in

Percy Jackson Dizisi Pilot Bölüm Yönetmenini Buldu: Disney+ Yapımında Hazırlıklar Sürüyor

Percy Jackson dizisi pilot bölüm yönetmenini buldu. İlk etapta kamera karşısına geçecek James Bobin, yazar Rick Riordan’dan da övgü aldı.

Percy Jackson Dizisi yönetmen disney
- Reklam -
- Reklam -

Percy Jackson dizisi için pilot bölüm yönetmeni belli oldu. Disney+ tarafından ekrana taşınacak yapımın girişi James Bobin’e emanet edilecek.

Dünya çapında çoksatar olan kitap serisinin yazarı Rick Riordan’ın, film uyarlamasından pek de hoşlanmadığına dair haberleri paylaşmıştık. Yazarın memnuniyetsizliğini dile getirdiği zamandan beri serinin Disney+ dizisi uyarlaması hakkında kendisinin neler düşüneceği merakla bekleniyordu. Yapılan duyuruya göre serinin dizi uyarlamasının pilot bölümünü son olarak Dora and the Lost City of Gold ekibinde yer alan James Bobin çekecek. Rick Riordan da şimdilik bu karardan memnun görünüyor.

Ünlü yazar, kendi blog sayfasında konuyla ilgili paylaştığı yazısında yönetmenin “hem harika biri olduğunu hem de bir ekip arkadaşından bekleneceği üzere her aşamayı titizlikle yapan yetenekli bir yönetmen” olduğunu söyledi. Yazar, önceki blog yazılarından birinde dizi uyarlaması için seçilecek yönetmenin çocuklarla arasının iyi olmasını ve kitaplar hakkında bilgi sahibi olmasını istediğini belirtmişti.

- Reklam -

Percy Jackson Dizisi Pilot Bölüm Yönetmeni, Rick Riordan’dan Onayı Kaptı

Yazarın blog sayfasında yönetmen hakkındaki görüşlerinin bir kısmı şu şekilde:

“James Bobin, Percy kitaplarını çok iyi biliyor. Çocukları serinin hayranı. Mizah anlayışı muhteşem. Emin ellerdeyiz, yarı tanrılar. Ekibimize katıldığı için şanslıyız.”

Disney+’ta yayınlanacak Percy Jackson dizi uyarlaması için oyuncu seçimleri birkaç aydır devam ediyordu. Yönetmenin belirlenmesinin sürece hız katacağı düşünülüyor. Dizi şu anda senaryo geliştirme aşamasında.

Percy Jackson Dizi Senaryosu

- Reklam -

Yönetmen James Bobin’i yalnızca Dora and the Lost City of Gold ile tanınmıyor. Bobin aynı zamanda The MuppetsMuppets Most Wanted ve Alice Through the Looking Glass yapımlarının da yönetmenliğini üstlenmişti. Ayrıca Bobin, Disney+’a uzak bir isim sayılmaz. Kendisi The Mysterious Benedict Society yapımının bir bölümünde de yönetmen olarak görev almıştı. Dolayısıyla Bobin yalnızca uyarlama konusunda değil, Disney’le çalışma konusunda da deneyimli bir yönetmen olarak karşımıza çıkıyor.

Percy Jackson gibi bir uyarlama söz konusu olduğunda işin içine gerçek hayranların dahil olması son derece önemli. Riordan’ın görüşleri dışında, Percy Jackson’ın film uyarlamasının hayranlar tarafından da pek olumlu şekilde yorumlanmadığını belirtelim.

Dizinin ilk sezonu, ilk kitap olan Şimşek Hırsızı’nı (The Lightning Thief) konu alacak. Dizi için herhangi bir yayın tarihi ise henüz belirtilmiş değil.

Siz Percy Jackson serisinin dizi uyarlaması hakkında ne düşünüyorsunuz? Yönetmen James Bobin kararı aklınıza yattı mı? Tüm yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak: Collider

Peren Ercan

1995 Çanakkale doğumlu, hayali olan yazarlığın peşinden koşan bir üniversite mezunuyum. Üniversitede beş yılımı geçirdiğim Japonca Öğretmenliği bölümünün bana kattığı kültürel farkındalıkla beraber yeni diller öğrenmeye olan açlığım devam ediyor. Bazıları ödüllü olmak üzere kısa öykü ve roman çalışmalarım var. Büyülü gerçekçiliğin cazibesine yazdıkça kapıldım. O kadar kapıldım ki gerçek hayatta da büyüyü aramaya başladım.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Squid Game test quiz

Squid Game Testi: Netflix’in En Popüler Dizisine Ne Kadar Hakimsiniz?

Bilim Susunca - Alper Bilgili

Bilim Susunca: Alper Bilgili’den Bilim ve Toplum İlişkisine Dair Yol Haritası