıyor. Yapım, araştırma ekibinin kurtulmak için vereceği zorlu mücadeleyi anlatırken Orta Doğu’da yaşanan insanlık dramına da farklı bir bakış açısı sunmayı hedefliyor.

disney plus türkiye yapımı seri

Dizinin başrollerinde Kara Para Aşk, Sefirin Kızı ve Fatmagül’ün Suçu Ne? ile tanınan Engin Akyürek ile Sen Anlat Karadeniz, Organik Aşk Hikâyeleri ve Baş Belası ile tanınan İrem Helvacıoğlu yer alıyor.

Kaçış’ın yapımcılığını O3 Medya ve Same Film üstleniyor. Hikâye, başrol Engin Akyürek’e ait. Senaryo ise Ali Doğançay (Pek Yakında, Poyrak Karayel) tarafından kaleme alınıyor. Dizinin yönetmenliğini Teşkilat, Mucize Doktor ve Ramo dizilerinde de görev alan Yağız Alp Akaydın üstleniyor.

disney kaçış dizi

Dizinin oyuncu kadrosunda Engin Akyürek ve İrem Helvacıoğlu’na eşlik edecek isimler şu şekilde: Aziz Çapkurt, Onur Bay, Leyla Tanlar, Aras Aydın, Levent Ülgen, Adem Yılmaz ve Serkan Genç.

- Reklam -

Diziden yayınlanan diğer fotoğraflar aşağıdaki gibi:

disney plus dizisi hakkında ilk görsel

kaçış disney plus dizi

kaçış disney plus

ilk disney plus türkiye dizisi

dizi disney plus

Disney Plus, Türkiye pazarı için aynı zamanda Emma Watson, Aras Bulut İynemli ve Hans Zimmer’lı bir Atatürk dizisi; Recep İvedik 7 filmi ve Organize İşler dizisi geliştiriyor.

Kaçış dizisi için yayınlanan ilk bakış fotoğraflarını ve yapımın konusunu nasıl buldunuz? Görüşlerinizi Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

1 Yorum BULUNUYOR


  1. Avatar for Night Night dedi ki:

    Televizyon iyice kan kaybetti. Çoğu tv dizisi birbirinin kopyası. Ki uzun suren cekimler disinda dizilerin başarısız olma ihtimalleri yani dusuk reyting almalari da ortaya konan maliyet dışında emekleri yok ediyor. Dijital platformlarda bir dizinin maksimum süresi 40 45 dakika. Bizimkiler halen 2 saatlik diziler çekmeye devam ediyor. Bu yüzden bence çoğu oyuncu dijitale gecmeye devam eder.

    Disney plus iki dizi ilgimi cekti. Birisi Atatürk ile ilgili olanı, diğeri de kaçış dizisi. Bakalım dijital platformlar arasındaki rekabet nasil olacak?

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Jujutsu Kaisen 0 The Movie Turkiye vizyon tarihi

Jujutsu Kaisen 0 Filmi Türkiye’de de Sinemalara Geliyor: Vizyon Tarihi Belli Oldu

yapay zeka mikrodalga fırın çocukluk arkadaşı

‘Çocukluk Arkadaşı’ Mikrodalga Fırını Yapay Zekâyla Hayata Getirdi: Ölümü Eski Dostunun Elinden Olacaktı