in

Rami Malek, Komedi Tarihine İsmini Altın Harflerle Kazıyan Ünlü Aktör Buster Keaton’a Hayat Verecek

Rami Malek, sessiz sinema döneminin yıldız oyuncusu Buster Keaton’ın hayatına odaklanan mini dizide başrol olacak.

Rami Malek Buster Keaton Başrol
- Reklam -
- Reklam -

Rami Malek, sessiz sinema döneminin en önemli oyuncularından Buster Keaton’ın yaşamını konu alacak mini dizide başkarakteri canlandıracak.

41 yaşındaki Amerikalı aktör Rami Malek, Hollywood sinemasının ilk yıldızlarından Buster Keaton’ı canlandırmaya hazırlanıyor. James Curtis’in 2022 tarihli Buster Keaton: A Filmmaker’s Life adlı kitabından uyarlanacak dizinin yapımcılığını Warner Bros. üstlenecek.

Daha önce Bohemian Rhapsody filminde Queen’s grubunun solisti Freddie Mercury’ye hayat veren Malek; yapımdaki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu Oscar’ını kazanmıştı. Malek ayrıca Mr. Robot, No Time to Die, Need for Speed ve Amsterdam ile tanınıyor.

- Reklam -

Rami Malek Buster Keaton Dizi

Dizinin yapımcıları arasında Rami Malek ile David Weddle da yer alıyor. Projenin yöneticisi ise son olarak The Batman’i çeken Matt Reeves olacak.

Rami Malek, Buster Keaton’a Hayat Vermeye Hazırlanıyor

Mini dizi formatında geliştirilecek yapımın senaristliği için ise henüz bir isim belirlenmiş değil. Ancak Deadline’ın aktardığı bilgilere göre, Ted Cohen (Friends, Succession) ile hem yazarlık hem de yürütücü yapımcılık koltukları için görüşmeler sürüyor.

1895 – 1966 yılları arasında yaşayan Buster Keaton, yirminci yüzyılın başlarında ve ortalarında birçok film, kısa film ve televizyon dizisinde boy göstermişti. “Hiç Gülmeyen Adam” olarak da tanınan Keaton, donuk ifadesiyle de akıllara kazınmıştı.

Keaton biyografisi hakkında şimdilik kesinleşmiş bir tarih ve yayın kanalı bulunmuyor. Dizide Rami Malek’e hangi isimlerin eşlik edeceğini de zaman gösterecek.

Rami Malek Buster Keaton Başrol Oyuncu

- Reklam -

Buster Keaton Kimdir?

Oyunculuk kariyerine vodvillerle başlayan Buster Keaton, 1917 yılından itibaren The Butcher Boy, The Rough House, His Wedding Night, Oh Doctor!, Coney Island, A Country Hero ve Out West gibi kısa filmlerde rol almaya başladı.

Kariyerine The Playhouse, Cops, The Electric House ve Sherlock Jr. ile devam eden Keaton’ın başyapıtı olarak ise 1926 tarihli The General filmi gösteriliyor.

Amerikan İç Savaşı döneminde geçen The General’dan bir fragmana hemen aşağıdan göz atabilirsiniz:

YouTube video

(Fragmanı YouTube üzerinden izlemek için buraya tıklayabilirsiniz.)

Buster Keaton’ı konu alacak bu yapıma ve başrol tercihine dair sizin görüşleriniz neler? Yorumlarınızı Kayıp Rıhtım Forum’da paylaşabilir, daha fazla sinema içeriği için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz.

Kaynak: Collider

Eda Aydın

1992 yılında Bursa'da doğdum. Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü mezunuyum. Filmler, kitaplar hakkında inceleme ve görüş yazıları yazıyorum. Tanpınar'ı seviyorum.

Henüz yorum yok. Forum'a gelip sohbete katıl.

Amerikan Toprağı - Jeanine Cummins

Meksika’dan Amerika’ya Uzanan Çileli Bir Yolculuğu Anlatan Jeanine Cummins Romanı “Amerikan Toprağı” Türkçede

Susam Sokağı Yaratıcısı Lloyd Morrisett Hayatını Kaybetti

Susam Sokağı’nın Yaratıcılarından Lloyd Morrisett Hayatını Kaybetti